Niet dit huisdier! Een boek van Smriti Halls

Een huisdier is een wens van veel kinderen. Wat als je een kind zelf laat kiezen. Zou het dan een gezellig dier worden? Of zou je als ouder toch zeggen: ‘Nee, niet dit huisdier!

niet dit huisdier

Oh nee, toch niet dit huisdier?

Mila’s familie was op zoek naar een nieuw huisdier. En haar moeder had bedacht dat Mila zelf iets mocht uitkiezen. In de etalage van de dierenwinkel zijn allerlei lieve, gezellige beestjes te zien, zoals cavia’s en poezen. Maar Mila kiest… een olifant! Maar Mila’s moeder gilt: ‘Niet dit huisdier!’ Liever ziet mama een klein huisdier. Daar luistert Mila naar, want het volgende dat ze uitkiest, is een groep mieren. Die vervolgens in kolonne door het huis trekt.  

Wat is een goed huisdier?

En bij elk huisdier dat Mila kiest, roepen haar ouders keer op keer: ‘Niet dit huisdier!’ Maar Mila vindt alle dieren leuk, en ziet de gevolgen nog niet in van haar keuzes. Dus na de olifant en de mieren volgt er nog een stinkdier, een slang, een spin, wormen en veel meer. Het is erg leuk om naar aanleiding van dit boek met je kind of klas in gesprek te gaan over het onderwerp wat nu eigenlijk een goed huisdier is? Waar moet dit aan voldoen? Want wat de een een goed gezelschapsdier vindt, is voor de ander misschien helemaal geen goed huisdier. En waarom zou mama een olifant nu eigenlijk niet zo’n goed idee vinden?

Vrolijke, lieve tekeningen

Ik heb het geluk al 2 andere boeken van Smriti Halls in de kast te hebben staan. En het is heel leuk dat die boeken juist zo verschillend zijn. Alle boeken hebben een totaal andere schrijfstijl en doordat er met andere illustratoren wordt gewerkt, ook een totaal ander soort illustraties.
De tekeningen in ‘Niet dit huisdier!’ zijn vooral erg vrolijk én lief. Dat komt door de grote ogen van de figuren (en zelfs van de dieren). Ook leuk is dat er veel diversiteit zit in de personen in het boek, zodat iedereen zich hierin kan herkennen.
Mijn dochter vond dit boek erg grappig en we hebben het daarom al meerdere keren gelezen. En daar gaan vast nog meer keren bij komen.

Specificaties Niet dit huisdier!

Auteur: Smriti Halls | Illustraties: Rosalind Beardshaw | Uitgever: Veltman Uitgevers │ 9789048319169│februari 2021│32 pagina’s│meer informatie vind je hier

niet dit huisdier
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.