Geheimen, leugens en kluisje 62

Geheimen, leugens en kluisje 62 is een jeugdboek van de Engelse schrijfster Lil Chase. Hoofdpersoon Maya komt op op een nieuwe middelbare school. Op haar vorige school heeft ze veel last gehad van pesters en ze is vastbesloten het deze keer anders aan te pakken. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Ze laat haar haar knippen, heeft nieuwe kleren en scant de klas direct op wie er populair is. Met andere woorden: met wie wil ik vriendinnen worden. Als nieuwe leerling krijgt ze een nieuw kluisje, nummer 62. Dit kluisje blijkt alleen helemaal niet leeg te zijn, maar ligt vol briefjes.

Kluisje 62

Kluisje 62 ligt vol briefjes van leerlingen, met hun eigen geheimen daarop. Dit kluisje was van een leerlinge die spoorloos is verdwenen en werd eigenlijk als een soort ‘bedevaart’ gebruikt. Iedereen liet briefjes met zijn of haar eigen problemen in het kluisje achter. Maya bekijkt deze briefjes met een oude en nieuwe vriendin en ze proberen te achterhalen van wie welk briefje is. En of zij misschien de geheimen of problemen van deze personen kunnen oplossen.

Lil Chase

Eerlijk zijn of liegen

Ondertussen wil Maya vrienden worden met de populairste meiden in de klas, om te voorkomen dat zij weer gepest gaat worden. Maar dat past niet direct bij haar eigen karakter, haar nieuwe gothic vriendin en haar oude ‘bff’ van de vorige school. Hoe wordt je überhaupt vriendinnen met deze populaire dames is haar zoektocht. Maya begint zich in allerlei bochten te wringen, en tegelijkertijd wil ze de geheime briefjes uit kluisje 62 oplossen.
Wat begon met een positieve bedoeling, begint uit de hand te lopen. Geheimen zijn soms niet voor niets geheimen, en door de geheimen heen lopen ook de leugens van de leerlingen om deze geheimen juist af te dekken. Met die ontmaskeringen had Maya geen rekening gehouden. En later blijkt ook haar eigen moeder daar nog een rol in te spelen, en dan is de chaos compleet.

Geheimen, leugens en kluisje 62 is een leuk tienerboek

Ik heb het boek met veel plezier gelezen. Ik denk dat zeker kinderen (meisjes) aan het begin van de middelbare school dit een leuk boek vinden. Het ‘meidenvenijn’ in dit boek is herkenbaar en het is volwassen, niet kinderachtig geschreven. De geheimen zijn soms best pittig en het boek heeft verschillende wendingen, waardoor je goed in het verhaal wordt meegenomen en lekker wil doorlezen. Een aanrader dus, met een verrassend einde.

Specificaties Geheimen, leugens en kluisje 62

Auteur: Lil Chase | Uitgever: Veltman | Vertaald door Erika Venis | Maart 2015 | 9789048311675 | 272 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Geheimen, leugens en kluisje 62
Footer5


Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.