Het poepiemonster – een monsterlijk grappig boek

Toen ik Het poepiemonster zag, wilde ik het boek gelijk lezen. De titel is grappig en de cover vond ik spannend en aantrekkelijk. Dit zorgde ervoor dat ik nieuwsgierig werd naar het hele boek. De flaptekst van Het poepiemonster vond ik grappig en ik was benieuwd naar wat er zou gebeuren als alle juffen weg waren. Dan zou meester Potvis namelijk alleen zijn met de kinderen. En dan is er nog het monster…..
De auteur Bram Kasse kende ik nog niet, dus het leek mij erg leuk om weer kennis te maken met een (voor mij) nieuwe auteur. Wil je weten wat ik van Het poepiemonster vond? Lees dan snel verder!

Het poepiemonster cover

Het poepiemonster

In Het poepiemonster spelen meester Potvis en drie kinderen, genaamd Aisha, Giel en Rafi, de hoofdrol. Meester Potvis is directeur en de enige meester op de meester Potvisschool. Verder zijn er alleen maar juffen. Meester Potvis wil de enge en vieze klusjes door de juffen op laten lossen. Want daar zijn ze toch voor? Maar als de juffen het monster niet van de wc durven weg te jagen, is meester Potvis het zat. Hij ontslaat alle juffen. Maar dat blijkt geen handige zet. Want wie geeft alle klassen nou les, als er maar één meester is?

Maar dan krijgt meester Potvis een idee. Hij haalt een aantal meneren van straat en zet ze voor de klas. Maar die hebben helemaal geen opleiding gehad tot meester! Dat gaat dus niet helemaal zoals het hoort. Wat gaat meester Potvis doen nu hij erachter is gekomen dat het niet slim is geweest om de juffen te ontslaan? En hoe zit het met het monster?

Het poepiemonster achterkant

Spannend èn grappig

Het poepiemonster is spannend en grappig tegelijk. Spannend vanwege het monster. Is het monster echt zo eng of overdrijft meester Potvis maar? Grappig, omdat er leuke scenes in zijn verwerkt. Vooral met meester Potvis en de nieuwe ‘meesters’ die hij heeft aangenomen. Want die geven wel les, maar niet les in wat de kinderen moeten leren. En meester Potvis zelf vertelt de kinderen ook dingen die ze volgens hem zouden moeten weten (wat ook totaal niet belangrijk is, alleen in de ogen van meester Potvis zelf). Het poepiemonster is een makkelijk te lezen boek. Er komen geen hele moeilijke woorden in voor en de zinnen zijn niet te lang.

Bram Kasse

Bram Kasse (1969) is geboren in Leeuwarden. Hij is toen hij vier of vijf jaar oud was verhuisd naar Haren (vlak onder Groningen) en daar heeft Kasse bijna twintig jaar gewoond. Toen is hij naar het midden van het land verhuisd. Kasse begon met schrijven toen hij nog meester was en een eigen klas had. Hij verzon altijd verhaaltjes voor de kinderen, vooral bij geschiedenis. De kinderen riepen toen tegen Kasse dat hij er een boek van moest maken. Dit heeft Kasse geprobeerd en het is gelukt! De kinderen hadden eerder door dat er een kinderboekenschrijver in Kasse zat dan hijzelf. Kasse schrijft vaak in het weekend en in vakanties. Schrijven is niet zijn werk, maar zijn hobby. Zijn primaire werk is docent op de Christelijke Hogeschool Ede, op de pabo. Daar leert hij studenten hoe ze meester of juf kunnen worden. Het poepiemonster is mijn kennismaking met Bram Kasse.

Specificaties Het poepiemonster

Auteur: Bram Kasse | Uitgeverij: Columbus (onderdeel van Royal Jongbloed Publishing) | Illustraties door: Daan van Oostenbrugge | maart 2022 | 118 pagina’s | 9789085434795 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.