Het geheim van Villa Forza – een Hanna Panna avontuur

Hanna Panna en het geheim van Villa Forza is een nieuw boek in de Hanna Panna serie. Een boek over voetballer Hanna, die samen met haar klasgenoten én haar team een spannend avontuur beleefd. Laat ik het direct benadrukken, dit boek is echt heel leuk voor zowel jongens als meiden. Dus niet alleen voor voetbalmeiden. Het gaat namelijk over veel meer dan alleen maar voetbal, dat maakt dit boek zo aantrekkelijk voor een brede doelgroep. Lees je mee?

Het geheim van Villa Forza

Het geheim van Villa Forza

Eerder kwam in deze serie Hanna Panna en de magische voetbalschoen uit. Dit boek werd genomineerd voor de Hotze de Roos prijs, een prijs voor het beste kinderboekendebuut. In het eerste boek uit de serie raakte Hanna geblesseerd. In het vervolg, Het geheim van Villa Forza, kan ze gelukkig weer voetballen. Na een verhuizing moet Hanna wennen aan een nieuwe omgeving en een nieuw team, hartstikke spannend dus. En laat er nou ook van alles gebeuren bij FC Hup, haar nieuwe voetbalclub.

Hanna is helemaal blij: ze mag voetballen bij de beste club van de stad! Maar dan brandt het clubhuis af en is er geld nodig om het weer op te bouwen. Iedereen komt in actie, ook Hanna. Samen met haar vrienden gaat ze klusjes doen bij Villa Forza. Dit is het enorme huis naast het voetbalveld. Als snel ontdekken ze dat er een groot geheim verborgen ligt achter de deuren van deze villa. Het is aan Hanna om erachter te komen wat er precies aan de hand is.

Brede doelgroep

Zoals ik al aangaf is Het geheim van Villa Forza geschikt voor een hele brede doelgroep. Jongens en meiden, met enige affiniteit met voetbal wellicht, die van een avontuur houden. De cover is kleurrijk, de tekeningen van Iris Boter erg aansprekend en de bladspiegel is heel prettig voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Maar als voorleesboek is het ook voor kinderen vanaf 6 jaar heel geschikt hebben we gemerkt.

Die brede doelgroep heb ik hier namelijk thuis. Laat ik beginnen met mijn dochter van 8 jaar, Jinte. Jinte zit sinds vorig jaar op voetbal en houdt van boeken met een avontuur. Maar deze avonturen moeten niet te spannend zijn, dan slaapt ze er slecht van. Hanna Panna en het geheim van Villa Forza is dan ook absoluut geschikt voor haar. Laagdrempelig, ze kan zich identificeren met de meiden uit het verhaal en het loopt goed af. Jinte ging dan ook al helemaal stuiteren toen ze dat dat we dit boek van uitgeverij Condor mochten lezen. Een extra plus is voor haar dat de tekeningen van Iris Boter zijn. Ze is gek op de Zoete zusjes-boeken en kan de tekeningen van deze illustrator van grote afstand herkennen.

Daarnaast hebben we Mees, onze zoon van 6 jaar. Hij is echt helemaal gek op voetbal. Alles wat te maken heeft met voetbal heeft zijn interesse. Sinds kort zit hij zelf ook op deze sport en daarmee is het alleen nog maar erger geworden. Hij zag Het geheim van Villa Forza en dacht eerst dat het alleen voor meisjes leuk zou zijn. Gelukkig staat op de cover dat dit niet zo is, dus ik kon hem overtuigen. Al gauw wilde hij dat we het voorlazen en dat deden we met veel lol. Hij vond het een heerlijk voorleesboek!

Judith Williams schreef Het geheim van Villa Forza

Deze leuke Hanna Panna serie is geschreven door Judith Williams. Judith Williams is communicatie-manager en moeder van drie dochters. De oudste twee voetballen allebei op hoog niveau. Ze schreef o.a. voor Vrouwenvoetbalnieuws en Soccertalk . Hanna Panna is haar eerste kinderboek. Dit verbaasde mij echt toen ik dit las, want zo leest Het geheim van Villa Forza namelijk helemaal niet. Het lijkt geschreven door een ervaren auteur, omdat het alle ingrediënten bevat van een fijn entertainend boek voor kinderen.

Wat zijn die ingrediënten wat mij betreft:

  • Een aansprekende cover, met heldere kleuren
  • Kinderen in de hoofdrol met dezelfde leeftijd als de lezer
  • Zowel geschikt voor jongens als meiden
  • Illustraties, maar deze hebben niet de overhand (waardoor kinderen echt leeskilometers maken).

Dit boek is uitermate geschikt voor kinderen om thuis en op school te lezen. Geen hoogstaande jeugdliteratuur met verschillende lagen, maar juist heel entertainend. Ik weet zeker dat de kinderen van de school waar ik werk deze direct uit de kast van de schoolbibliotheek zullen pakken. Dat komt omdat het voldoet aan bovenstaande kenmerken. Dit soort boeken zijn absoluut aan te raden om te gaan lezen, omdat ze zorgen voor veel leeskilometers. Dat is precies wat je wilt als ouder en als leerkracht.

Het geheim van Villa Forza

Iris Boter

Zoals ik al aangaf zijn de tekeningen uit Het geheim van Villa Forza gemaakt door Iris Boter. Iris Boter deed de kunstacademie in Kampen en woont daar nog altijd, met man en dochter. Dat vind ik altijd een leuk detail, omdat ik zelf ben opgegroeid in Kampen. Ze illustreerde al meer dan 120 boeken. Daarnaast schreef Iris zelf al meer dan dertig boeken voor kinderen en jongeren. Haar illustraties zijn superherkenbaar voor ons gezin, omdat de gezichten van de personages zo aanspreken.

Kijk maar eens in onderstaande recensies, je zult de tekeningen herkennen:

Nog meer Hanna Panna boeken?

Oh…bij mij thuis hopen ze het! Nog meer Hanna Panna boeken! Het geheim van Villa Forza heeft wel een heel tof einde met allerlei openingen voor een nieuw deel. We duimen dus hard dat de auteur al druk aan het schrijven is.

En weet je wat zo leuk is? Je kunt Het geheim van Villa Forza ook hartstikke goed ‘los’ lezen. Ik heb zelf namelijk de Magische Voetbalschoen* niet gelezen en daar heb ik totaal geen last van gehad. Maar inmiddels hebben we hem wel gereserveerd bij de bibliotheek, want we willen het alsnog heel graag samen lezen thuis.

Specificaties Het geheim van Villa Forza

Auteur: Judith Williams | Illustrator: Iris Boter | Uitgever: Condor | juni 2023 | 208 pagina’s | serie Hanna Panna | hardcover | 9789464530537 | meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.