De zielvreters – een vijfde avontuur in Bravelands

Als nieuwe Oppervader hoopt de jonge baviaan Doorn de rust te doen wederkeren in Bravelands na een periode van grote chaos. Maar een roedel woeste, verwilderde wolven verschuilt zich tussen de dieren van de Grote Kudde en begaat daden die zo boosaardig zijn dat de vrede op de Afrikaanse savanne alweer in gevaar is. De dieren van Bravelands zullen zich opnieuw moeten verenigen om hun thuis uit de klauwen van deze verdorven Zielvreters te redden.

Angst om de Zielvreters te lezen

Met enige angst na het zware vierde deel van de Bravelands serie besloot ik om toch snel door te gaan in de Zielvreters. Al zei de titel natuurlijk eigenlijk al genoeg. En ja spoiler alert ook dit deel zit weer vol moorden, verlies, wraakgevoelens, kapotte vriendschappen, gevaar, maar ook nieuwe vriendschappen.

Doorn heeft eindelijk aanvaard dat hij de nieuwe oppervader is. Dan denk je natuurlijk gelijk dat alle problemen daarmee zijn opgelost. Maar niets is minder waar. De troep goudwolven is nog steeds op zoek naar harten van krachtige dieren om te verorberen. Gaat een van hen dood dan eten hun soortgenoten ze op om de kracht van hun hart in de troep te houden.
Het is allemaal een groot horrorachtig geheel als je een beelddenker bent net als ik.

Oppervader Doorn

Op de berg van de gieren drinkt Doorn het heilige water waarmee hij zijn lot als nieuwe Oppervader aanvaart. Daar treft hij Sky die hem waarschuwt voor de troep Zielvreters. De goudwolven leven niet volgens de Grote Regel en moorden alleen om de harten van hun slachtoffers.

Doorn staat in deel 5 een hoop moeilijkheden te wachten. Niet alleen wordt hij verstoten uit zijn groep, de druk van de nieuwe Oppervader zijn drukt zwaar op hem. Alle dieren uit Bravelands komen bij hem om raad. Ruzies moeten worden opgelost en vragen over migraties moeten worden beantwoord. Gelukkig heeft hij de hulp van de Grote Geest en kan hij in zijn visoenen over heel Bravelands vliegen en tijdelijk in de ziel van dieren kruipen. Maar toch kan hij verschrikkelijke rampen niet tegenhouden.

Wijze olifant Sky

Sky heeft het ook lastig. Verscheurd tussen liefdesverdriet, om haar geliefde Rock die gevlucht is door haar broer met zijn kudde mannetjesolifanten, haar taken als olifant die deel hoort uit te maken van haar kudde, de zorg om de Cheeta welpjes en haar wil om de Oppervader te helpen strijden tegen de zielvreters.
Toch is ze zo wijs en neemt ze de juiste besluiten. Al is dat niet altijd de makkelijke weg.

Fier tegen de zielenvreters

Fier is samen met zijn kameraad Scherp en de welpjes Brutus en Vileine ( de kinderen van Titaan ) nog altijd op weg om Titaan te zoeken. Zijn eerzucht is behoorlijk groot. Hij weet zich er wel soms vanaf te krijgen om Doorn te helpen. Fier werkt samen met een diersoort dat normaal zijn vijand is en hij weet Sky op het nippertje te redden van de Zielvreters.
Maar wat zal zijn gevoel van wraakgevoelens jegens Titaan hem opleveren en wat zal hij verliezen?

Ik heb gelijk deel 6 besteld bij Bol het laatste deel alweer.

Specificaties de Zielvreters Bravelands

Erin Hunter | Uitgeverij Fantoom | Pelckmans | Baeckens Books | 9789059247611 |  juni 2020 |  352 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

de zielvreters
Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.