Duisternis, een donker boek uit de Horrorland serie

Yes! Horrorland heeft een nieuw deel in hun superspannende jeugdhorror boekenserie. Duisternis is geschreven door Christopher Krovatin, een nieuwe naam in deze serie. Ik vind het zelf heel leuk om zo kennis te maken met de diverse kanten van wat dit genre rijk is. Horror kan op zo veel diverse manieren gebracht worden. De cover van Duisternis belooft in ieder geval veel goeds, net zoals de ondertitel: Je ziet ze niet, maar hoort ze wel…

horror Duisternis

Duisternis

De inwoners van Founders Island weten niet wat hun overkomt als hun dorpje plotseling enkele uren in complete duisternis wordt gehuld. En het blijft niet bij die ene keer… Het donker komt en gaat, en vreemde dingen ontwaken wanneer niemand iets kan zien. Alec en zijn vriendin Hannah zijn vastbesloten om uit te zoeken wat er aan de hand is. Maar hoe dichter ze bij de waarheid komen, hoe meer gevaar ze lopen. En zij niet alleen… De bron van alle duisternis blijkt verweven te zijn met de geschiedenis van het dorpje. En die is misschien nog wel het engst van alles. Lees het in Duisternis, een vijfde boek uit de Horrorland boekenserie.

Je ziet ze niet, maar hoort ze wel

Horror in een andere smaak

Ik ben fan van het eerste uur van de Horrorland boekenserie van Kluitman. En eigenlijk wordt deze serie voor mij steeds beter. De eerste twee boeken zijn geschreven door K.R. Alexander. Prima jeugdhorror boeken maar voor mij begon het pas echt eng te worden met Ik zal je vinden van Daka Hermon. Kamer 333 wist me te verrassen omdat er naast horror ook een heel mooi en gevoelig stuk in verweven zat, deze is overigens wederom van K.R. Alexander zijn hand. Zo komen we nu bij het vijfde boek: Duisternis. En ook hier heeft de horror een andere smaak.

Dat vind ik zo tof en is één van de redenen waarom ik van dit genre hou. Horror is zoveel meer dan angst, bloed en narigheid. Horror komt in diverse smaken. Duisternis weet een geliefd genre van mij te omhelzen, namelijk kosmische horror. Super om dit voor deze jonge generatie te zien. Lovecraft is de grondlegger van dit genre. Ook voelde ik een link naar het door mij geliefde Bird box. Deze serie wordt steeds rijker aan diverse horrorsmaken en dat maakt het voor mij steeds beter. De delen zijn overigens allemaal losstaande verhalen.

Christopher Krovatin

Duisternis is geschreven door Christopher Krovatin. Deze Amerikaanse auteur en journalist woont in New Jersey met zijn vrouw en zoon. Hij heeft al meerdere kinder- en YA-boeken op zijn naam staan. En ook schrijft hij regelmatig voor muziektijdschriften. Thuis heeft hij een complete boekenplank gevuld met boeken over vampieren. Dat vraagt natuurlijk om nog een vampieren boek in Horrorland! Dat heeft deze serie nog niet.

Kosmische horror

Zonder teveel van het plot te willen spoilen, is het van het begin af aan wel duidelijk dat het om kosmische horror gaat. Wat is dat? Een horror dat eigenlijk te groot is om te omvatten. Vaak voortkomend uit oeroude energieën. De bron van die energie kan verschillen van aards tot buitenaards of een samensmelting. In het begin van Duisternis krijg je al kleine hints die voor mij als liefhebber van dit genre zeker opvallen. Maar toch blijft het gissen naar wat het nou precies allemaal is.

Je ervaart de totale black out door de ogen van Alec, nieuwkomer op het eiland. Hij is vrienden met eilandbewoner Hannah en samen gaan ze op onderzoek uit. Alec zijn frisse blik als nieuwkomer samen met de oeroude families die al vele generaties op het eiland wonen brengt hen op een bizarre tocht. En tijdens die tocht moeten ze alert zijn op de duisternis… Als de energie gaat knetteren tussen je tanden slaat het namelijk toe. Totale duisternis waarin je niks kan zien, je andere zintuigen op scherp zet en waar licht niet kan schijnen. En dan zijn er nog de bizarre geluiden in de duisternis.. van wat? Het klinkt verre van menselijk.

duisternis

Genieten van Duisternis

Ik heb erg genoten van die vijfde boek in de Horrorland serie. Het is origineel, spannend en brengt voor mij deze boekenserie op een hoger horrorniveau. Thema’s als vriendschap, overleven, kracht, moed, geheimen, familie, scheiding, afscheid en opnieuw starten vind je terug in Duisternis. Een geweldig deel en ik kijk nu al uit naar een volgend verhaal!

Horrorland boekenserie

De horrorland boekenserie van Kluitman is geschikt voor lezers vanaf 10 jaar. Het zijn griezel, horrorboeken met diverse thema’s maar dat ze spannend zijn is wel duidelijk. Elk deel staat los van elkaar, althans tot nu toe. Wie weet komt er ooit wel een vervolg nog van een boek. Hieronder de volgorde van uitgave, maar ze zijn dus prima los te lezen!

horrorland boekenserie

Specificaties Duisternis

Auteur: Christopher Krovatin | Uitgever: Kluitman | Vertaling: Lies Lavrijsen | 300 pagina’s | 9789020623857 | April 2022 | Horrorland 5 jeugdhorror boekenserie | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.