De Knorrige Koning knort de ruimte in, een voorleesboek vol knorrigheid

Alleen bij het horen van de titel De Knorrige Koning knort de ruimte in lag mijn dochter in een deuk. Voeg daar nog bilbijtende monsters op de grote mensen wc aan toe en het feest is compleet. En ook tijdens het lezen blijft het plezier. Grappige illustraties sieren de verhalen van de stoute kleine koning die toch wel erg knorrig is.

De Knorrige Koning

De Knorrige Koning knort de ruimte in

De Knorrige Koning gaat opnieuw op avontuur! Eén ding is zeker: saai is het nooit met zijn Koninklijke Knorrigheid. Zo wil hij spontaan de maan gaan veroveren en vecht hij met bilbijtende monsters in de grotemensen-wc. Lukt het de Knorrige Koning om zijn zin te krijgen of steken de lakeien een stokje voor zijn fratsen? Lees het in de Knorrige Koning knort de ruimte in.

4 knorrige avonturen

De Knorrige Koning knort de ruimte in is een voorleesboek voor kinderen vanaf 5 jaar. Het bestaat uit 4 heerlijk knorrige verhalen die op rijm zijn geschreven.

In de Knorrige Koning gaat naar de maan draagt zijne Koninklijke Knorrigheid zijn lakeien op om een raket voor hem te bouwen. Hiermee vertrekt hij naar de maan, want daar is hij de enige koning.

Ook in de Knorrige Koning krijgt een vriendin knort de Knorrige Koning er flink op los. Als prinses Pien met hem een ijsje wil gaan eten denk hij daar anders over. Als hij toegeeft doet hij een mooie ontdekking over vriendschap.

De Knorrige Koning moet naar de wc is een bijzonder grappig verhaal. Naar de grote mensen wc is namelijk enorm spannend als je denk dat er monsters inzitten. Zullen zijn slimme lakeien dit probleem kunnen oplossen?

En als laatste de Knorrige Koning krijgt een broertje. De Knorrige Koning is het hier helemaal niet mee eens. Er is namelijk maar plek voor één koning binnen het koninkrijk. En dat zal hij zijn moeders laten weten ook!

Wel een beetje stout

De Knorrige Koning knort de ruimte in gaat over een koning die een beetje stout is. En dat is nou net wat het zo grappig maakt. Maar de verhalen zijn niet alleen maar grappig. Ze bezitten namelijk allemaal een mooie boodschap. Onderwerpen zoals eenzaamheid, vriendschap, bang zijn en familie komen op luchtige wijze voorbij.

Is dit boek nou echt zo grappig als we van te voren dachten? Voor mijn dochter is dat een absolute ja. Ze kan geen genoeg krijgen van de gekke avonturen van de Knorrige Koning. En ook bij mij tovert hij een glimlach op mijn gezicht.

De kleurrijke illustraties van Pauline Gregory maken het verhaal helemaal af. Ze zijn vrolijk, enorm gedetailleerd en gewoon erg grappig. Vooral de plaat met de blote billen van de Knorrige Koning is een succes hier in huis.

billenbijtende monsters

Billy Bones Bazen

Het doel van Billy Bones Bazen is kinderen meenemen in verhalen die spreken tot de verbeelding en die ze zelf echt leuk vinden. Want van lezen worden we allemaal mooiere mensen!

Billy Bones Bazen bestaat uit vier verschillende series. Deze series zijn onder te verdelen in voorlezen, samen lezen en lekker lezen. Zo is er voor de beginnende lezer altijd een boek dat past bij zijn of haar leesniveau. Er zijn twee series vanaf 5 jaar die op rijm zijn geschreven. En er zijn twee series vanaf 7 jaar die vol actie zitten.

Met Billy Bones Bazen word jij lezen de baas!

Welke serie kies jij?

Billy Bones Bazen

Job Kühlkamp

Job Kühlkamp is afgestuurd theaterdocent en werkt momenteel als theatermaker. Zijn missie is om kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk te maken. En hoe doe je dat nu beter dan met theater en kinderboeken!

De Knorrige Koning

Specificaties van De Knorrige Koning knort de ruimte in

Auteur: Job Kühlkamp | Illustrator: Pauline Gregory | Uitgever: Billy Bones | 48 pagina ’s | 914 november 2022 | 9789030509110 | Deel 2 Knorrige Koning | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

WC
footer 5
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.