Vreemde vogels – een prentenboek over uitstelgedrag

In de herfst vertrekken veel vogels naar warme oorden. In ‘Vreemde vogels’ gaan drie vogels precies dat doen. Maar eerst zijn er nog een hele hoop andere dingen die gedaan moeten worden….

hoofd Vreemde vogels

Mies, Mo en Cato zijn drie vreemde vogels

Mies, Mo en Cato zijn druk bezig met de voorbereidingen van hun vakantie naar Afrika. Want de winter komt er bijna aan. De vogels houden niet van de winter, omdat ze daar koude pootjes van krijgen. Mies, Mo en Cato zijn er bijna klaar voor. Nog maar héél even.
Maar het zijn een stel vreemde vogels, want ze blijven hun vertrek maar uitstellen. Mies moet nog van alles inpakken, Mo is bezig om zo mooi mogelijk op reis te gaan en Cato blijft maar poetsen. Langzaam gaat de herfst voorbij, want ze blijven maar uitstellen…..

Een prentenboek over uitstelgedrag

Je kent het zelf vast wel. Voordat je iets gaat doen, moet er eerst nog iets anders gebeuren. En dan nog iets, en nog iets. Ook voor veel kinderen is dit heel herkenbaar. De vreemde vogels zijn zo goed in het verzinnen van dingen die nog gedaan moeten worden, dat ze in de lente pas klaar zijn om op reis te gaan. En dan is het eigenlijk helemaal niet meer nodig…. Dit boek is natuurlijk supergrappig voor kinderen. De weg naar de clou bouwt zich langzaam op. Kinderen vragen zich af: gaan ze het nog wel redden, zijn ze nog wel op tijd? Uiteindelijk wordt de vakantie naar Afrika dan toch maar weer uitgesteld tot het volgende najaar.

Een vrolijk, kleurig prentenboek

Het eerste wat mij opviel toen ik ‘Vreemde vogels’ in handen kreeg, waren de enorm vrolijke kleurige illustraties. De tekeningen zijn pagina vullend en mooi helder en fel van kleur. Dat spreekt kinderen meteen erg aan. Alle drie de vogels hebben een eigen karakter, en ook een eigen uiterlijk. Zo is Mo een echt dametje, en heeft Cato een beetje wallen onder haar ogen (waarschijnlijk van al het poetsen).
Het verhaal is grappig en heel erg leuk om in de klas voor te lezen rond het thema herfst. Het boek oogt niet als een herfstboek door zijn vrolijke kleurtjes, maar is daar perfect voor te gebruiken, omdat de vogeltrek natuurlijk een onderwerp is wat daar goed bij aansluit. Ik ga dit boek in de herfst dus zeker in mijn kleuterklas voorlezen!

Specificaties Vreemde vogels

Auteur: Suzanne van der Horst | Illustraties: Sanne van Winden | Uitgeverij: De Vier Windstreken | 9789051168716 | maart 2022 | 36 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

9 reacties

  1. Dit boek kan ik super goed gebruiken in mijn praktijk als kinderpsycholoog. Mooie erkenning voor kinderen die worstelen met plannen en uitstellen.

  2. Dit boek ziet er heel vrolijk uit, waar ik vrolijk van word.😀🥰 Mijn zoontje herkent hopelijk zichzelf hierin. Hij is ook zo van het uitstellen. In de herfst zou ik dit boek voorlezen in mijn kleuterklas vanwege vogeltrek maar ook omdat het dan een mooi moment is in de klas om over uitstelgedrag te praten. Dit boek zou daar een mooie aanleiding voor zijn.

  3. Wat een gave winactie voor dit fantastische prentenboek ‘Vreemde vogels’. Ik zou dit boek heel graag voorlezen op de scholen waar ik leesbevorderingslessen geef of inzetten tijdens de leesclubs (kinderen die lezen lastig vinden, Nederlands als tweede taal hebben, of lezen niet leuk vinden). Het boek zou dus heel veel gebruikt kunnen gaan worden! Dus duimen maar…. 🤞🍀

  4. Ik doe graag mee voor mijn kinderen omdat het mij een erg leuk en grappig boek lijkt!! 😍 En ik hoop dat ze er ook nog wat van leren haha. ❤️❤️

  5. Een mooi boek dat zo toepasselijk is voor mijn dochters! Ik doe graag mee aan deze winactie!

  6. Oh jee, uitstellen daar heb ik zelf soms ook last van. En het is niet iets dat ik mijn dochtertjes wil meegeven. Waag graag een kansje want samen dit leuke boek lezen klinkt fantastisch & is iets dat ik zeker niet op de lange baan zou schuiven 😉

  7. Wat een leuk boek! Heel mooi verhaal, waar veel herkenning in zit; super om te lezen met mijn kinderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.