Dat stemmetje in je hoofd – een boek over geluk vinden

Dat stemmetje in je hoofd “even” lezen, is geen optie. Voormalig chief business officer Google Mo Gawdat vraagt je inzet, maar daar krijg je ook een boekwerk aan informatie, (spirituele) inzichten en huiswerkopdrachten voor. Zorgt deze veelzijdigheid voor rust of ruis in je hoofd? That’s the question!

cover

Over Dat stemmetje in je hoofd

Iedereen heeft zo’n stemmetje in z’n hoofd. Het onophoudelijke commentaar op je gedrag en je gedachten lijkt je gevoel van geluk vaak in de weg te zitten. Het is dus raadzaam om grenzen aan te geven waarmee dat stemmetje zich mag bemoeien. Maar hoe doe je dat? Mo Gawdat legt het in Dat stemmetje in je hoofd helder en nuchter uit. Niet alleen hoe onze hersenen werken, maar ook hoe ze in onze moderne tijd op de proef gesteld worden. Hij baseert zich daarbij op zijn kennis op het gebied van programmeren, neuro-wetenschappen en verschillende spirituele leerstellingen. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de vraag hoe we zelf de baas kunnen worden over onze gedachten, want met de juiste aanpak lukt het ons allemaal.

Dat stemmetje in je hoofd back

Veelzijdig

Als ik Dat stemmetje in je hoofd moet omschrijven, dan is het “veelzijdig” met de nadruk op veel. Je merkt dat Gawdat dat in de gaten had tijdens het schrijfproces. Immers hij heeft zijn best heeft gedaan om zoveel mogelijk structuur aan te brengen en de lezer daarin mee te nemen. Ik vind dat prettig, maar ik word er ook ongeduldig van. Dat stemmetje in je hoofd begint pas echt op pagina 27. Gawdat heeft voor een mappenstructuur à la Windows Explorer gekozen. Het blijft een IT-man! Deze structuur is samen met de samenvattingen voor mij dé redding van het boek. Had Gawdat dat niet gedaan, dan was ik waarschijnlijk afgehaakt door de veelheid aan informatie en keuzes.

Levendig

De illustraties zijn goed gekozen, want ze maken Dat stemmetje in je hoofd levendig! Gawdat voelt ook een als een knuffelbeer “we hebben het allemaal meegemaakt”. En ook de popcultuur als geheugensteuntje werkt voor mij goed. Wat ik er voor mezelf uit heb gepikt is een informatiedieet. Laat je niet “lijden” door verkeerde soorten input, verborgen triggers uit de media, amusementsindustrie en adviezen van anderen die niet toepasbaar zijn. Een waardevol inzicht! In dit praktische boek vind je een goede mix van uitleg over je hersenpan, mindfulness en spiritualiteit en de informatie maatschappij. Het boek moedigt je actief aan om groepsdiscussies te voeren en allerlei tools te gebruiken om het geluksgevoel terug te krijgen. Er moet allicht iets voor je bij zitten.

Droom

Gawdat maakt zich zorgen; ondanks de technologische voorspoed gaat het niet goed met de mensheid op het gebied van geluk. Hij heeft Dat Stemmetje in je hoofd geschreven om deze trend te keren. Ik hoop dat ik daar ook een bijdrage aan heb geleverd om mensen te enthousiasmeren om jezelf open te stellen om meer te leren over het verbeteren van de software in je brein. Dit boek is een goede start om op een laagdrempelige manier te starten. Voor elk wat wils en een mooi naslagwerk om erbij te pakken bij een dipje.

bewustzijnsoefening

Podcast Slo Mo

In Slo Mo nodigt Mo Gawdat je uit om rust te nemen en na te denken. Hij nodigt mensen die hij inspirerend vindt uit om verhalen en levenslessen te delen. Zo ook in deze podcast met Astrid Holleeder en Miljuschka. Daarnaast zijn er in Nederland ook nog podcasts opgenomen met Prins Constantijn en Prinses Laurentien en Karin Bloemen. Slo Mo is een mooie aanvulling van Dat stemmetje in je hoofd.

Over Dat stemmetje in je hoofd

Auteur: Mo Gawdat | Uitgever: Brandt | Vertaler: Robert Neugarten | 9789493095786 | 397 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Emy
Delen is enorm lief

Ik ben Emy, een bookstagrammer (@eemleestenschrijft) en vinylverzamelaar uit Nijmegen. Met veel plezier blog ik voor StoerLeesvoer. Er zijn plannen voor het schrijven van een boek… een spannend verhaal met een magisch randje. Ik spot graag minibiebs en de mooiste tweedehands boekenpareltjes waar dan ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.