Wij gaan op spokenjacht – een verpletterende parodie

Ik denk dat ‘Wij gaan op berenjacht’ een boek is wat vrijwel iedereen wel kent. Wij gaan op spokenjacht is een toffe parodie op dit o zo bekende verhaal. Heel erg geschikt om nu in de aanloop naar Halloween voor te lezen!

Wij gaan op spokenjacht en wij zijn niet bang!

Ben je er klaar voor om mee op spokenjacht te gaan? Lees dan zeker dit boek! Ga mee met het gezin met de dappere avonturiers op hun tocht door een kronkelige pompoentuin, een duister moeras, een mistig kerkhof en zelfs een krakend spookhuis! Ze kunnen er niet overheen, ze kunnen er niet onderdoor, ze moeten er recht doorheen! Maar als je heel goed kijkt, zie je elke keer een enge griezel die ze achtervolgt….

Een bewerking van een klassieker

Het boek ‘Wij gaan op spokenjacht’ is een bewerking van de klassieker ‘Wij gaan op berenjacht’. Wij gaan op berenjacht is geschreven door Michael Rosen en geïllustreerd door Helen Oxenbury. In dat boek gaat een vader met zijn vier kinderen en hun hond op jacht om een beer te vangen. Maar die berenjacht loopt niet helemaal zoals ze van tevoren bedacht hadden. Wij gaan op spokenjacht heeft veel gelijkenis met het originele boek. Ook hier gaat een vader met zijn vier kinderen en hun hond op pad. Maar dit keer gaan ze op spokenjacht. Ze gaan een griezelige groene vangen. Ook de tekstopbouw en de ontknoping is soortgelijk als in het originele boek. Heel leuk voor de kinderen die het originele boek al kennen, en hier helemaal weg van zijn.

Een leuk boek voor Halloween

Dit boek ‘Wij gaan op spokenjacht’ verschijnt precies op het juiste moment: vlak voor Halloween! Deze feestdag is hier in Nederland ook steeds meer in opkomst. En de meeste kinderen vinden het geweldig: heerlijk griezelen en je eng verkleden! Daarom is dit boek echt heel aantrekkelijk voor jonge kinderen. Het is wel een beetje spannend, maar niet té griezelig. De tekenstijl is grappig, het lijken wat meer cartoons. Lukt het jouw kind om op elke plaat de griezel te ontdekken? En hoe zou je zo’n griezel noemen? Wij gaan op berenjacht blijft een klassieker die ik regelmatig voorlees in de klas, maar ‘Wij gaan op spokenjacht’ gaat ook zeker elk jaar rond Halloween weer voorgelezen worden!

Specificaties Wij gaan op spokenjacht

Auteur: Michael Rex | Vormgeving Nederlandse uitgave: KaaTig | Uitgever: Baeckens Books | 9789464290394 | oktober 2021 | 40 pagina’s | meer informatie vind je hier

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.