Tijdgeesten – De magische Tafel. Een avontuur vol mysterie en geschiedenis

Wie zou jij uitnodigen voor een diner als je drie interessante gasten mag kiezen – levend of dood? De ingrediënten van dit magische avontuur: een bijzondere antieke tafel, een opstel voor school en een paar hele onverwachte gasten tijdens een etentje. Drie kinderen beleven het avontuur van hun leven. Javi, zijn zusje Brady en zijn beste vriend Will. Ook wel Wiki genoemd, want hij is nogal slim. Maar zijn brede kennis van belangrijke figuren uit de geschiedenis leidt tot een wel heel spannend avontuur. Tijdgeesten is een nieuwe serie van schrijver Victor Pineiro. De magische Tafel is het eerste deel, een spannend avontuur geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. 

Pas op wie je aan tafel uitnodigt!

hoofd

De magische tafel

Hoe begint Tijdgeesten – De magische Tafel? De vader van Javi en Brady houdt nogal van antiekwinkels. Met oude kammen en pleepotten, zo begint Javi zijn verhaal. Maar als zijn vader dan een hele grote eiken tafel ziet, is hij meteen verkocht. Ingewikkelde patronen, en het soort tafel waaraan je legendarische etentjes zou kunnen geven. De grote eiken tafel die alles zou veranderen.

Ze merken al snel dat het een bijzondere tafel is. Hij lijkt wel te fluisteren. Vooral Brady is gek op de tafel en noemt hem liefkozend Andy. Javi moet er nog niet al te veel van weten. Hij heeft genoeg aan zijn hoofd met zijn slechte cijfers. Cijfers zijn nooit vriendelijk voor me geweest. Echt naar zijn zin heeft hij het niet op school. Een wat duistere school, in het oude kasteel van het plaatsje Finistere. Er doen veel verhalen over monsters de ronde. En de leerkrachten vindt Javi ook maar duister. Vooral mevrouw Vlad, de slechts vermomde vampier aller tijden wat betreft Javi. Wat verbergen de leerkrachten van school?

Tijdgeesten

In Tijdgeesten – De magische Tafel leren we veel over hoofdpersoon Javi. Hij is bijvoorbeeld gek op koken en eten. Hij is dan ook heel blij met de opdracht voor het opstel van Engels. Stel een diner samen, nodig drie bijzondere gasten uit (dood of levend) en beschrijf hoe dit gaat verlopen. De keuze valt op een jonge Mozart, graaf Sandwich (de uitvinder van..) en ook de duistere piraat Edward Trench. Oftewel Zwartbaard. Een beruchte piraat, verantwoordelijk voor veel dood en verderf in zijn tijd.

Tijdgeesten interessante geschiedenisles

Op het moment dat Javi zijn diner voorbereidt en de nieuwe magische tafel heeft gedekt om foto’s te kunnen maken, ontdekken ze een geheim vakje met een zilveren belletje.

En toen werd alles heel erg raar

De tijdgeesten reizen door de tijd, en in het huis van Javi en Brady zitten ineens de drie historische figuren met elkaar aan tafel. Mozart redt de avond met zijn prachtige pianospel en grapjes. Maar Zwartbaard is nors en angstaanjagend met zijn dolk. En dan weet hij te ontsnappen uit het huis, voordat ze hem via de magische tafel kunnen laten terugkeren.

Zwartbaard blijft liever in de tijd van nu, om een gruwelijke dood te voorkomen die hem te wachten staat in zijn eigen tijd. En hij wil ook wel erg graag versterking laten overkomen. Hoe gaan de jonge kinderen voorkomen dat Zwartbaard dood en verderf zaait in de moderne tijd? Van wie kunnen ze hulp verwachten? En wat is het geheim van Finistere en de bijzondere leerkrachten?

Vriendschap, moed en tijdreizen

Wat heeft Tijdgeesten heerlijke ingrediënten voor een spannend verhaal. En wat een goed idee, nodig drie interessante personages uit de geschiedenis uit. Hoe zou dit uitpakken? In dit boek van Victor Pineiro krijgen we ook een kleine geschiedenisles, tussen alle magie en spanning. Zo is er bijvoorbeeld een rol voor kunstenares Frida Kahlo en de Arabische krijger en dichter Antar. Maar nog veel meer interessante personages komen voorbij! Knap en boeiend geschreven, met een flinke dosis moed en vriendschap.

Dat zijn altijd mooie onderwerpen in een leesverhaal voor kinderen. En we houden ook zo van die kringloopvondsten die geheimen herbergen..

Dit boek Tijdgeesten hoort bij de serie Magische Mysteries van uitgeverij De fontein. Eerder lazen we bijvoorbeeld ook het Eiland van Verloren Woorden. Met dezelfde ingrediënten, waaronder ook een hoofdpersoon met twijfels en onzekerheid. Die gelukkig zijn sterke kanten steeds meer ontdekt en vertrouwen krijgt in zichzelf.

De magische Tafel is het eerste deel van de serie Tijdgeesten. We zijn benieuwd naar meer! Dit boek gaat direct vanaf het begin al mysterieus van start, en we konden het maar moeilijk wegleggen. Het is in aansprekende taal voor jongeren geschreven en vertaald. Van chill, loco tot bro. Alles komt voorbij. Met ook een portie Puerto Ricaanse cultuur, door de invloed van schrijver Victor Pineiro. Een alleskunner zo blijkt die lesgeeft, hoofd social media is van een communicatiebureau én spellen en speelgoed bedenkt voor Hasbro. Tof!

Tijdgeesten

Specificaties Tijdgeesten – De magische Tafel

Auteur: Victor Pineiro | Grafische verzorging: Crius Group | Vertaling: Mechteld Jansen | Uitgeverij De Fontein | 9789026157141 | oktober 2021 | 280 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.