Verder dan ver – een zoektocht van Zebra naar het geluk

Zebra gaat op zoek naar het geluk. Niet gewoon waar hij woont, maar verder dan ver. Hoe ver is dat dan? En waar kan hij het geluk dan precies vinden?

verder dan ver

Zebra zoekt het geluk verder dan ver

Zebra geniet ervan om naar de lucht te kijken. Dwars door de wolken heen, voorbij de verste vogel. Verder dan ver. Hij hoopt op een dag iets bijzonders te ontdekken. Dan sluit hij vriendschap met een vogel. Maar dan laat vogel hem ineens in de steek. Daarom besluit Zebra om zijn voorspelbare leventje achter zich te laten en op zoek te gaan naar een plek waar hij zich echt thuis kan voelen. Hij begint aan een reis vol hindernissen en probeert op elke plek te bedenken of dit de plek is waar hij gelukkig kan worden. Uiteindelijk is Zebra vooral moe en verdrietig, want zijn zoektocht lijkt niet te slagen. Maar dan ontmoet hij Hert. Zou hij dan eindelijk een plek vinden om gelukkig te worden, verder dan ver?

Een zoektocht naar een plek om je thuis te voelen

Wanneer ben je gelukkig? En wat is dat eigenlijk: je ergens thuis voelen? In eerste instantie lijkt Zebra tevreden, maar hij voelt zich niet meer op zijn plek als zijn goede vriend Vogel verdwenen is. Toch wil hij weer gelukkig worden. Hij weet nog niet waar of hoe, alleen dat dit een bijzondere plek moet zijn, met veel zonlicht. Daar kan hij dan weer verder dan ver kijken, net als op zijn oude stek. En hoewel zijn Vriend vogel verdwenen is (wij vonden het wel jammer dat wij niet wisten wat er verder met Vogel is gebeurd), sluit hij uiteindelijk toch een nieuwe vriendschap. En wellicht een vriendschap wel de belangrijkste voorwaarde om je ergens thuis te voelen.

Grappige illustraties

Het boek is een beetje poëtisch en filosofisch. Het zet je aan het denken over wat voor jou belangrijk is. De tekeningen zijn prachtig van kleur en stiekem ook heel grappig. De gezichtsuitdrukkingen van de dieren zijn supergrappig, maar als je heel goed kijkt, zie je in het boek telkens een tijger terug komen. Op het eind van het boek wil Zebra zijn huisje gezellig maken en hij gaat aan allerlei spulletjes maken om zijn huis gezellig te versieren. Hij komt terug met dingen die hij op andere bladzijdes heeft opgehaald, en met tijger. En dan zie je dat hij tijger tot een soort van trofee aan de wand heeft gemaakt. Mijn dochter moest heel hard lachen toen ze op de bladzijde daarna zag dat het toch anders was. Deze grappige illustraties vonden wij het allerleukste aan het boek ‘Verder dan ver’. Die illustraties noemen wij: ‘Grappiger dan grappig’…..

Specificaties Verder dan ver

Auteur: Joris Thys | Uitgever: De Eenhoorn | 9789462916081  | Oktober 2021 | 40 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.