Dodelijk spel is een mooie aanwinst voor het thrillergenre!

David Baldacci heeft al verschillende series geschreven, maar na het eerst boek over Aloysius Archer kon ik niet wachten op een tweed boek. En daar is hij! Dodelijk spel is een mooi vervolg van deze serie!

Boek voorkant

Wie is David Baldacci?

Ik leerde deze schrijver kennen van de boeken van King en Maxwell. Mijn vader had dit op mijn e-reader gedownload en voor ik het wist had ik ze allemaal gelezen. Toen is mijn liefde voor David Baldacci aangewakkerd. Maar wie is hij? David werd geboren in Virginia. Daar studeerde hij politieke wetenschappen en rechten. Negen jaar lang was hij werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington D.C. In 1996 debuteerde hij met “Het recht van de macht“. Inmiddels zijn er meer dan 100 miljoen van zijn boeken verkocht. David Baldacci is dus niet zomaar een schrijver.

Dodelijk spel is deel twee van de Archer serie

In deel één “Een goede daad” maken we kennis met Aloysius Archer. Na gevochten te hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog belandt hij in de bak voor een misdaad die hij niet heeft begaan. Helaas was hier een vrouw bij betrokken en Archer en vrouwen zijn geen goede combinatie. En vanaf dit punt begint deel twee. Archer komt net uit de gevangenis en besluit naar Californië te gaan. In deel één ontdekt Archer dat hij goed is in speurwerk. Hij hoopt in California werk te vinden die bij hem past.

Een mysterieuze vrouw

Als Archer besluit te stoppen in Reno verandert zijn leven binnen 24 uur. Hij maakt kennis met de mysterieuze Liberty Callahan, wordt trotse eigenaar van een peperdure, zeer zeldzame auto en moet hij zwaar bewapende criminelen van zich af houden. En dan blijkt de verleidelijke danseres Liberty ook nog goed te kunnen schieten. Zij besluit met hem mee te gaan naar California en dan begint het verhaal past echt. De spanning komt het verhaal binnen en voor je het weet ben je 100 bladzijdes en een uur verder. Het begin is even doorbijten, maar als “Dodelijk spel” eenmaal op gang is, blijft hij lopen.

Meer dan een simpele fraude zaak

Archer wordt in Californië aangenomen als privédetective en krijgt gelijk zijn eerste zaak. Het lijkt simpel maar al snel blijkt de zaak vol te zitten met intriges en leugens. Het blijkt een politiek machtsspel tussen de rijkste mannen van het stadje. Er vallen doden en ook zijn baas en Liberty zijn niet zeker van hun leven. David Baldacci schrijft vlot en het leest daardoor erg fijn weg. Je hebt in ieder geval niet het geval alsof hij een verhaal eindeloos rekt. Je waant je echt in de tijd net na de Tweede Wereldoorlog. Dit komt door zijn beschrijving van de omgeving, de mensen en de gebeurtenissen.

Alleen al om de sfeertekening mag hij nog een keer terugkomen

AD magazine

Dodelijk spel vraagt om een deel drie

Deze privédetective gaat nog veel beleven. Het vraagt om nog een boek. En ook Liberty kunnen we vast en zeker in deel drie terug verwachten. Archer is een serie waarvan je er nog veel meer wil lezen. Ik hoop dan ook oprecht dat David Baldacci is begonnen met een nieuw vervolg van deze heerlijke serie.

Specificaties Dodelijk spel

Auteur: David Baldacci | Uitgever: A.W. Bruna | Vertaald door Jolanda te Lindert | 9789400513716│mei 2021│400 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier.

dodelijk spel achterkant
Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.