De fake dj, een boek uit de Little Liars club serie

Soms stuit je ineens op een nieuwe serie. Of tenminste… nieuw…. deze serie van de Little Liars club heeft inmiddels al meerdere delen, maar ik had er nog nooit van gehoord. De fake dj is inmiddels het zesde deel, over een club die kinderen en jongeren helpt bij hun leugens. Dat klinkt als een heel originele insteek voor een boekenserie!

Gloria is de fake dj

Gloria staat achter een dj-booth op een wei vol enthousiaste festivalgangers. Ze roepen haar naam, ze juichen haar toe. Zij, de jongste dj van het land, moet de wei in vuur en vlam zetten. Makkie toch? Misschien niet, want ze kan helemaal niet draaien. Ze heeft er geen flauw idee van hoe zo’n discobar werkt. Waarom heeft ze dan vertelt dat ze een top-dj is? Om indruk te maken op de papa van haar vriendje. Niet het beste idee dat ze ooit heeft gehad. Ze is gewoon een fake dj! Hoe moet ze zich hieruit redden? Gelukkig is er de Little Liars club, op wie ze kan terugvallen!

De Little Liars club

‘Spreken is zilver, liegen is goud’, luidt het onderschrift van de boeken van de Little Liars club. En op de achterkant van het boek staat nog een waarschuwing: ‘Niet voor kinderen die NIET liegen’. Dat maakte me meteen enorm nieuwsgierig. Wat een grappig idee voor een boekenserie. Want elk kind liegt natuurlijk weleens, dus kan zich hier vast in herkennen. Maar als je nu eens een leugen verzint, waar je zelf niet meer uit kan komen? Dan is daar de Little Liars club. Een club die is opgericht door Madame Lily, die vindt dat leugens ook hele goede verhalen zijn.

De club heeft verschillende liegleraars, die allemaal hun eigen specialiteit hebben. Tijdens het verhaal krijg je af en toe ook een ‘liegles’, die je zelf misschien wel in het echte leven kunt toepassen. In elk deel staat een ander kind centraal dat lid is van de Little Liars club. In ‘De fake dj’ is Gloria de hoofdpersoon. Een meisje van 14 jaar. Perfect voor tieners om zich mee te identificeren! Deze serie is dan ook heel leuk om te lezen voor kinderen vanaf een jaar of 10.

little liars club

Makkelijk leesbaar verhaal vol vaart

‘De fake dj’ leest heel erg vlot. Dat komt natuurlijk door het originele verhaal. (Wie heeft nu niet eens gedroomd dat hij bekend en beroemd is?) Maar het komt ook omdat het boek een fijne schrijfstijl heeft. Het is niet te moeilijk en de lay-out is uitnodigend en zorgt ervoor dat je snel wat ‘leeskilometers’ kan maken. Leuk in dit boek vond ik dat je telkens grijze tekstwolkjes ziet. Dit is eigenlijk ‘het stemmetje in Gloria’s hoofd’, wat haar af en toe kritisch tegengas geeft. Want zijn haar ideeën wel zo slim?

Gloria luistert niet zo vaak naar dat stemmetje, maar ze werkt zich ook wel heel erg in de nesten. Dat is natuurlijk supergrappig om te lezen. In het boek staan ook illustraties, deze zijn leuk en geven echt een extra beleving bij het verhaal. Ik vind ‘De fake dj’ echt een aanrader voor tieners om te gaan lezen, en zeker ook voor kinderen die misschien niet zo graag lezen of lezen wat moeilijk vinden. Dan is dit een heel prettig boek om te lezen!

Specificaties ‘De fake dj’

Auteur: Jonas Boets | Illustraties: Eric Bouwens | Uitgeverij: Davidsfonds Infodok | 9789002275661 | maart 2022 | 160 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.