Samen spelen? – een schattig boek over grenzen en vriendjes maken

Kinderen leren samen spelen als ze de leeftijd van 4 a 5 jaar bereikt hebben. In de jaren ervoor lijkt het misschien op samen spelen, maar is het eigenlijk meer naast elkaar spelen. En juist dat proces wordt in dit heerlijke prentenboek duidelijk verwoord en vormgegeven.

Na apen

Alles wat Joris doet wil Evi ook doen… Joris is het zat. Hij wil heel graag in zijn eentje spelen, maar Evi het kleine zeehondje wil steeds meedoen.
Joris is stil en nukkig. Evi is vrolijk en grappig. Zullen ze ooit leren samen te spelen?

samen spelen

Samen spelen?

Het hondje Joris woont helemaal alleen op een eiland. En hij vind dat wel prima. Hij vermaakt zich de hele dag door met allerlei dingen zoals lezen, spelen, kijken en dansen.
Maar dan hoort hij opeens geluiden en is daar opeens een zeehondje Evi.
Alles wat Joris doet, wil Evi ook doen. Dat na aap gedrag zie je veel bij kinderen, en veel kinderen vinden dat vervelend. Zo ook Joris en al helemaal als ze hem uitlacht.

Evi vertrekt verdrietig om alleen te spelen. En pas dan voelt Joris zich toch wel alleen. En als Evi opeens wordt geplaagd door een groep dolfijnen twijfelt Joris geen moment en jaagt de dolfijnen weg bij zijn vriendin.

Samen spelen een leerproces

Ik ben verliefd op dit boek met zijn prachtige gouden versieringen op de kaft. Samen spelen is een mooi proces en aan de hand van dit prentenboek kun je hierover in gesprek gaan. Het aangeven van grenzen zoals het verschil tussen toelachen en uitlachen. Het verschil tussen plagen en pesten.

De sociale ontwikkeling in het samenspel is een hele belangrijke en zeker aan het begin van het schooljaar of als er veel nieuwe kinderen in de klas zijn gekomen is het goed om hier even bij stil te staan. Maar ook thuis kun je hier aandacht aan geven met dit mooie prentenboek.

Een hartverwarmend verhaal over samen spelen en vriendjes maken. Het enige minpuntje, als dolfijnen liefhebber, vind ik dat deze sociale dieren in dit boek als pesters worden bestempeld.

Specificaties samen spelen

Auteur: Nicola Kinnear | vormgeving: Zoë Tucker | Veltman uitgevers | 9789048320493 | September 2022 | 32 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.