De Verhuisdieren – Pieter van den Heuvel

Een boek van 4 meter lang? Daar waren mijn dochter en ik natuurlijk enorm nieuwsgierig naar! De Verhuisdieren gaan verhuizen en nemen echt alles wat ze maar nodig hebben mee naar hun nieuwe huis.  Dit boek heeft bladzijdes die aan elkaar vast zitten, zodat je het uit kunt vouwen tot een boek van wel 4 meter lang. Zo is die lange optocht van Verhuisdieren goed te zien!

De verhuisdieren

De verhuisstoet van de Verhuisdieren

‘De dieren gaan verhuizen. Ze nemen al hun spullen mee.
Varken tilt de goudvis en nijlpaard de tv.’
Zo begint het boek. Naast de dieren die er genoemd worden in het verhaal zijn er nog veel meer dieren te zien die ook mee gaan verhuizen.
De Verhuisdieren is op rijm geschreven en leest heel prettig en vlot. Het is leuk om te zien dat het rijmpje soms over de bladzijde heen wordt gehaald, waardoor het leuk en verrassend is wat er nu zal gaan komen.

Een verrassend einde

In De Verhuisdieren zijn heel veel verschillende dieren te zien. Een televisieverslaafde walvis, een panda met een kamerplant en een stinkdier die op een bijzondere manier een kluis bewaakt.
Maar als je goed kijkt zie je dat er ook vier gigantische dinopoten tussen de beesten door lopen. En deze dinopoten zorgen voor een heel verrassend einde. (wat mijn dochter eigenlijk wel een beetje zielig vond…) Maar we verklappen natuurlijk niet wat die verrassing dan precies is!

De verhuisdieren

Veel kijkplezier door de gedetailleerde illustraties

Wat echt kenmerkend is bij het boek De Verhuisdieren is het oog voor detail dat Pieter van den Heuvel heeft gehad bij het maken van het boek!
De eerste keer dat we het boek hebben gelezen, hebben we ons vooral geconcentreerd op het verhaal. Daarna hebben we het boek meteen nog een aantal keren gelezen (en bekeken!) en we zagen steeds weer nieuwe, leuke dingen, die soms ook echt heel grappig zijn.
Zoals bijvoorbeeld een gecamoufleerde kameleon, een mier die nét een beetje anders is dan de rest en een giraffe met laarsjes. Voor kinderen die van grappige dierenboeken houden is dit boek écht een aanrader!  

Specificaties De Verhuisdieren

Auteur: Pieter van den Heuvel│Uitgever: Gottmer│9789025772055│april 2020 │28 pagina’s│meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.