De enorm eigenwijze eenhoorn – Pip Bird AVI E4

Mira heeft er altijd al van gedroomd om naar de Eenhoornschool te mogen gaan. Daar krijgt ze dan haar allerbeste eenhoornvriend en dan gaan ze natuurlijk allemaal leuke avonturen beleven. Maar De enorm eigenwijze eenhoorn blijkt anders te zijn dan verwacht..

de enorm eigenwijze eenhoorn

De enorm eigenwijze eenhoorn

Het zal je maar gebeuren, je krijgt een brief dat je naar de eenhoornschool mag gaan! Natuurlijk met een knipoog naar Harry Potter. Want in plaats van door een muur van een perron lopen en onderweg van een magische trein naar Zweinstein af te reizen verloopt de reis van Mira iets anders in de enorm eigenwijze eenhoorn.

Haar moeder had vroeger ook op de school gezeten, maar kon de magische poort niet meer zien. Haar zus zat ook op de eenhoornschool en zou Mira helpen. De magische toegangspoort om bij de school te komen was bij een parkeerterrein. Mira klimt in een volle afvalcontainer en vraagt zich verwondert af of dit wel klopt?

Dat blijkt dus niet zo, haar zus had haar in de maling genomen! Maar nu wist Mira nog niet waar ze moest zijn! Gelukkig was daar Raheem die ook zijn eerste dag op school had. En samen gingen ze door de struiken op weg!

mira en dirk

Eenhoorns en vrienden

De nieuwe kinderen komen in de rode klas. De bovenste kleur van de regenboog en ontmoeten hun eenhoorns die speciaal aan hun zijn gekoppeld. Maar Mira blijkt een enorm eigenwijze eenhoorn te hebben genaamd Dirk. Hij is klein, dik, lui en laat de hele dag vieze scheten en boeren. Al op haar eerste dag komt Mira, door Dirk, telkens in de problemen wat haar speciale strafpunten opleveren.

de enorm eigenwijze eenhoorn

Dirk is dol op donuts en zo komt het dat ze uiteindelijk ook een derde puinpunt krijgt. Hierdoor mag Mira uiteindelijk niet meedoen aan de bijzondere speurtocht. 2 vrienden doen, express, iets stouts waardoor ook zij niet mee mogen doen en zo hebben ze met zijn drie strafwerk.

Reddingstocht

Gelukkig krijgt het verhaal van de enorm eigenwijze eenhoorn nog een leuk staartje met een spannende reddingstocht vol glitters en gevaar! Of dat allemaal goed komt dat lees je in dit leuke verhaal voor eenhoornvrienden!

dirk en glitters

Illustraties in de enorm eigenwijze eenhoorn

Ik moet zeggen dat als je de voorkant en achterkant van het boek hebt gezien je een boek verwacht vol regenboogkleuren en glitters. Maar aan de binnenkant is hier niets van te zien. De illustraties zijn volledig in het zwart wit. De kleuren en glitters zijn op magische wijze verdwenen en moet je er dus zelf bij bedenken! Dat is wat mij betreft prima, want het is een leesboek en geen prentenboek!

de enorm eigenwijze eenhoorn

Mijn dochter is erg enthousiast over het verhaal en vond het fijn lezen!

Specificaties de enorm eigenwijze eenhoorn

de enorm eigenwijze eenhoorn

Auteur: Pip Bird | Illustraties David O’ Connell | Uitgever: Veltman | 9789048317820  | oktober 2019 | 160 pagina’s | meer informatie vind je hier

Er is ook al een tweede deel uit:

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.