De vallei – een vermakelijke thriller van Suzanne Vermeer

Elke keer weer zijn de boeken van Suzanne Vermeer heerlijk om te lezen. De vallei is het nieuwste exemplaar. Ik lees heel graag de boeken van deze auteur, maar weet je dat ik nog nooit heb durven toegeven dat ik dus echt niet wist dat Suzanne Vermeer een pseudoniem is? Selena schreef een overzichtsblog en daar moest ik dat in lezen. Ze vroeg zich daarin af hoe oud je was toen je daar achter kwam. Nou, 38 dus. Ssstt… Het is dus nog steeds de vraag wie deze boeken schrijft. Met De vallei is er weer een heerlijk exemplaar de boekhandels in gevlogen. Ik vertel je er graag meer over!

De vallei

De vallei

Emily en Christiaan hebben een fijn leven samen met hun jonge kinderen Vera en Max. Wanneer Emily’s broer plots overlijdt is er voor verdriet nauwelijks tijd. Ze moet zo snel mogelijk naar Australië vertrekken om de zaken op zijn wijngaard af te handelen. In Hunter Valley ontdekt Emily een groot geheim van haar broer dat haar leven volledig op zijn kop zet. Kende ze haar broer eigenlijk wel echt? Ze moet helemaal alleen een onmogelijke keuze maken met grote gevolgen voor haar en haar gezin. Als er ook nog levens in gevaar zijn is het maar de vraag of ze hier ooit nog uit komt…

Een echte Suzanne Vermeer

Het is niet moeilijk om De vallei en de andere boeken van Suzanne Vermeer te omschrijven. Het is niet voor niets de bestverkopende Nederlandse thrillerauteur van dit moment. Ze schrijft namelijk heel toegankelijke thrillers, die echt ontspannend zijn om te lezen. Geen heel ingewikkelde verhaallijnen, geen literair uitgediepte personages en alinea’s, ‘gewoon’ lekker lezen. Spannend, maar niet nagelbijtend-nachtmerriespannend. Het zijn boeken die ik met heel veel plezier lees, maar ik kan je niet navertellen hoe de eerdere boeken exact gingen. Geen levenslange indruk dus, maar wel veel plezier in het moment.

Hoofdstuk 1 thriller

Voor De vallei geldt bovenstaande exact. Al gauw zit ik helemaal in het verhaal en kan ik het boek niet wegleggen. Ik leef erg mee met Emily die bizarre keuzes moet maken om haar geliefden te beschermen. Zelfs zo bizar dat ik het bij tijd en wijle zelfs voor een fictieboek te onwerkelijk vind. Maar dat stoort mij niet, ik lees dan ook vlot door. De Vallei bevat 192 pagina’s, een dunnetje voor Suzanne Vermeer. Dat maakt helemaal dat het een heerlijk ’tussendoor’ boek is. Een paar avonden bij het haardvuur op de bank en het is uit.

Het mag dan wel aangekondigd worden als een boek voor ‘zomerse ontspanning’, het kan ook perfect in de donkere dagen die er aan komen met de herfst!

De vallei is opgedeeld in 3 tijdsdelen

De vallei is een gestructureerd verhaal zonder grote tijdsprongen. Deze structuur wordt nog expliciet benadrukt door het gebruik van een indeling in 3 tijden. We starten bij ’twaalf jaar geleden’ en gaan door tot ‘heden’. Het vertelperspectief is eenduidig. Je volgt het verhaal vanuit Emily. Dit alles maakt ook dat het een lekker lezend boek is. Dus ook al wordt je regelmatig gestoord door je kinderen tijdens het lezen, of blaft de hond dat hij moet wandelen. In een mum van tijd zit je weer in een verhaal als je het boek er weer bij pakt.

Ben je dus op zoek naar een fijn boek om in weg te duiken? Niet te lang, niet te kort, spannend genoeg zonder nachtmerries? Ben je benieuwd wat Emily nou allemaal ontdekt daar in Australië? Dan zou ik zeker De vallei gaan lezen!

Specificaties De vallei

Auteur: Suzanne Vermeer | Uitgever: A.W. Bruna | 192 pagina’s | paperback | juli 2023 | 9789400516267 | meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.