Een geweldige selectie van boeken thema liefde en Valentijn voor jong en oud, van 0 tot 100+. Want lezen is voor iedereen en onze boeken op de website ook. Ik hou van de liefde! De pacifistische hippie in mij is gek op de warmte die van liefde afstraalt. Tegelijk ben ik niet de toegankelijke knuffelaar hoor. Ik heb een select groepje om me heen waar ik graag liefde aan geef en van ontvang. Tegelijk vind ik wel dat je lief kan zijn tegen anderen. Een glimlach, een hallo of welke kleine geste van vriendelijkheid vallen ook hieronder. Valentijn is dan ook een feestdag die ik graag vier. Ik strooi met liefde om me heen en nu ook op deze website met deze blog. All you need is love met een Valentijn boek!

Hoofdfoto boek valentijn voor jong en oud

Onze boeken thema liefde en valentijn

1. De Kusttram – Davide Cali een Valentijn boek

Mijn eerste boekrecensie en nog steeds hou ik van dit boek. Wat een heerlijk liefdevol verhaal van Amadeo in zijn tram. Daar helpt hij de liefde een handje mee. Een warm begin in de lijst van boeken thema liefde en valentijn. Aangeraden vanaf 5 jaar.

boeken thema liefde en valentijn

2. Het boek is verliefd – Ramadier & Bourgeau

Verliefdheid is maar niets, verliefdheid is rampzalig… Of toch niet? Op nummer 2 in boeken met thema liefde en valentijn staat ‘Het boek is verliefd’. Dit boek is vanaf 1 jaar al geschikt en “praat”tegen de lezers. Het gaat de verschillende emoties van verliefdheid door.

boeken thema liefde en valentijn

3. Kikker is verliefd een Valentijn boek

Die Kikker toch, helemaal ziek is hij, van verliefdheid! Ik hou van de verhalen van deze groene vriend. Deze klassieker is opnieuw uitgebracht als een recordable boek. Nu dus met je eigen liefdevolle stem. Nummer 3 op de lijst van boeken thema liefde en valentijn. Geschikt voor kinderen van 3 – 5 jaar ongeveer.

boeken thema liefde en valentijn

4. Ziel van Nico De Braeckeleer

Een vrij nieuw boek en recensie van onze site. Niet specifiek bestempeld als liefdesboek, eerder een futuristische thriller. Maar er speelt zich een bepaald liefdesverhaal af in dit boek wat me zo heeft geraakt. Het is zo mooi hoe dat vormt in het verhaal. Daarom staat Ziel op nummer 4 in boeken thema liefde en valentijn. Het is voor de oudere lezers vanaf ongeveer 13 jaar tot aan volwassen.

boeken thema liefde en valentijn

5. Ik vind jou zo lief van Woezel en Pip in boeken thema liefde en valentijn

Deze lieve hondjes strooien ook graag met liefde rond. Dit boekje is toch een perfect valentijnscadeautje? Ik vind ze erg lief en dit boekje is dan ook geliefd door velen. Geschikt voor de leeftijd van 0 – 10 jaar. Onze liefdevolle nummer vijf in de selectie van boeken met thema liefde en valentijn.

boeken thema liefde en valentijn

6. Ridders kussen niet in boeken thema liefde en valentijn

Ik vind de titel van dit boek al zo leuk. Het gaat over meisjes die wel graag kusjes geven, en jongens die daar minder zin in hebben. Maar vergis je niet, het boek heeft een leuke twist. Onze nummer 6 in boeken met thema liefde en valentijn is geschikt voor lezers van ongeveer 4 – 8 jaar.

7. Samen een Valentijn boek

Een boek vol liefde en met een warme boodschap. Ik vind de paying it forward gedachte erg mooi en dit boek sluit daar mooi op aan. Het staat daarom ook op nummer 7 in onze boeken met thema liefde en valantijn selectie. Aanbevolen leeftijd is 4 – 8 jaar.

8. Omdat Ik Je Zo Graag Zie van Milja Praagman

Dit boek is nog steeds een favoriet boek uit onze boekenkast. De warme band en liefde tussen een oma en haar kleinkind is zo mooi in beeld gebracht. De kleine hint naar Imagen van John Lennon (Mr All you need is love), de diversiteit en het mooie verhaal. Dit boek mag niet missen in onze lijst van boeken thema liefde en valentijn. Aanbevolen leeftijd 1 – 6 jaar.

