Nóg een keer! Voorlezen met kleintje beer. Harmen van Straaten

Hoera een nieuw boek van Harmen van Straaten. Een verhaaltjes- en liedjesboek in 1. Dat belooft weer veel goeds! Kleintje beer is een vrolijke beer die allemaal avonturen beleeft. Samen met buurbeertje gaat hij naar de eendjes, de markt en ook naar de kinderboerderij. En bij alle avonturen past een vrolijk liedje. Falderalderiere wat een leuk voorleesboek. Nóg een keer voorlezen met kleintje beer, en een liedje toe!

hoofd

Verhalen en liedjes 

Harmen van Straaten heeft een gevarieerd oeuvre met leuke kinderboeken. Daar zijn we bij StoerLeesVoer ook erg fan van. Kijk hieronder maar eens naar meer van onze reviews! Als auteur en illustrator weet hij altijd goed aan te sluiten bij het niveau van kinderen. Grappige boeken, ondeugend en net even anders; dat is zijn motto en kenmerk.

Nóg een keer, Voorlezen met Kleintje Beer is een boek voor peuters en kleuters. Elf verhalen over Kleintje Beer, met een bijpassend liedje. In het eerste verhaaltje lezen we over de verjaardag van kleintje beer. En zingen we lang zal hij leven! Maar Kleintje Beer is wel erg vroeg wakker. Papa beer vindt het eigenlijk meer een verjaardagsnacht. Zou het lukken om een wedstrijdje te houden wie er als eerste weer in slaap valt?

Nog een keer! Voorlezen met kleintje beer

Een nieuw vriendje

Het tweede verhaaltje dat we kunnen voorlezen over Kleintje Beer gaat over een nieuw vriendje. Kleintje Beer boft, want er komt een nieuw buurbeertje naast hem wonen. Dat is leuk. Dan kunnen ze samen avonturen beleven! Wat is hij nieuwsgierig…

Een vriendje om mee te spelen. In bomen klimmen, timmeren in de schuur van papa, samen een piratenschat begraven en weer terugvinden. Langs de trapleuning naar beneden glijden of in een plas regenwater springen…

Uit: Een nieuw vriendje

Maar Kleintje Beer gaat er een beetje van stotteren als zijn nieuwe vriendje een berenmeisje blijkt te zijn. Maar natuurlijk kunnen ze gewoon vrienden zijn. Bij de hand, bij de hand, pak je vriendje bij de hand! Ze gaan op pad naar de eendjes en kinderboerderij. Ook maken ze een geheime hut en spelen ze in de herfstbladeren. Op een grote paddenstoel rood met witte stippen! Ik wil nóg een keer zingen en voorlezen met Kleintje Beer. Dat zullen de meeste peuters en kleuters roepen als het boek uit is!

Nog een keer! Voorlezen met kleintje beer

Een voorleesboek met bijpassende liedjes, dat is een goed idee! Het maakt het voorlezen zo gezellig en actief. De bekendste kinderliedje komen voorbij. Bijvoorbeeld Olifantje in het Bos, en ook Boer wat zeg je van mijn kippen. Ook voor ons een paar liedjes die we nog niet kenden. Bijvoorbeeld een nieuw liedje over de brandweer waarvan de tekst en melodie op de website kinderboeken te vinden is.

Met leuke en herkenbare thema’s voor jonge kinderen. Zoals jarig zijn, naar de kinderboerderij gaan en natuurlijk samen spelen. Over super geheime hutten maken, en stiekem heel veel koekjes eten bij de allerliefste oma van de wereld. Alles dus wat peuters en kleuters het liefste doen.

De driejarige in eigen huis is fan van voorlezen met Kleintje Beer. Vrolijke en korte verhaaltjes, in combinatie met een leuk liedje. En dan ook nog de sfeervolle illustraties van Kleintje Beer. Het is een groot en stevig kartonboek met geplastificeerde bladeren. Dus het boek kan eindeloos veel keer gelezen worden. Nóg een keer, Voorlezen met Kleintje Beer is dus echt een leuke aanwinst voor in de boekenkast!

Meer van Harmen van Straaten voor peuters en kleuters:

Specificaties Nóg een keer! Voorlezen met kleintje beer, en een liedje toe!

Auteur en illustrator: Harmen van Straaten | Vormgeving: Studio Bos | Uitgeverij: Leopold | 9789025882181 | november 2021 | 22 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.