De voelsprieten van Neel – Steven Gielis, een prentenboek over hoogsensitiviteit

Op zoek naar een prentenboek over hoogsensitiviteit? Stop dan met zoeken, want De voelsprieten van Neel is een gevoelig en optimistisch boek voor kinderen vanaf vijf jaar!

de voelsprieten van neel
de voelsprieten van neel

Hoogsensitieve kinderen

Hoe leg je aan kinderen uit wat hoogsensitief is? Bij steeds meer kinderen wordt ontdekt dat ze hooggevoelig zijn. Maar wat is het precies? Bij kinderen die hoogsensitief zijn komen prikkels heftiger binnen. Daardoor kunnen ze overprikkelt raken. Sommige kinderen worden heel stil bij overprikkeling. Anderen kunnen heel boos worden. Vaak worden deze kinderen niet goed begrepen door hun omgeving. Dat is jammer. Maar gelukkig kan je het met de voelsprieten van Neel goed uitleggen!

boek over hoogsensitiviteit

Neel en zijn voelsprieten

Neel woont met mama en zijn broertje diep in het woud. Daar wonen ze met heel veel huisdieren en komt Neel lekker tot rust. Vooral in zijn stoel. Dat is zijn plekje. Neel heeft twee voelsprieten op zijn hoofd. Deze voelsprieten hebben een uitzonderlijke kracht. Alle zintuigen werken goed met die voelsprieten samen. Hij vangt er alles mee op en dat is soms erg vermoeiend. En wanneer die voelsprieten zo hard moeten werken komt er stoom uit. Helaas kan hij ze niet uitzetten. En dat vindt hij helemaal niet leuk

de voelsprieten van neel

Herkenbaar voor hoogsensitieve kinderen.

Ik heb hier thuis een hoogsensitief jongetje dat zich een hele tijd niet goed begrepen voelde door zijn leerkrachten en de kinderen uit zijn klas. De voelsprieten van Neel is heel herkenbaar voor hem. Hij kan zich helemaal inleven in Neel en zijn voelsprieten. Ook hij voelt alles veel sterker. Het komt heftiger binnen en dan moet hij even ontprikkelen. Net als Neel. Een rustig plekje zoeken.

boek over hoogsensitiviteit

Je mag zijn wie je bent

De voelsprieten van Neel is er duidelijk in. Je mag zijn wie je bent. Met voelsprieten of niet. Wees blij met jezelf. Een mooie boodschap die in dit boek goed naar voren komt. Voor hoogsensitieve kinderen is dit een heel fijn boek om anderen uit te leggen hoe zij de wereld ervaren en beleven. En voor de kinderen zelf is het goed om te lezen dat het ook een kracht kan zijn. Als ze weten hoe ze kunnen ontprikkelen en als ze weten hoe ze hun “voelsprieten” op een goede manier kunnen gebruiken dan is dit voor hen heel fijn. Een aanrader voor iedereen die met hoogsensitieve kinderen te maken heeft.

Specificaties De voelsprieten van Neel

Auteur: Steven Gielis | Uitgever: Clavis |juli 2020 | Illustraties: Carolien Westermann| 9789044838275 | meer informatie vind je hier

de voelsprieten van neel
footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.