De Regelbrekers een spannend vervolg van de Bravelands serie

Als Oppermoeder wordt vermoord, slaat in heel Bravelands de chaos toe. Ondanks hun verdriet zijn de stuurloze wilde dieren dan ook zielsgelukkig als er een nieuwe Opperouder opstaat. Maar is die wel te vertrouwen? De baviaan Doorn, de olifant Sky en de leeuw Fier doen er alles aan om de waarheid te achterhalen, maar helaas worden de drie helden aan alle kanten door de Regelbrekers tegengewerkt … Alle drie krijgen ze te maken met een spannend avontuur waarbij hun eigen leven niet veilig is.

Doorn

Doorn is er achter gekomen dat de leider van zijn troep bavianen de moord op de vorige leiders op zijn geweten heeft. Maar wat moet hij doen? Stinger is de vader van zijn geliefde Berry. Tegelijk is Stinger altijd een goede vriend geweest. Wat is er gebeurd dat hij opeens zo gemeen doet? Hoe kan Doorn voorkomen dat deze regelbreker meer kwaad doet?

Doorn en de andere bavianen moeten opzoek naar een nieuwe plek in Bravelands nadat ze zijn verdreven door de apen. Ze komen in een oud hyenahol waar een massamoord is geweest door de Titaantroep die uit allemaal regelbrekers bestaat. Doorn hoort ondertussen bij de Sterktakken maar hij voelt zich niet op zijn gemak. De sterktakken maken de andere bavianen belachelijk, plagen ze en pikken het beste eten in.
Doorn ontdekt ook nog eens hoe de oppermoeder echt is overleden. Lukt het Doorn om de andere bavianen op tijd te waarschuwen voor regelbreker Stinger? En de andere dieren van Bravelands over de echte rol van oppervader?

Sky

Sky zit zo vol verdriet van de dood van oppermoeder dat ze besluit weg te lopen. Ze pakt de hoorn van haar oma en gaat op pad naar het veld van de voorouders. Maar ze wordt achtervolgd door haar neefje Maan die samen met haar op reis gaat. Onderweg krijgen ze extra gezelschap van een jonge nijlpaard en krijgt ze de hulp van een jonge olifantenman als ze worden aangevallen door de mannelijke regelbrekers van de Titaantroep.
Haar reis wordt ruw verstoord door een gier die de hoorn van oppermoeder afpakt en hun ver weg hoog op een berg leidt. Hier krijgt ze te horen wat er echt gebeurd is met de geest van ….. ze gaat de berg af met een zware taak..

Fier

Fier heeft het zwaar in de Titaantroep met alle regelbrekers. Hij twijfelt over alles en vraagt regelmatig hulp van Fidel de alleen levende mannelijke leeuw en vraagt ook hulp van Stinger die hem immers jaren geleden gered heeft.
Hij weet bij de overname van een andere leeuwentroep een andere mannetjesleeuw te laten ontsnappen, maar kan helaas niet voorkomen dat zijn moeder komt te overlijden.

De regelbrekers zitten vol complotten en rivaliserende dieren op Bravelands. Op het einde komen vrienden tegenover elkaar te staan en gebeuren er hele nare dingen.

De regelbrekers ik ben er stil van

Wat een heftig prachtig heftig verhaal is de regelbrekers. Echt niet geschikt voor jonge lezertjes dit deel. Pff ik was gewoon even een beetje overstuur van het einde en kon er echt even slecht van slapen. Dit had ik niet zien aankomen. Nog meer dan dat ik na deel 1 het gevoel had wil ik na deel 2 echt deel 3 lezen. Ik heb nog 4 delen Bravelands te gaan besef ik mij. Wow dat is nog behoorlijk wat leesvoer.

Na Warrior Cats en nu deze boeken van Bravelands ben ik echt verliefd geworden op de fantasie en schrijfstijl van Erin Hunter. Al die verhaallijnen, uitstekende zeer spannende wendingen, nauwkeurig beschreven aanvallen van dieren, het continue omslaande weer met alle effecten op de flora en fauna van de Savanne. Door haar woorden ontstaat er constant een film voor mijn ogen. Wat zou dit enorm goed verfilmd kunnen worden! 12+ wel in verband met het geweld..

Wat ben ik blij dat ik deze boekenserie gevonden heb.
Hou jij van goede verhalen, pratende dieren, een goed kijkje in de leefwijze op de savanne van Afrika en goed in elkaar gevormde verhalen met regelbrekers? Dan raad ik je echt deze boekenserie aan.
Zelf ga ik nu eerst weer verder in de boekenserie van Warrior Cats waar een paar boeken weer op mij liggen te wachten. Lekker ontspannen bij goede boeken die perfect vertaald zijn overigens.

Specificaties Bravelands de Regelbrekers

auteur: Erin Hunter | uitgeverij Fantoom | Vertaling Saskia Martens | 9789059245471 | september 2018 | 352 pagina’s | meer informatie vind je hier of in de lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofdfoto
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.