1001 natuurwonderen die je gezien moet hebben! – een wonderlijk informatief boek

Ik ben gek op informatieve boeken over de natuur. Zo heb ik al heel wat toffe boeken voor StoerLeesVoer mogen reviewen over dieren en andere natuurverschijnselen. En nu heb ik toch een pareltje mogen ontvangen: 1001 natuurwonderen die je gezien moet hebben! Tja… de titel zegt eigenlijk al genoeg…

kaft natuur

Een ultieme lijst: 1001 natuurwonderen die je gezien moet hebben!

Ga mee op een ongelooflijke reis langs de meest fascinerende plekken op aarde. Deze unieke ervaring voert de lezer langs alle continenten en oceanen op onze planeet. De bekende natuurschrijver Michael Bright heeft 1001 bijzondere en spectaculaire creaties der natuur uitgezocht. In samenwerking met UNESCO is deze herziene editie uitgebreid met de schitterende plekken die op de werelderfgoedlijst staan. Het schouwspel van deze natuurwonderen is zo adembenemend dat je deze nooit meer zal vergeten.

Op reis met een boek

Als ik op de televisie aan het zappen ben, en er een keer een natuurprogramma langskomt, blijft ik daar meestal wel een tijd hangen. Ik ben niet echt een reislustig type, maar zou wel heel graag veel van dit soort prachtige plekken eens in het echt zien. Daar komt denk ik ook wel een beetje mijn fascinatie voor natuurboeken vandaan: als ik er niet in het echt heen kan, dan kan ik het zo toch een beetje in huis halen. Ik ben dus gek op interessante weetjes en informatie! En dit boek is een dikke pil, nog net geen 1000 pagina’s. Er is dus zat te lezen én bewonderen in ‘1001 natuurwonderen die je gezien moet hebben!’
In dit boek zijn de natuurwonderen per continent geordend, en dan vervolgens van Noord naar Zuid. Gaandeweg het bladeren zie je het landschap dus veranderen.

Een prachtig naslagwerk

Je kan in dit boek heel wat locaties bewonderen. Er zijn bij elkaar wel 1001 natuurwonderen die je gezien moet hebben. De werelderfgoedlijst telt 175 monumenten die onder natuurerfgoed vallen. Deze zijn allemaal in dit boek opgenomen, maar deze zijn aangevuld met andere geweldige natuurgebieden. Wat te denken van oceanen, bergen, woestijnen, wouden en lagunes. Koraalriffen, ijsbergen, gletsjers, lagunes en vulkanen. Het eerste wat ik natuurlijk heb gedaan, is kijken of er iets uit Nederland in dit boek stond. Dat was even een domper… niets over ons prachtige land te vinden! Ik had eigenlijk de Waddenzee hier bijvoorbeeld wel in verwacht, maar helaas… Ook al is er niets uit ons eigen land in te vinden, dat maakt het boek niet minder prachtig. Het is echt een boek om heerlijk doorheen te bladeren, foto’s te bekijken, een stukje informatie te lezen en vervolgens heerlijk weg te dromen.

Specificaties ‘1001 natuurwonderen die je gezien moet hebben!’

Auteur: Michael Bright | Uitgeverij: Librero | 9789089981417 | 2018 (herziene variant) | 960 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.