Kamer 19 – een tweede zaak voor Tom Babylon

Kamer 19 is het tweede deel van een thriller trilogie. Geschreven door de Duitse auteur Marc Raabe. Selena las eerder al deel 1 en was nog niet helemaal overtuigd van de thriller. Ik dook gelijk in het tweede boek, wat al veel duidelijk maakte over hetgeen in deel 1 gebeurde. Een spannende thriller met veel actie, wat zich afspeelt in Berlijn.

Kamer 19

Berlinale

Kamer 19 begint op een event in Berlijn, de Berlinale. Allemaal prominente mensen zitten in de zaal wanneer de openingsfilm wordt in gestart. Daarin lijkt een bloedige moord te worden gepleegd op de dochter van de burgemeester, die ook in de zaal zit. Zijn dochter is actrice, en het blijft lang onduidelijk of deze vreselijke film in scene is gezet of dat het echt is. Bovendien zien rechercheur Tom en zijn collega Sita ook details in dit voorval dat alleen hen opvalt.

Marc Raabe

Kettingreactie

Tom en Sita gaan op onderzoek uit in Kamer 19, maar al snel blijkt er nog een dochter van een bekende Berlijner te zijn verdwenen. Zo worden verschillende gebeurtenissen aan elkaar geregen. En wordt het zoeken naar het verband tussen deze heren en/of hun dochters. Waarbij er ook een verband lijkt te zijn met het verleden van Sita. Haar jeugdverhaal is de andere verhaallijn die door het boek heen loopt. Het blijft spannend tot het eind hoe de verhalen met elkaar te maken hebben, waarbij een nog verder verleden ook een rol blijkt te spelen.

Kamer 19

Kamer 19

Wat in deel 1 nog niet zo duidelijk was, wordt in Kamer 19 steeds duidelijker. Marc Raabe heeft een trilogie geschreven waarin niet alleen in elk boek zelf allerlei verbanden zijn, maar ook tussen de boeken. Dat maakt mij natuurlijk erg nieuwsgierig naar de opvolger van Kamer 19. De thriller leest prettig weg, echt een boek om mee te nemen op vakantie.

Specificaties Kamer 19

Auteur: Marc Raabe | Uitgever: AW Bruna | februari 2022 | 9789400514027 | 461 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.