Met De High 5-gewoonte meer grip op je leven

In eerste instantie wist ik het niet zo met Mel Robbins. Ik had haar weleens voorbij zien komen op Instagram en vond het erg Amerikaans. Maar het is niet Amerikaans, het is gewoon erg Mel Robbins; open, enthousiast en recht voor z’n raap. Dat is ook wat je van De High 5-gewoonte mag verwachten.

High 5-gewoonte

Over De High 5-gewoonte

Van geloven in jezelf kun je een gewoonte maken. Mel Robbins legt je in De High 5-gewoonte uit hoe.

De High 5-gewoonte van Mel Robbins is het langverwachte vervolg op haar internationale bestseller De 5 seconderegel. Op basis van wetenschappelijke feiten leert Mel Robbins iedereen hoe je van het geloven in jezelf een gewoonte kunt maken. Zo kun je met vertrouwen werken aan het realiseren van doelen en dromen. Het is een eenvoudige maar ingrijpende tool die zelfvertrouwen, geluk en resultaten een onmiddellijke boost geeft.

achter

Een simpele gewoonte

Wie zich heeft ingelezen in mindfulness zal in De High 5-gewoonte niet per se nieuwe dingen ontdekken, maar wel een nuchtere en humoristische kijk op hoe je meer grip op je leven kunt krijgen. Mel Robbins schrijft op zo’n manier dat je het haar hoort zeggen. Enige zelfspot is haar niet vreemd. Voor mij werkt deze aanpak! En zo te zien aan het 2,3 mln. volgers op social media ben ik niet de enige.

De High 5-gewoonte is niet uit de lucht komen vallen. Er zit wel degelijk een wetenschappelijke onderbouwing onder (een bibliografie van 5 pagina’s!). Voor mij een bewijs dat ze een aantal punten heeft gepakt die werken en die op een overzichtelijke manier in De High 5-gewoonte heeft gegoten. Niets nieuws, maar wel in een zodanig lekker jasje dat je het elke dag in je routine kunt opnemen.

Maar hoe dan?!

Het zit in je mindset. Wij zijn allemaal zo geprogrammeerd dat we bepaalde gedachten die niet waar zijn, geloven. En wat je aandacht geeft, dat groeit. Een voorbeeld uit De High 5-gewoonte: als je bewust je gedachten de opdracht geeft om te letten op hartjes, dan ga je ze zien. Dat werkt echt! Ik zie al weken overal hartjes dat ik een apart foto album heb aangemaakt op mijn telefoon. Maar dit geldt dus ook voor het zien van kansen! Je Reticular Activating System (RAS) is een filter voor belangrijke dingen. Maar als je alleen maar focust op negativiteit, dan krijg je negativiteit. Belangrijk om je brein dus van goede mantra’s te voorzien.

Overal hartjes!
High 5-gewoonte

Mantra en dé oefening

Eigenlijk is de High 5 in de spiegel zo’n mantra en knuffel voor jezelf tegelijk. Mel Robbins reikt je letterlijk en figuurlijk aan hoe je tot een positieve mindset komt inclusief alle mindfucks waar je doorheen gaat, hoe je kunt omdenken en tot actie kunt komen. Voor mij werkt de High 5 ’s ochtends in de spiegel met daar een paar vaste mantra’s bij goed. Dus een lekkere start van de dag! Deze High 5 is onderdeel van dé ultieme mindfulness oefening die aan het einde De High 5-gewoonte te vinden is (zie onderstaande foto).

Wat mij betreft is deze oefening al de reden om het boek aan te schaffen, want gaat het even wat minder en heb je een schop onder je kont nodig. Lees het boek opnieuw of doe mee met de gratis High 5 Challenge online. Voor mij is De High 5-gewoonte een boek om te koesteren en daarmee dus een aanrader en nu al mijn selfcare boek van 2022.

Specificaties De High 5-gewoonte

Auteur: Mel Robbins | vertaling: Carla Zijlemaker | uitgeverij: Kosmos Uitgevers | 272 pagina’s | 9789021590615 | meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

High 5-gewoonte oefening
footer 5
Emy
Delen is enorm lief

Ik ben Emy, een bookstagrammer (@eemleestenschrijft) en vinylverzamelaar uit Nijmegen. Met veel plezier blog ik voor StoerLeesvoer. Er zijn plannen voor het schrijven van een boek… een spannend verhaal met een magisch randje. Ik spot graag minibiebs en de mooiste tweedehands boekenpareltjes waar dan ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.