9. Samen is altijd beter een Valentijn boek

Liefde begint bij jezelf. Als jij van jezelf houdt dan kan je ook liefde geven en ontvangen. En dan is samen altijd beter. Ik denk dat dit de liefde alleen maar versterkt, op romantisch vlak maar ook in vriendschap. Onze nummer 9 in boeken thema liefde en valentijn weet de boodschap van samen mooi over te brengen. Geschikt voor jonge lezers van 2 – 6 jaar.

10. Lieg met Mij

Een allesoverheersende liefde in deze roman voor volwassenen. Een liefde die niet mag en kan tussen 2 mannen. Het boek is een pleidooi voor liefde en ervoor uit durven komen. Onze nummer 10 in boeken thema liefde en valentijn is voor volwassenen.

11. Omdat ik zoveel van je hou

De voorkant en titel zeggen al voldoende over hoe lief dit boek is vind ik. Het boek is gewoon te krijgen via de link dus laat je niet afschrikken door de levertijd. Of bestel het via je lokale boekhandel. Nummer 11 in boeken thema liefde en valentijn is voor onze kleine knuffeltjes vanaf 4 jaar geschikt.

boeken thema liefde en valentijn

12. De boer en de dierenarts

Onze nummer 12 in boeken thema liefde en valentijn is een bijzonder verhaal. Anders dan de titel misschien doet vermoeden. Het is een verhaal over liefde en verliefdheid en ik vind het prachtig! Aanbevolen leeftijd is van 4 – 6 jaar ongeveer.

boeken thema liefde en valentijn

13. De geschiedenis van Jane Doe een Valentijn boek

Onze nummer 13 in de lijst is een boek over liefde en verlies. En er komen groene koeien in voor. Het boek heeft indruk op mij gemaakt. Het is geen “vrolijk” liefdesboek, maar ook dat hoort erbij. Het boek is geschikt voor lezers vanaf 15 jaar.

14. Inward van Yung Pueblo

Mindfulness en bewustwording zijn zo belangrijk. Liefde voor jezelf is niet iets om luchtig over te doen. Je bent het waard om van te houden en de basis begint bij jezelf. Boeken met mooie bewustwording vind ik dan ook een absolute verrijking. Inward, onze nummer 14 in boeken met thema liefde en valentijn, is zo’n boek. Voor volwassenen, in het Engels. Het staat vol met mooie poëtische inzichten.

15. Een vloek zo eenzaam van Brigid Kemmerer

Een vloek die alleen opgeheven kan worden door liefde? Deze bewerking van de klassieker Belle en het Beest heeft dat gegeven als basis. Zal de liefde komen en de vloek verdwijnen? Een heerlijk zwijmelboek vol vurige karakters geschikt voor Young adult en volwassen.

boeken thema liefde en valentijn

16. Toermalijn in boeken thema liefde en valentijn

Het nieuwste boek van Davide Cali van onze nummer 1 De Kusttram, mag ook eigenlijk niet ontbreken hier. Een modern sprookje met een toffe twist. Waar liefde het hoofdthema is. Ik vind dit boek ook echt een pareltje. Geschikt voor lezers van ongeveer 4 – 8 jaar.

17. Raad eens hoeveel ik van je hou

Een klassieker in de selectie van boeken met thema liefde en valentijn. Onze nummer 17 kent iedereen wel denk ik. Konijn Hazeltje en zijn vader zijn niet alleen op papier, maar hun liefde schittert ook vanaf de televisie naar ons. Geschikt vanaf 2 jaar.

boeken thema liefde en valentijn

18. De verwanten

Op nummer 18 in boeken thema liefde en valentijn, staat een Young adult roman met een setting in de Eerste Wereldoorlog. Liefde, verraad en een tikkeltje spiritualiteit komen voorbij in dit boek. Tanja heeft me nieuwsgierig gemaakt door haar review en deze staat hoog op mijn te lezen lijstje.

19. Ik blijf altijd bij jou in boeken thema liefde en valentijn

Eekhoorn en beer zijn beste vrienden. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar soms worden ze ook gek van elkaar. Niets zo mooi als hechte vriendschap, ook dat is liefde! Dit mooie boek is op rijm en aanbevolen vanaf 3 jaar.

boeken thema liefde en valentijn

20. Jij bent de liefste

Een mooi poëzieprentenboek is Jij bent de liefste. En daarom ook onze nummer 20 in boeken thema liefde en valentijn. Mooie liefdevolle gedichten met mooie illustraties. Ik vind dit een heerlijk boek om voor te lezen. Aanbevolen leeftijd 3 – 5 jaar.

boeken thema liefde en valentijn

21. Mag ik dicht bij jou

Nog zo’n mooi gedichtenboek wat perfect past in onze selectie van boeken thema liefde en valentijn. Ik vind dit ook echt een pareltje. Een poëzieboek voor beginnende lezers.

