Waar is Spider-man? Een tof kijk- en zoekboek

Zoekboeken zijn niet meer te missen in ons huis. Regelmatig worden er diverse zoekboeken afgewisseld en bij gepakt. Sommigen moeilijk, vaak grappig en weer anderen educatief. Maar een zoekboek van een toffe superheld hadden we nog niet! Waar is Spider-man? wordt dan ook onder luid gejuich ontvangen op de deurmat. Het is anders dan de boeken die we al hebben, maar deelt toch overeenkomsten. Nieuwsgierig? Lees dan gauw verder.

hoofd voorkant kader zoekboek Waar is Spider-man?

Synopsis Waar is Spider-man?

Spider-Man is vermist! Een bende superschurken zaait paniek in de straten van New York, en er is maar één iemand die hen kan stoppen: Spider-Man! Maar waar is hij? Ga in dit unieke boek op zoek naar Spider-Man en zijn vrienden in de verschillende wijken van de stad, voor het te laat is. Maar let op, want ook de vijanden hebben zich verstopt in de menigte.

Dit kijk- en zoekboek is het ultieme cadeau voor Spider-Manfans van alle leeftijden. Uitgevoerd in een hardback uitgave, kan het wel tegen een stootje. De vormgeving en opmaak is geschikt voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen. De illustraties zijn volwassener dan menig zoekboek en ogen comic-achtig. Maar toch zal het kinderen zeker ook aanspreken. Leer nieuwe verhalen kennen van deze superheld of maak kennis met oude bekenden. Maar Waar is Spider-man nou…?

Zoeken, zoeken in alle hoeken

Zoals gezegd zijn zoekboeken geliefd in mijn huis. Het zijn boeken die je makkelijk erbij pakt en met z’n allen kan doen. Van het jongste gezinslid tot de oudste. Allemaal kunnen we zoeken. En heb je als ouder even (stiekem) geen zin, geen kind die ziet dat je je ogen even dicht hebt. Hun ogen zijn op de pagina’s gefixeerd. En wat zijn ze trots als ze iets hebben gevonden! Waar is Spider-man? is een tof zoekboek die echt wel opvalt op wat punten.

De basis is gelijk: zoekplaatjes. Naast Spider-man lees je in het begin welke andere karakters je nog meer mag zoeken. Welke? Nou Spider-man 2, Spider-woman, Mary Jane Watson, J. Jonah Jameson en Tante May. Nou hoor ik je denken, Spider-man 2? Dat klopt, dat is geen typfout. Zoals je misschien wel weet van de Marvelfilms is tijd een ruim begrip daar. Er zijn meerdere tijdlijnen, meerdere alternatieve universa en zo ook met Spider-man. Miles Morales was deze superheld in het Nieuwe Universum voordat zijn wereld werd uitgewist en hij geadopteerd werd door de planeet aarde. Dus een Spider-man 2.

De indrukwekkendste reddingsacties van diverse Spider-man door de jaren heen. Let op eventuele spoilers

Voor jong en oud

Elke setting neemt ons mee naar een ander Spider-man beeld. Zo beginnen we op de Brooklyn Bridge met supervillain Green Goblin. Deze kenmerkende groene schurk op zijn vliegende bord met dodelijke pompoenbommen moet gestopt worden. Maar waar is Spider-man? Zoek hem, zijn vrienden en de schurk. Mijn jongste dochter heeft als zelfbedachte missie het zoeken van alle pompoenbommen en telt ze. Meteen een educatief element dus voor mijn 4 jarige die net met school is begonnen. Tellen en groeperen.

Als volwassene en Marvalfan zie ik leuke herkenbare dingen. Een truck van Oscorp bijvoorbeeld. Wel jammer dat Spider-woman lijkt te zweven, ik mis haar spinnenkoord. Misschien kan ze ook wel zweven en zit dit niet in mijn geheugen. Ik vind dat soms qua vormgeving wel vaker, de karakters lijken meer uitgeknipt en geplakt dan echt in het plaatje verwerkt. Daardoor vallen ze mij snel op. Tegelijk is het boek ook voor jongere zoekers en dan is het wel weer fijn dat het geen hoofdpijn en frustratie kan opleveren zoals met sommige Waldo prenten.

Brengt me meteen een jeugdherinnering. Op de computer hebben mijn beste vriendin en ik ons samen uren vermaakt met een Spider-man spel. Waarbij je dus plaatjes kon plakken en knippen en zo je eigen comic kon maken met geluiden en bewegende plaatjes. Mary Jane had als geluid “Help me help”. En volgens mij kon je zelfs zelf geluidjes inspreken. Ja jongens dit is echt vermaak uit het jaar 0, maar het is een mooie herinnering :).

Retro Spider-man intro van de 1967 Tv show

Nog meer

We gaan langs nog meer toffe plekken zoals de Avangers toren maar ook gaan we langs bij Spider-man Noir. Dit vond ik een toffe verhaallijn. Zelfs Spider-ham staat er in! Met Peter Porker. De tekenfilm en comics vond ik om die reden ook tof. Door de diverse tijdlijnen en universa was er elke keer wel weer iets nieuws. Waar is Spider-man is zeker een feestje voor de kenner. En een tof welkom voor de beginners. Maar bovenal is het ook nog eens leuk zoeken. En wil je nog meer zoeken? Er staan achterin nog meer toffe opdrachten voor meer zoekplezier. Kom je er niet uit? Ook de antwoorden krijg je erbij!

  • Voor jong en oud
  • Voor fans en beginners
  • Meerdere zoekopdrachten
  • Tof vormgegeven, kijk ook eens naar het schutblad
  • Met antwoorden
  • Leuke cadeautip

Dat was heerlijk vertoeven bij één van onze favoriete superhelden op een geliefde locatie: New York. Spidey is en blijft tof en dat is dit zoekboek ook.

Andere zoekboek tips van ons

Grapje passend bij het boek: Spider-pig van The Simpsons

Specificaties Waar is Spider-man?

Auteur: Emma Drage | Illustraties: Marco D’Alfonso | Lay-out: Nia Williams | Vertaald door ZNU | Uitgever: Deltas / Marvel | 9789044763874 | 40 pagina’s | Maart 2023 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.