Kunnen dinosauriërs ook paars zijn?

Wat voor kleur hadden de dieren uit de prehistorie eigenlijk? Op die vraag gaat ‘Kunnen dinosauriërs ook paars zijn?’ in. Met dit kleurrijke boek duik je in de prehistorische wereld, en leer je alles over de kleuren van de dieren van toen.

Kunnen dinosauriërs ook paars zijn

Kunnen dinosauriërs ook paars zijn? – Een prehistorische wereld vol kleur

De prehistorische wereld barstte ooit van kleur. Maar hoe weten we hoe dinosauriërs eruitzagen? Hadden ze schubben, een vacht of veren? Welke geheimen bevatten duizenden jaren oude fossielen? En welke aanwijzingen over lang geleden uitgestorven dieren kunnen we vinden in prehistorische grotkunst? Dat kun je allemaal in dit kleurrijke boek over paleontologie ontdekken. Kunnen dinosauriërs ook paars zijn?

Een interessante vraag als uitgangspunt voor een boek

Een tijd geleden was ik bij Naturalis. Daar zaten een aantal onderzoekers te werken aan botten van dinosaurussen. Je kon ze ook vragen stellen. En mijn dochter van 8 was heel benieuwd hoe ze nu zo zeker wisten dat eigenlijk alle dino’s bruin of groen waren? Dat vonden de 2 onderzoekers die daar zaten een hele interessante vraag, want dit is namelijk helemaal niet zeker. Sommige dingen zijn eerder een aanname dan een vast bewijs.

Maar soms zijn er onder de microscoop kleine deeltjes melanine (pigment) te zien, waardoor je uit de structuur kunt afleiden dat een dier bijvoorbeeld iriserende eigenschappen had. Want ook deze melanosomen werden soms gefossileerd, en daar kun je dus veel informatie uit halen! Maar omdat dit niet altijd op deze wijze achterhaald kan worden, moeten er ook andere methodes gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld het bestuderen van vergelijkbare dieren die tegenwoordig nog leven. Een interessant uitgangspunt voor dit boek Kunnen dinosauriërs ook paars zijn!

Een kleurrijk boek

Het eerste dat opvalt als je ‘Kunnen dinosauriërs ook paars zijn?’ in handen krijgt, is hoe kleurrijk dit boek is. Kleur is dan ook het centrale onderwerp op elke bladzijde. Ik heb in mijn kast al behoorlijk wat boeken over dinosaurussen staan, maar nog geen enkel boek heeft deze originele invalshoek. Het boek is geschreven en geïllustreerd door Greer Stothers. Ik heb al eerder een ontzettend kleurrijk boek van hem mogen reviewen: ‘Waarom een okapi witte sokken draagt‘. Dat was ook al zo’n ontzettend mooi boek! Ook nu voeren de tekeningen de boventoon, en staat er bij elke illustratie een korte tekst met heel veel interessante informatie. In dit boek stonden echt veel weetjes die ik echt nog nooit ergens anders had gelezen. Dus voor kinderen (en volwassenen) die graag wat meer verdieping willen over het onderwerp, is dit zeker een aanrader!

Specificaties ‘Kunnen dinosauriërs ook paars zijn?’

Auteur en illustraties: Greer Stothers | Vertaling: Saskia Martens | Uitgeverij: Davidsfonds Infodok | 9789002274923 | 26 september 2022 | 64 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.