Dag & Nacht, een boek over het weer en de hemel

Dag & Nacht, dit is 1 van de weinig dingen in het leven die zeker zijn en waar weinig over valt te twisten. De aarde draait en het wordt elke dag dag, en nacht, en weer dag en weer nacht. Als ik buiten wandel kijk ik graag naar de lucht om me heen. Ik maak foto’s en verwonder me vaak om wat ik zie. Bijna geen enkele lucht is hetzelfde. Ook na alle jaren dat ik dit al doe komen er soms nieuwe fenomenen aan me voorbij. Zo was er 2 jaar geleden opeens een zeedamp, zijn er bijzondere wolkformaties waargenomen en kunnen we in de nacht ook bijzondere dingen met het blote oog zien.

dag & nacht

Synopsis Dag & Nacht

De hemel verklaard door meteoroloog Helga van Leur, bekend van 20 jaar lang het weer presenteren op RTL. Ze heeft de handen ineen geslagen met wetenschapsjournalist Govert Schilling die veel over sterrenkunde en ruimte-onderzoeken schrijft. Een perfecte combinatie voor dit boek Dag & Nacht van Fontaine uitgevers. Want waarom is de lucht blauw en de zonsondergang rood? Hoe ontstaat een regenboog met al zijn kleuren? En kan je aan bepaalde wolken zien of je beter een paraplu moet meenemen?

In Dag & Nacht beschrijven Helga en Govert alles wat er overdag en ’s nachts aan de hemel te zien is. Van wolkentypen, optische verschijnselen, bliksem, vallende sterren, planeetsamenstanden en zonsverduisteringen. De informatie is in begrijpelijke taal geschreven en er staan prachtige foto’s bij. Het boek is een boeiende ontdekkingstocht van vroeg in de ochtend tot in het holst van nacht.

dag & nacht

Wat vind ik ervan?

Zoals gezegd ben ik gek om de wereld om me heen en kijk ik altijd rond. En ben ik dus ook zo’n persoon die stilstaat overal buiten en foto’s maakt. Het boek Dag & Nacht is een heerlijk boek om te lezen. Zowel om gewoon op te pakken en door te nemen, als een naslagwerk. De informatie leest lekker weg en leert me allerlei nieuwe dingen. Er is zoveel meer te weten over wat je ziet en dat is boeiend. Ik vind het ook heerlijk om nu aan mijn eigen kinderen en de kinderen op mijn werk meer uitleg te kunnen geven over wat we zien.

Ook probeer ik wat minder online te leven, meer buiten te wandelen en in het moment te zijn. Dus dat betekend rondkijken en niet al met mijn hoofd bij het eindpunt te zijn. Dit boek Dag & Nacht sluit daar goed bij aan. Ik wil nog meer om me heen kijken en weten wat ik zie. Het boek sluit perfect aan bij mensen die alles willen weten en het is een leuk cadeau.

Een ander interessant boek van Fontaine uitgevers voor volwassenen is Kunst & Wetenschap. Review vind je hier.

Specificaties Dag & Nacht

Auteur: Helga van Leur en Govert Schilling | Uitgeverij: Fontaine uitgevers | 192 pagina’s | 9789059565425 | juni 2020 | Hardcover | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.