Bodyhack, een spannende jeugdthriller van Tanja de Jonge

Hoe ver zou jij gaan voor je beste vriend? Die vraag krijg Kevin weer voor zijn voeten geworpen in Bodyhack, een nieuwe spannende jeugdthriller van Tanja de Jonge. Ik heb het als een losstaand boek gelezen maar het blijkt een vervolg te zijn over de vrienden Kevin en Bjorn. En ik kan je wel verklappen dat die vriendschap ver gaat. Dat moet ook wel want de gebeurtenissen zijn niet kinderachtig!

hoofd

Bodyhack

Wat zou jij doen als je allerbeste vriend in gevaar was? Kevins beste vriend Bjorn verdwijnt spoorloos. Kevin weet het zeker: Bjorn is in levensgevaar. Samen met Anne en Joris gaat hij op zoek. Gehackte videobeelden leiden hen naar een geheimzinnige villa. Daar is Bjorn voor het laatst gezien. Wat gebeurt daar? En Kevin ontdekt al snel dat zijn vrienden en hij niet de enigen zijn die Bjorn graag willen vinden… Bodyhack is een spannende thriller over moed, vriendschap en over de dunne scheidslijn tussen goed en kwaad.

Vriendschap

Bodyhack is een spannend boek boven alles. Het is een snelle en toegankelijke jeugdthriller. Ik was niet bekend met Tanja de Jonge en ook niet met de vrienden Kevin en Bjorn. Toevallig kwam ik erachter dat dit een deel twee is. Het is een vervolg op Cyberboy. In het boek wordt je nergens op het feit gewezen dat ze al een avontuur achter de rug hebben. Ik heb het eerste boek niet gemist. Ik vond juist de vaart hier er lekker inzitten. Het gegeven wat er met Bjorn gebeurd is, was lekker snel en was gewoon zo.

Dat zorgde ervoor dat dit verhaal snel startte, er meteen een goede achtergrond was van de personages. Wel kan ik me voorstellen dat het eerste boek meer connectie legt tussen jou als lezer en de hoofdpersonages. De feiten waren allemaal prima maar mijn band met de jongens was nog niet zo warm als dat zou kunnen zijn met dat eerste avontuur erbij. Dat de twee goede vrienden zijn is wel heel duidelijk.

Familie

Buiten vriendschap speelt familie ook een belangrijke rol en dan met name vaders en moeders. Welke keuzes maak je als ouder zijnde naar je kinderen toe. Wat is goed en wat is fout en als het met de beste bedoelingen gedaan wordt, waar is dan die scheidslijn. Ook is de boodschap van onderstaande quote uit het boek een hele belangrijke voor mij. Prachtig dat Tanja deze boodschap meegeeft. Hele boeiende vraagstukken in Bodyhack voor mij als volwassen lezer. Ik denk wel dat de doelgroep dit minder oppikt omdat het vooral een heel spannend avontuur is. En dat is ook prima.

Naast de twee hoofdpersonages is er nog een samengestelde vriendengroep. Van diverse leeftijden, jongens en meisjes en familie en vrienden. De bindende factor is Bjorn. We leren namelijk dat Bjorn niet helemaal een normale jongen is. Iets wat ze allemaal al weten en waar het eerste boek meer op in gaat. Bodyhack is het vervolg op die ontwikkeling want er zijn meerdere ogen op Bjorn gericht en op wat in hem zit. En iets gaat ook niet helemaal lekker in zijn lijf.

“Als iets niet mogelijk is, moet je je richten op iets wat je wél kan”, zei Bjorn. “Het heeft geen zin om boos of verdrietig te blijven over iets wat nooit zal gaan gebeuren”.

Uit Bodyhack – Tanja de Jonge

Spannend verhaal

De vriendengroep is divers en boeiend, voor zowel jongens als meisjes is dit een boeiend boek. Mits je van snelle en spannende verhalen houdt natuurlijk. De vriendengroep beleefd een avontuur en ze leven in een wereld die lijkt op de onze. Alleen is de techniek al een stukje verder daar. Het gegeven is boeiend van leven en dood, keuzes maken als ouders en keuzes maken als vrienden.

Ik snap dat dit boek Bodyhack heerlijk is voor de doelgroep. Zelf vind ik het persoonlijk jammer dat er zoveel hoofdstukken al benoemd worden in het begin van het boek. Dit geeft best wel wat weg van het verhaal. Aan de andere kant kan het lezers met meer leesmoeite helpen om het verhaal makkelijker te lezen. Ook vond ik 1 bepaalde ontwikkeling wat vreemd. Er is een bepaald persoon die in een bepaalde situatie behoorlijk gewond raakt. Maar waar vervolgens niks meer over wordt gezegd. Niks ernstigs maar wel een groot vraagteken die blijft branden tijdens het lezen.

Verder had ik een erg bijzonder exemplaar van Bodyhack ontvangen! Er zat een gekke extra uitvouw onderin bij. Dit heb ik nog nooit gezien en maakt het boek wel speciaal ergens. Al met al heb ik genoten van het spannende verhaal wat Bodyhack is en ik ben nieuwsgierig geraakt naar Cyberboy.

Specificaties Bodyhack

Auteur: Tanja de Jonge | Vormgeving omslag: Jasmijn de Boer | Uitgeverij: Leopold | Oktober 2021 | 9789025882136 | 216 pagina’s | Aanbevolen 13 – 18 jaar | Meet informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

5 reacties

  1. Bodyhack, ik hou van dit soort verhalen,al ben ik dan wat ouder dan 18😊Ik doe heel graag mee😍

  2. Voor dit boek loot ik graag mee om zelf te lezen en mijn (schoon)dochters zullen het zeker ook willen lezen

  3. Dit lijkt me een heel leuk boek voor onze zoon Tonnie, hij vind jeugdtrillers heerlijk om te lezen. Grote favorieten Horrorland en Kippenvelboeken. Ik denk dat dit boek Body Hack daar ook heel goed in het rijtje past. Het lijkt mij een goed en spannend verhaal om te lezen. Ik doe dus graag mee voor hem <3

  4. Het is een zeer spannend boek. In het begin is er al veel gebeurd voor de personages waar je niks van afweet. Je wordt meteen verdiept in het boek. De zoektocht achter Bjorn was zeer spannend.
    Het boek heeft een mooie afsluiter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.