Yoga kids, een bewustwording van eigen lichaam en rustgevend

Zo af en toe doe ik hier nog steeds peuteryoga met de kinderen. Heerlijk om te doen! Het is een lichamelijke inspanning waar ze hun energie in kwijt kunnen. Maar ook 1 waarvan je ze bewust maakt van hun eigen lichaam en van hun eigen grenzen. Yoga kids is een boek speciaal voor kinderen en hun papa’s en mama’s. Rustgevend en ontspannen voor groot en klein. 

Kinderyoga prentenboek Fearne Cotton

Yoga Kids

Schrijfster Fearne Cotton is geen yogalerares. Ze doet zelf yoga met haar kinderen. De tekst en illustraties zijn goedgekeurd door een gecertificeerd yoga-instructeur.

Yogakids een boek over yoga voor kids dus

Om 14.00 begint de yogaklas waar ook kinderen nog in de luiers aan mee doen. De meeste kinderen hebben een speen, doekje of knuffel bij zich. In het boek leren we de yoga kids beter kennen.

Oefeningen voor kinderen

Honey tikt haar neus graag aan met haar teentjes.

Maya maakt graag een brug. Haar broertje laat zijn auto dan onder de brug door rijden.

Yoga kids een boek over yoga voor kids dus

Het baasje van de hond Rex doet de neerwaartse hond

kinderyoga met iets op je rug

Sophie doet yoga met iemand op je rug ( of een pop)

kinderen die de muis na doen met kinderyoga

Tom en Sam doen de muis na in Yoga kids

Yoga kids een boek over yoga voor kids dus

Prakash doet samen met zijn oma stretch oefeningen

Winnie doet een vlinder na in het park

boom na doen kinderyoga

Emily doet een boom na

En Kit doet samen met papa alsof ze een kat zijn.

Yoga Kids voor iedereen en overal

Yoga Kids doen overal aan Yoga en ook met iedereen. Of het nu een huisdier is, een knuffel, broer of zus of een vader, moeder of oma of opa. Yoga kan overal! En altijd.

De Yoga kids stretchen, ademen diep in en uit en hebben veel plezier. Als de Yoga afgelopen is gaan ze lekker slapen!

Wat vinden wij van dit boek?

Yoga Kids is een ideale starter voor de kinderen om met Yoga aan de slag te gaan. Na het fruit eten lezen we dit boek voor en daarna gaan we aan de slag met de Kids yoga oefeningen uit het boek of we pakken de peuteryoga kaarten erbij. En soms zelfs allebei als de kinderen er geen genoegen van kunnen krijgen.

En ja ook de dreumes kindjes doen op hun eigen manier heel goed mee! Ze gaan spontaan ook op de grond liggen en steken handen en benen omhoog! Heel erg schattig om te zien.

Doe jij wel eens aan kinder yoga met je kinderen?

Specificaties Yoga kids

Auteur: Fearne Cotton | Uitgeverij: Witte Leeuw | 9789492901002 | 32 pagina’s | juni 2018 | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.