22. De laatste brief een Valentijn boek

De laatste brief is een hartverscheurend verhaal over twee mensen met ieder hun eigen strijd. Ze vinden elkaar, maar weten ze elkaar ook vast te houden? Een romantisch boek voor young adult en volwassen.

boeken thema liefde en valentijn

23. Cinder en Ella een Valentijn boek

En ook ik maak wel eens een zwijmel uitstapje. Cinder en Ella is alleen maar zwijmel en kan niet missen in deze lijst van boeken met thema liefde en valentijn. Ze kennen elkaar onder andere namen en via de digitale weg, maar de liefde voelt zo sterk. Zullen ze elkaar echt ontmoeten?

24. Bij jou in boeken thema liefde en valentijn

Een warm boek, zonder zoetsappig te zijn. Bij jou is een prachtig liefdevol boek en het derde boek in deze lijst van Milja Praagman. Nummer 8 en 12 dragen ook trots haar naam. Ik ben gek op haar werk. Dit boek is geschikt vanaf 3 jaar.

boeken thema liefde en valentijn

25. Ik zoek een kusje

Wij sluiten deze selectie van boeken met thema liefde en valentijn af met een kusje. Een prentenboek op rijm waarin Keesje op zoek is naar een kusje. Ik vind dit een mooie afsluiter. Het is leuk vanaf ongeveer 3 jaar.

26. Liefde is…

Liefde is opvallen, trots als een pauw zijn die zijn schitterende veren uitwaaiert. Dit zodat iedereen hem kan bewonderen. Maar soms zingt de liefde een zachter lied, lieflijk als vogels bij het vallen van de avond, maar net zo krachtig. Dit prachtige prentenboek Liefde is… viert de liefde in al haar verschillende vormen aan de hand van dieren. Van de sterke band tussen ouders en hun kinderen tot de liefde voor jezelf. Sarah Maycock legt in haar sprekende en tedere illustraties alle emoties haarfijn vast in een paar inktlijnen.

hoofd Liefde is

26. ik hou het hele jaar van jou

In de verhalenbundel van Ik hou het hele jaar van jou, kom je Hazeltje in de vier leerzame seizoenen tegen. Als eerste maakt hij kennis met het seizoen lente. Hierin ontdekken Hazeltje en Grote Haas de verschillende transformaties van de dieren. Vervolgens gaan ze naar het seizoen: zomer. Hierin komen de verschillende felle kleuren van dit seizoen naar voren en worden de dieren en planten in de kleurvertelling meegenomen.

Ik hou het hele jaar van jou

Activiteiten bij thema liefde en valentijn

1. Een hart vol liefde

Dit is zo simpel en leuk en voor elke leeftijd interessant. Kies een leuk papiertje uit, ik kies graag voor iets dikker gekleurd hobbykarton. Teken een hart en vul deze met wat je maar wilt! Glitters, pailletten, confetti, krantensnippers of mozaïek met oude boekensnippers! Schrijf een lieve tekst en geef het aan degen die je lief hebt. Opsturen kan ook prima. En een perfecte recycle tip voor je oude boeken buiten of binnen het thema liefde en valentijn. Oude pagina’s blijven een top materiaal om creatief mee te zijn.

boeken thema liefde en valentijn

2. Creatief met kleine voetjes

Deze leuke creatieve ideeën kwam ik tegen op MamaScrapelle. Ik vind het zo lief. Kies een leuk lijstje uit en maak een hartje met voetafdrukjes of een I whale always love you. Of kies beide, ik vind ze allebei even leuk! Via de link lees je meer over deze activiteit!

boeken thema liefde en valentijn

3. Creatief met oude boeken thema valentijn en liefde

Bij StoerLeesVoer hebben we ook het thema StoeDoenVoer. Hierin kan je allerlei DOEN dingen vinden wat je met en door boeken kan doen. Een groot onderdeel hiervan is creatief met oude boeken zijn. Ik heb met boeken thema valentijn en liefde 3 onwijs leuke knutselactiviteiten gemaakt. Klik op de link voor de beschrijving en meer foto’s!

creatief met oude boeken valentijn

Welke boeken in thema liefde en valentijn zijn nog meer passend?

Uiteraard is dit thema altijd actueel en blijven de nieuwe boeken gelezen worden op onze site. Hieronder hou ik een overzicht bij van onze meest recente reviews binnen boeken thema liefde en valentijn!

Thema

Kinderen

Volwassen en YA

Valentijn boek

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.