De avonturen van de struikrovers, een verhalenbundel

We hebben nog even tijd voordat we naar school gaan. Ik lees een verhaal voor uit de avonturen van de struikrovers. Naast dat het gewoon leuk klinkt, de struikrovers, zijn de verhalen echt heel leuk. Niet te lang, verschillende en het leest makkelijk. Op de vraag of ik, omdat er nog wat tijd is, nog een verhaaltje zal lezen klinkt een volmondig ja van twee kanten. De manier om schermen te minderen is dus blijkbaar gewoon voorlezen. Ik snap wel dat je daar als ouder niet altijd tijd (en zin, ik snap je) voor hebt, maar dit boek wil zelfs jij lezen.

De avonturen van de struikrovers

De avonturen van de struikrovers

Ken je het boek De boze heks*? Dan vind je de avonturen van de struikrovers vast en zeker ook leuk. Er is namelijk een roversbende actief in het bos. De bende bestaat uit de struikrover, de spin, de eekhoorn en de wasbeer. Ieder heeft zijn eigen taak en samen proberen iedereen te beroven. Dat levert leuke en soms hilarische verhalen op. Met levenslessen (je kunt namelijk iemand ook helpen, of je kunt om hulp vragen als je het nodig hebt). Er staan 15 verhalen in het boek, je kunt dus even vooruit.

inhoud

De verhalen in de avonturen van de struikrovers nemen je mee in het leven van de struikrovers. Samen wonen ze in een prachtige hut in het bos en daar maken ze dan ook hun avonturen mee. Gaat het echt over het beroven van mensen? Een beetje, maar op een leuke manier. Dat ze iemand willen beroven en de wasbeer valt waardoor het niet door kan gaan. Maar ze uiteindelijk toch iets krijgen. Of die keer dat ze een schat hoopten te hebben en het lichtjes bleken te zijn. Die uiteindelijk nog mooier waren dan de gewenste juwelen. Of een verhaal over jeukende muggenbulten en hoe ze de mug opsporen. Dat herkent vast elk kind wel, de jeuk dan.

wasbeer, spin en eekhoorn

Een tof voorleesboek of om zelf te lezen

De avonturen van de struikrovers is een heel fijn boek om voor te lezen. Het lettertype is lekker groot, als moeder met dyslexie hou ik daar van. Daarnaast is het daardoor ook geschikt om door de kinderen zelf gelezen te worden. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Onze kinderen, 8 en 10, genieten ook van de verhalen. Het grote voordeel is dat de verhalen niet te lang zijn en verschillend. Je kunt dus heel goed na 1 verhaal stoppen en dan de volgende dag (of een week als je dat red) later weer verder gaan. Je hoeft niet te onthouden waar het over ging, omdat het toch een nieuw verhaal is.

Het enige nadeel vind ik zelf dat je dus soms verhalen hebt en dan graag een vervolg daarop ziet (bijvoorbeeld wanneer de wasbeer zijn voet zeer heeft gedaan) en dat vervolg niet komt. Daarnaast zijn de illustraties echt super tof. Bekijk ook zeker de allereerste bladzijde, want het is een mooi zoekplaatje. Kun jij iedereen vinden?

De avonturen van de struikrovers - zoekplaatje

Voor jongens en meisjes

Sommige boeken worden graag door jongens gelezen en andere weer graag door meisjes. Zo hebben onze kinderen ook niet altijd dezelfde smaak qua boeken. Zelfs niet qua kinderbijbels. Maar de avonturen van de struikrovers vinden ze beide leuk. Ze luisteren beide en vragen beide of ik nog door wil lezen. Ze zitten dan te knutselen of met een poppetje te spelen, rustig op hun eigen plekje in de woonkamer. Terwijl ik lekker lees en de tijd dat we moeten wachten verstrijkt. Een fijne manier om zo samen tijd door te brengen. Verbinding, zonder scherm en met leuke avonturen. Maar ze kunnen het ook zelf lezen als ze willen. Ze vinden het alleen veel te gezellig zo samen. Er staan ook plaatjes in dus dat maakt het wel extra leuk.

wasbeer
De avonturen van de struikrovers - achterkant

Specificaties de avonturen van de struikrovers

Auteur: Jonne Kramer | Cover & Illustraties: Aida de Jong | Uitgeverij: Billy Bones | Eerste uitgave: 2 oktober 2023 | ISBN: 9789030509714 | 115 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Minke
Delen is enorm lief

Ik vind lezen erg leuk en vind het dan ook super tof dat ik voor StoerLeesVoer mag schrijven. Verder ben ik werkzaam als juridisch assistent bij Wageningen Universiteit sinds een aantal maanden. Mijn hobby's zijn creatief bezig zijn met de Bijbel, gebruik van essentiële oliën, lezen en uitstapjes maken met mijn gezin.

2 reacties

  1. Samen met mijn zoontje zou ik graag de avonturen van deze struikrovers willen ontdekken. Ik doe graag mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.