De Kusttram – Davide Cali, liefde in de straten van Lissabon

Liefde hangt in de lucht! Soms kan het zo spannend zijn om een eerste stap te nemen of om iets te zeggen als je verliefd bent. Gelukkig is daar Amadeo, een trambestuurder in Lissabon die in zijn tram verlegen verliefden een handje helpt met de eerste kus. Er zijn verschillende situaties die om andere benaderingen vragen van hem. Met zijn handige manoeuvres helpt hij de stil verliefden een handje in dit vrolijke prentenboek de kusttram. Maar wie helpt hem en hoe moet het verder als Amadeo met pensioen gaat?

De Kusttram

Ik hou van de liefde. Verliefd zijn, houden van, er kan niet genoeg liefde zijn. Mijn vader houdt weer van trams. Een zolder en een huis vol. Dus toen ik dit boek zag wist ik dat deze een mooi plekje in mijn boekenkast zou krijgen. Het is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en ik ben het meteen gaan lezen samen met mijn dochter van die leeftijd.

Het verhaal van de kusttram leest heerlijk weg, met humor en de illustraties laten ook veel ruimte voor gesprekken. Samen hebben we letters herkent, zijn we meegegaan in een mooi liefdesverhaal met leuke grappige twists en kwamen er leuke gesprekken aan de hand van de tekeningen.

de kusttram

Vakantie uitstraling

Het speelt zich af in Lissabon en dat geeft dit boek De Kusttram een aangename vakantie sfeer. De tram is net wat anders, de omgeving is niet zoals bij ons en er wordt een lekkere pastel de nata gegeten. Amadeo is de bescheiden trambestuurder die met veel plezier zijn werk doet en oog heeft voor de mensen om hem heen en met name de stille verliefde stellen die zijn hulp kunnen gebruiken. Het verhaal begint al op de eerste pagina waarin het opgedragen wordt met een hartje: ‘Voor mijn Amadeo’, met ondertekening van de persoon die de illustraties maakt. Liefde all around!

de kusttram

Het verhaal

De Kusttram leest leuk, luchtig en speels. Er zitten grappige elementen in waardoor mijn dochter vaak moest lachen. Alle kanten van de liefde worden belicht. Het verlangen, het vinden en het missen ervan. Zonder het echt zwaar of beladen te maken. Dit zorgt voor leuke gesprekken met mijn dochter en het zet haar aan tot nadenken. Al vindt ze dat je best gewoon iemand kan knuffelen als je verliefd bent, want dat doe je met echte vrienden en is helemaal niet erg. Ik ben benieuwd wanneer haar echte eerste verliefdheid gaat komen want dan zullen de gesprekken ook weer veranderen denk ik. En ik ben benieuwd naar ons volgende tramritje of ze terugkomt op dit boek.

Het prentenboek De Kusttram wordt nu al op herhaling voorgelezen en opa was ook al nieuwsgierig naar het boek met de tram. Die wil hij ook graag eens voorlezen. Deze sombere winterdagen komen wij warm en liefdevol door met Amadeo en zijn Kus(t)tram!

Specificaties De Kusttram

Auteur: Davide Cali | Illustraties: Magali Le Huche | Vertaald door Edward van de Vendel | Uitgever: De Eenhoorn | 9789462914360 | Oktober 2019 | Prentenboek vanaf 5 jaar | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

de kusttram
Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.