Team Mortis: Meisje van glas, een breekbaar twaalfde deel uit de serie

”Niemand wist dat haar naam Erika Storm was. Niemand wist dat ze geen normale tiener was. Dat ze officieel dood was, verdronken volgens haar dossier, en dat ze slechts sporadisch weer boven water kwam. In een of ander Europees land. Om een case of undercoverklus op te lossen en net zo snel weer te verdwijnen.. en op te gaan in rook. Ze was niemand meer.” Team Mortis: Meisje van glas is het twaalfde deel en brengt ons dit keer een zeer breekbare zaak.

hoofd Team Mortis: Meisje van glas

Team Mortis: Meisje van glas

Het eiland Murano is in rep en roer. Twee tieners uit de Italiaanse ‘stad van glas’ verdwijnen en verschijnen weer op gruwelijke beelden. Roberto Scola kan zijn vriendin Helena Floros niet redden, wanneer een verborgen foltertuig zich van binnen in haar arm een weg naar buiten snijdt. De zeventienjarige Poolse immigrante Aniela Orkan wordt hoofdverdachte, omdat zij enkele tieners uit haar school niet mis te verstane dreigbrieven stuurde.

Het enige probleem: Aniela had een jaar geleden een zwaar auto-ongeval en zit sindsdien in een zorgcentrum. Ze praat niet meer en reageert op geen enkele prikkel. Toch lijken de verhalen afgebeeld op haar glasramen model te staan voor nog meer gruwelijke feiten. Wanneer Team Mortis jeugdspionnen Jordy Smith en Megan Ryan op afschuwelijke wijze vermoord worden in de nasleep van hun onderzoek in Murano en Polen, vraagt Nielsen aan zijn nichtje Erika om samen het onderzoek voort te zetten. Voor Nielsen staat er immers meer op het spel dan de waarheid… Lees het in deel 12 Team Mortis: Meisje van glas.

‘Wie van glas is, zal breken en sterven.’

Erika Storm

Muziek uit het boek

Viva Italia!

Yes Team Mortis staat weer klaar voor een nieuwe case. Althans klaarstaan.. Veel tijd krijgen ze nooit van Bjorn om even op adem te komen. Maar eerdere wonden zijn ietwat opgelapt en een case houdt geen rekening met onze jonge spionnen. Zeker als die nieuwe zaak ook nog banden heeft met het verleden van één van onze 4 helden. Ze duiken deels in een nieuwe zaak, in leuke kleren want ze gaan naar een feestje! Maar dat feestje blijkt al snel een moordfuif en vanaf daar tikt een zenuwslopende klok. Team Mortis: Meisje van glas is een race om de waarheid, antwoorden en om te overleven.

Bjorn neemt ons dit keer mee naar idyllische Griekse eilanden en naar Italië! Specifiek Murano, het eiland van glas. Ik hou van dit eiland, de historie en al het kleur. Elke hoek, elk straatbeeld is wel een instawaardige foto. En precies op die manier weet Bjorn weer op een aangename manier historie, kunst, cultuur en geschiedenis in zijn boek te verweven. Op een manier dat het in een razendspannend verhaal voor de doelgroep gegoten zit. Als een perfect kloppend kunstwerk van glas in lood. Team Mortis: Meisje van glas is weer genieten op diverse levels.

Gruwelijk

Team Mortis: Meisje van glas is een lekker dik boek. Dit keer speelt het verleden van teamlid Nielsen meer mee en ik krijg dan ook steeds meer zin om de eerste delen te lezen uit deze serie. Je krijgt wat flarden mee uit boek 2: De bende van Venus. Net genoeg om dit boek los te kunnen lezen. Maar ook voldoende om zo geprikkeld te worden dat je meer wilt lezen. Bjorn weet dat wat mij betreft altijd perfect te balanceren. Elk boek is los te lezen, maar je wordt wel nieuwsgierig gemaakt naar meer.

De case van team Mortis: Meisje van glas, waar onze 4 jeugdspionnen in verzeild raken is gruwelijk. En mooi filmisch. En gruwelijk voordat ik raar word aangekeken. Zolang de gruwelijkheden zich in boeken en films afspelen, kan ik gewoon erg van de creatieve verknipte verhalen van auteurs genieten. En Bjorn heeft wederom weer een pareltje afgeleverd. Ik wil niet teveel verklappen maar het is niet voor de zwakke magen. Ook duikt hij meer dan ooit in de cultuur van de locatie. En wat mij betreft is het weer een gouden combinatie: een gruwelijk spannend verhaal plus als extra verdieping cultuur en geschiedenis.

Dit verhaal zou hun leve voorgoed tot scherven herleiden.

Blz 322

Muziek uit het boek

Geduld

Team Mortis: Meisje van glas is even het laatste deel voor nu. Maar er volgt gelukkig nog meer! Dit deel vond ik wel wat meer Vlaams dan de voorgangers qua taal. Of het valt me nu meer op. Ik geniet er altijd wel van om net even andere woorden, zinnen en uitdrukkingen in mijn verhaal tegen te komen. Zoals deze: ”Dat is als een pleister op een houten been”, volgens mij niet specifiek Vlaams die uitdrukking. Maar voor mij wel nieuw, en I love it. Die hou ik in mijn uitdrukkingendatabse.

De reis stopt voor mij niet hier. Ik ga nu namelijk helemaal terug naar het begin van deze boekenserie. Ik mag Erika, Nielsen, Felix en Andreas nog beter leren kennen. Waar komen ze vandaan en hoe zijn ze in het team terecht gekomen? Team Mortis: Meisje van Glas was weer genieten. Van het verhaal, van de prachtige cover en van het team. De Slaventocht blijft tot nu toe mijn favoriet, maar de hoofdlocatie van Murano vind ik de tofste tot nu toe. Ik ben benieuwd waar het volgende avontuur heen gaat!

Boeken uit de serie Team Mortis

Deze spannende boekenserie is geschikt vanaf ongeveer 14 jaar. Je kan instappen waar je wil en de delen kan je afzonderlijk lezen van elkaar. Wel wordt aangeraden om deel 1 tot en met 4 op volgorde te lezen en de delen daarna zijn het instappen vrij om te bepalen. Elk deel staat dus los maar het hangt zeker ook samen. Als vaste lezer wordt je beloond met extra laagjes en informatie! Pas op: zeer verslavende boekenserie…

 1. Het Romeo & Juliet Mysterie (oktober 2012)
 2. De bende van Venus (maart 2013)
 3. Het dodenspel (oktober 2013)
 4. De zwarte zon (november 2015)
 5. Kristalkinderen (november 2015)
 6. Bloedlijst (oktober 2016)
 7. De spiegelmoorden (november 2017)
 8. Engel des doods (oktober 2018)
 9. Blind verdriet (juni 2019)
 10. De slaventocht (oktober 2019)
 11. Stille waters (december 2020)
 12. Meisje van glas (november 2021)
 13. Grafstemmen (Oktober 2022)
Team Mortis

Specificaties Team Mortis: Meisje van glas

Auteur: Bjorn van den Eynde | Uitgeverij: Baeckens | Oktober 2021 | 272 pagina’s | Deel 12 | 9789464290035 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.