Boeken met thema naar school, een goede voorbereiding

Over een goede voorbereiding als je kind dan eindelijk naar school mag, daar zorgen de meeste ouders wel voor. Kinderen gaan eerst een paar keer wennen, als corona maatregelen dat toelaten, en er worden natuurlijk mooie boeken voorgelezen. Eerder kon je op StoerLeesVoer al vele prentenboeken vinden over dit onderwerp en vandaag laat ik jullie de nieuwste Boeken met thema naar school zien.

boek naar school

Boeken met thema naar school

Luuk en Lotje boek naar School!

boek naar school

Luuk en Lotje de vrolijke tweeling van Ruth Wielockx die kennen jullie wel via eerdere reviews over onder andere Pasen, Lente Halloween, Sinterklaas en Kerstmis.

In dit boek over naar school gaan worden Luuk en Lotje door hun moeder gebracht. Vol zelfvertrouwen hangen ze hun jas op, maar waarom is Luuk zijn tas leeg? In dit prentenboek zien we een meester voor de klas die voorleest uit Luuk en Lotje naar school! Een leuk grapje vind ik dat stiekem wel. Op school is van alles te doen, en na het plassen wassen ze keurig hun handen met water en zeep.

Kinderen leren in dit boek dat ze soms hun 10 uurtje moeten delen met een klasgenootje, iets wat ik als juf helaas al vaak heb mee moeten maken. Ze krijgen een vrolijke inzicht in verschillende hoeken en activiteiten als buitenspelen, gymles en muziekles.

Luuk en Lotje naar school is een fijn vrolijk prentenboek met heldere kleuren en voor kleine fans een goede aanvulling om samen uit te lezen. Een goede eerste toevoeging in deze Boeken met thema naar school lijst.

Specificaties Luuk en Lotje naar school

Auteur: Ruth Wielockx |  Clavis Uitgeverij | 9789044836615 |28 pagina’s | augustus 2020 | meer informatie vind je hier

Kleine Beer gaat naar school

boek naar school

Nog een mooie titel in Boeken met thema naar school gaan, is dit lieve verhaal over kleine beer.

Anders dan Luuk en Lotje heeft kleine beer helemaal geen zin om naar school te gaan. Zijn kleine zusje Anna zou wel graag willen. Kleine beer heeft heel veel vragen voor mama, waaronder waarom hij naar school moet. Hij wil veel liever bij zijn mama blijven, ze ruikt zo lekker.

Dan moet zijn knuffel Teddy ook nog huilen, hij wil ook niet naar school. Mama snapt dat wel, school is nieuw. Maar knuffel Teddy blijft thuis, hij is nog te klein. Is kleine beer dan ook niet te klein?, denkt hij.

Het is super schattig dat kleine beer het zo spannend vindt om naar school te gaan. Zijn kleine zusje Anna noemt hem steeds een bofkont. Maar zijn moeder gaat er heel rustig mee om en weer kleine beer zelfvertrouwen te geven waardoor hij dan toch wel trots naar school gaat! Voor grote kinderen, zoals ik!

Een mooi boek over naar school gaan om je te helpen jouw kind ook net dat beetje zelfvertrouwen te geven dat hij nodig heeft om met zin aan het nieuwe avontuur te beginnen. De illustraties van Eve Tharlet komen bekend voor, eerder zagen we haar werk al in vrolijk Pasen Paultje.

Specificaties boek naar school

Auteur: Dany Aubert en Catherine Leblanc | Uitgeverij De Vier Windstreken| Illustraties Eve Tharlet | 9789051167900 | juni 2020 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Liefbeestje boek naar school

boek naar school

Waar kleine beer gaat naar school prachtige aquareltekeningen heeft, gaan we nu net als bij Luuk en Lotje naar de strakke vrolijke kleuren. Sam Loman, bekent van onder andere jij bent bijzonder, ken je die mop en het moemonster weet weer een mooi verhaal neer te zetten met dit mooie boek over naar school gaan.

Liefbeestje mag voor het eerst naar school en dat vind ze zo spannend dat ze maar gelijk begint met de vraag of ze een dagje thuis mag blijven. Maar ja dan mist de juf haar natuurlijk. ( Overigens ook de ander klasgenoten die vaak al weten dat er die dag een nieuw kindje in de klas komt.)

Liefbeestje vind het eng en treuzelt wat af, en mama troost haar even. Anders dan beren en kinderen gaat Liefbeestje niet lopend maar vliegend naar school. Ze vliegen langs prachtige bloemen, de vogels fluiten en de zon voelt warm aan. Onderweg komt ze dieren tegen zoals de sprinkhaan die graag een eindje met haar mee gaan naar school.

Bij school mag mama gelukkig even mee naar binnen. ( al moet je daar nu met de corona maatregelen wel direct even bij vertellen dat papa en mama dat nu niet mogen in het echt) Lievebeestje heeft een leuke eerste dag op school en valt thuis gelijk in een diepe slaap van alle indrukken.

Een schattig lief boek in Boeken met thema naar school gaan voor kleine lieve meisjes en jongens die dol zijn op kriebelbeestjes.

Specificaties Liefbeestje gaat naar school

Auteur: Sam Loman | Uitgeverij Clavis | 9789044838992 |  juli 2020 | 26 pagina’s | meer informate vind je hier

Sam en Bennie gaan naar school

boek naar school

Sam en Bennie zijn geen broer en zus zoals Luuk en Lotje, nee deze titel in Boeken met thema naar school, gaat over een jongen en zijn hond. De illustraties in dit verhaal zien er heel anders uit dan in de vorige 3 boeken en dat past eigenlijk perfect bij het verhaal. Dit verhaal is namelijk wat stoerder en stiekem ook al wel geschikt voor wat oudere kinderen die al even op school zitten.

Sam moet opschieten naar school, maar haar hondje Bennie wil ook mee naar school. Dat moet ze eerst vragen aan haar juf dus neemt ze Bennie mee in dit boek over naar school gaan. Maar Bennie mag helaas niet mee naar binnen.

Blijkbaar is Bennie een hele slimme hond, want Sam stuurt hem alleen terug naar huis. Toch maakt Sam zich zorgen of het wel goed gaat met Bennie. Ze gaat naar de wc en ontdekt dat Bennie helemaal niet naar huis is gegaan. Avonturen vol toiletpapier volgen, met een hond die duidelijk niet zo goed luisterd naar zijn baasje.

Een geweldig boek binnen boeken met thema naar school gaan voor kinderen die een goede band hebben met hun hond, al hoop ik als leerkracht maar dat ze niet op wilde ideeën komen en hun hond ook stiekem mee naar school nemen 😉

Specificaties Sam en Bennie gaan naar school

Auteur: Judith Koppens & Marja Meijer | Uitgeverij Clavis | 9789044839432 |  juli 2020 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Andere boeken met thema naar school

StoerLeesVoer staat niet stil. We hebben veel meer mooie prentenboeken over naar school plus complete reviews in woord en beeld. Hieronder de nieuwste reviews!

Andere themablogs

Prentenboeken

Andere boeken binnen dit thema die geen prentenboeken zijn

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Boeken met thema naar school zonder review

Onderstaande boeken hebben (nog) geen review op onze site maar ogen zeker ook als goede boeken binnen dit onderwerp!

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.