Boze juffen blije juffen – een boek voor juffen

Alleen al vanwege de titel wilde ik dit boek aanvragen. Want ik ben hard aan het leren om een echte juf te worden. Een blije juf, een vrolijke juf, een strenge juf, een boze juf, maar vooral een goede juf. Boze juffen blije juffen neemt je mee naar hoe het is om een boze juf of een blije juf voor de klas te hebben staan.

Boze juffen blije juffen

Geluk of pech

Soms heb je geluk, soms heb je dikke pech. Er zijn veel blije juffen, maar af en toe zit er een boze tussen. Gelukkig hoef je die maar een jaartje uit te zitten. Dan is het weer tijd voor een blije juf, hopelijk dan of misschien een meester zoals in Boze juffen blije juffen! Zelf weet ik dat nog heel goed. In groep 3 had ik een boze juf. Al lag dat misschien meer aan mijzelf dan aan de juf. Ik kletste nogal, en had veel lol. Achteraf kwam dat hoogstwaarschijnlijk door de ADHD. Maar dat was toen allemaal nog niet bekend. Menige keren werd ik aan mijn haar getrokken door de juf en kreeg ik straf. Niet leuk, maar in die tijd heel normaal. Gelukkig was de liniaal straf allang niet meer van die tijd.

Maar ik heb ook hele leuke juffen gehad, en heel veel meesters! In groep 8 hadden we de directeur als meester. Superleuk. Een meisje uit de klas moest kauwgom eten om te voorkomen dat ze haar nagels opat. En dus mochten we allemaal kauwgom eten in de klas. En kregen we aan het einde van het schooljaar allemaal een pakje sportlife van de meester. Hoe tof was dat.

Boze juffen Blije juffen

In boze juffen blije juffen passeren de verschillende juffen. Bij de pagina van boze juffen krijg ik een kramp in mijn maag. Een juf die keihard roept “Kan je dan niks?” arm kind.. Boze juffen kunnen ook niet lachen. Hun mond staat altijd in een rechte streep. En ze ruiken wat muf.. Dat heb ik gelukkig nooit meegemaakt haha Dat zijn vast de oude juffen.

Van die boze juffen moet je ook altijd heel stil zitten. Die hebben vast nog nooit van bewegend leren gehoord.

Ik heb wel te doen hoor met die klas vol kinderen die diep ongelukkig achter hun boze juf aanlopen. Maar na een jaar is het tijd voor een blije juf gelukkig!

Voorlezen en lachen

En dan is het net of ik mezelf zie aankomen lopen in Boze juffen blije juffen. Een blije juf met een kar vol spullen voor school. Heel veel boeken om uit voor te lezen en met een lach op mijn gezicht. Blije juffen zien heel veel. Ze focussen zich op wat je allemaal kan en wat je durft. En ze hebben net zoveel fantasie om met je mee te dromen natuurlijk.

Blije juffen zijn er om naar je te luisteren en een schouderklopje te geven op het juiste moment. En je krijgt zachte warme knuffels van deze juffen. Natuurlijk hebben ze ook regels, maar ze vertellen er wel bij waarom. Door blije juffen kan je opeens van alles!

Maar je weet natuurlijk nooit wat je volgend jaar krijgt. Misschien krijg je wel een lieve meester?

Wat een ontzettend leuk prentenboek om voor te lezen in de klas. Zelf staat er in mijn klas nu een inval juf omdat ik nog aan het re-integreren ben. Ik hoop voor de kinderen dat ze een blije juf is 🙂 Als ik weer in kleine clubjes wat mag gaan doen dan ga ik zeker dit boek meenemen om uit voor te lezen en interactief met de kinderen aan de slag te gaan.

Wat vinden zij nu belangrijk in een juf? Wat vinden ze leuk en wat vinden ze niet fijn? Een functioneringsgesprek door de ogen van de kinderen is eigenlijk het beste wat er is! Met dit prentenboek is alles bespreekbaar! Ook of ik wel lekker genoeg ruik 😉

Boze juffen blije juffen

Illustraties

De illustraties zijn echt heel leuk getekend. Geen kinderen, maar dieren die heel duidelijk of blij zijn of verdrietig of boos. De keuze van een krokodil als boze juf en een olifant als blije juf vind ik ook erg leuk bedacht. Stekelig met veel tanden versus groot en zacht. Ik herkende de stijl direct van het boek warme melk met honing!

Specificaties Boze juffen blije juffen

boze juffen blije juffen

Auteur: Siska Goeminne | Illustraties Frank Daenen | Uitgeverij de Eenhoorn | Vormgeving: Dries Desseyn | 9789462914032 | juni 2019 | 36 pagina’s | meer informatie vind je hier of in de lokale boekhandel

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.