Edwards keuze – een geweldig eerste deel in de Ridgewood Hall trilogie

Toen de Ridgewood Hall trilogie in paperback uitkwam, wist ik meteen dat ik deze serie in mijn boekenkast wilde hebben staan. Marijke Vos is een van mijn (vele) favoriete auteurs en ik wil dan ook graag al haar boeken in mijn kast hebben staan. Ik ben nooit echt een lezer geweest van historische verhalen. Ik heb het jaren geleden wel geprobeerd, maar ik vond het toen niet echt iets voor mij. Toch wilde ik graag deze serie proberen. Want het was al een tijdje geleden dat ik een historisch verhaal had gelezen. Dus dat leek mij een goed moment om te beginnen in Edwards keuze. Daarnaast had ik al hele goede dingen gehoord over de Ridgewood Hall trilogie. En het is natuurlijk een boek van Marijke Vos, dus die moest ik wel gaan lezen natuurlijk. Ben je benieuwd wat ik van Edwards keuze vond? Lees dan snel verder!

Edwards keuze cover

Flaptekst Edwards keuze

1904
Edward Bellamy, de oudste zoon en erfgenaam van de graaf van Ridgewood, staat voor een onmogelijke keuze. Zijn hele leven is voor hem uitgestippeld en dus ook het huwelijk met de mooie Guinevere Parker, dochter van een succesvolle zakenman. De komst van het Schotse dienstmeisje Gillian zet echter alles op zijn kop. Kiest Edward voor de plicht of volgt hij zijn hart?

Ruim 100 jaar later
Na het overlijden van haar moeder erft Flora tot haar verbazing een roman, met daarin een oude brief die wijst op een bijzondere familiegeschiedenis. Op de vlucht voor haar verlies en de eenzaamheid vertrekt ze naar Edinburgh. Daar hoopt ze antwoorden te vinden op vragen over familie en zichzelf. Ze blijkt er echter ook het laatste te vinden wat ze had verwacht: een nieuwe kans op liefde. Maar durft ze zich daarvoor open te stellen?

Edwards keuze achterkant

Ridgewood Hall trilogie

De Ridgewood Hall trilogie gaat over de drie broers Bellamy: Edward, Daniel en James. We volgen de verhalen van de broers, in elk boek lezen we het verhaal van een andere broer. Hun verhalen spelen zich af in het verleden.

In het heden volgen we de drie nazaten van de broers, drie achternichten die elkaar nog nooit hebben ontmoet. Maar door de erfenis van een van hen op elkaars pad komen. Zowel Flora, Rose als Iris worstelen allemaal met hun eigen demonen: eenzaamheid, liefde, het alleenstaande moederschap, carrières die anders lopen dan verwacht… Terwijl ze onverwacht vriendschap bij elkaar vinden, ontrafelen ze ook stukje voor stukje de geheimen van Ridgewood Hall en ontdekken ze wat er meer dan honderd jaar geleden precies is gebeurd…

Volgorde van Ridgewood Hall trilogie boeken

 1. Edwards keuze (paperback juni 2023 en e-book oktober 2022)
 2. Daniels belofte* (paperback juni 2023 en e-book november 2022) / Recensie hier
 3. James’ geheim* (paperback juni 2023 en e-book december 2022)

Alle drie de boeken hebben een mooie cover, met een stukje van het landhuis erop. Als je de drie delen naast elkaar zet in de kast, lopen de ruggen mooi in elkaar over, wat er extra mooi uit ziet.

alle ruggen van de drie boeken

Mijn leeservaring van Edwards keuze

Edwards keuze begint met een proloog, waarin je leest dat Gillian onderweg is naar Ridgewood Hall, om daar te gaan werken als dienstmeisje. Op dit punt had ik echt nog geen flauw idee waar het verhaal heen zou gaan maar ik was wel gelijk geprikkeld. Ik wilde verder lezen!

Dan komt er eerst een deel over het heden en na een paar hoofdstukken gaan we over naar een deel over het verleden. Dit wordt steeds afgewisseld. De delen over het verleden, bevatte ook af en toe een kort hoofdstuk vanuit Gillians perspectief. Deze afwisseling prikkelde mij nog meer om verder te lezen en ik kon dan ook bijna niet stoppen met lezen, ik had Edwards keuze dan ook bijna in één ruk uit. Je ontdekt steeds meer over het verleden en aan het eind komen het heden en verleden heel mooi bij elkaar.

Marijke Vos heeft een hele boeiende en fijne schrijfstijl. Haar verhalen lezen lekker vlot. Ook bewijst ze met Edwards keuze dat ze ook geweldige historische romans kan schrijven. Ik vind het jammer dat ik het boek al uit heb. Maar gelukkig staan deel twee en drie ook in mijn kast, dus die zal ik ook snel gaan lezen!

Woord van de auteur in Edwards keuze

Aan het einde van Edwards keuze, voor het dankwoord, staat ook een woord van de auteur. Hier vertelt Marijke Vos onder andere hoe ze research heeft gedaan. Ook legt Marijke Vos uit dat sommige dingen met het verleden niet voor honderd procent kloppen met de werkelijkheid en ook waarom ze de realiteit een stukje heeft opgerekt.

Over Marijke Vos

Marijke Vos (1985) is auteur en schrijfcoach. Na een finaleplek bij de Chicklit schrijfwedstrijd werd ze ontdekt. In haar vrije tijd leest ze graag, Vos is een echte boekenwurm. Ze is zorgelijk schoenverslaafd en een echte wijnfanaat.

Alle boeken van Marijke Vos

Stand alones

Rainbow Lake

E-books

De weddingplanner  (2020)

 1. Peddelen en proosten*
 2. Suikerspinnen en tandenstokers*
 3. Pijpenstelen en modderpoelen*
 4. Slingers en stellages*
 5. Bruidstaarten en slagroomspuiten*
 6. Glitterkanonnen en bridezilla’s*
 7. Picknicks en catwalks*
 8. Bierbrouwers en wijnvaten*
 9. Champagneglazen en tranentrekkers*

Alleen tweedehands verkrijgbaar

Specificaties Edwards Keuze

Auteur: Marijke Vos | Uitgeverij: HarperCollins | juni 2023 (Edwards keuze is eerder uitgebracht als e-book in oktober 2022) | 316 pagina’s | 9789402712469 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier* voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer1
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.