Een onverwacht duet – Smythe-Smith 1

Heb je de boeken van Julia Quinn al eens gelezen? Of was je ook verkocht aan de serie Bridgerton op Netflix? Dan is dit echt een serie voor jou! De feeling in een onverwacht duet is helemaal hetzelfde én de jongste telg van de familie Bridgerton komt ook in dit verhaal voor. Als een kleine toevoeging, want het gaat echt over een andere familie. Het verhaal leest heerlijk weg, zo fijn als je lekker in de zon zit met een kopje thee. Soms denk ik wel eens dat ik in die tijd had moeten leven. Wat het onverwachte duet is? Dat zul je toch echt zelf moeten lezen.

Een onverwacht duet

Een onverwacht duet

Een onverwacht duet gaat over Honoria Smythe-Smith, de jongste kleindochter van de graaf van Winstead. De familie heeft een traditie waar Honoria veel waarde aan hecht, Spelen in het Smythe-Smith0 kwartet. Ze speelt daarin op de viool. Ze weet heel goed dat ze vreselijk slecht zijn. Sterker nog, ze geeft haar neven en nichten volmondig gelijk als ze zeggen dat zij waarschijnlijk de slechtste van het stel is. Toch blijft ze volhouden tot dat zij getrouwd is. Dan wordt haar plek ingenomen door de volgende huwbare dame in de familie.

Marcus Holroyd is de beste vriend van Honoria’s broer, Daniel, die in ballingschap leeft in het buitenland. Wanneer Daniel het land uit moet vraag hij Marcus op Honoria te letten. Dat beloofd Marcus en hij neemt zijn verantwoordelijkheid zeer serieus. Maar er staat hem nogal wat te wachten wanneer Honoria naar Cambridge vertrekt, vastbesloten om tegen het einde van het seizoen te trouwen. Ze heeft haar oog laten vallen op de enige ongetrouwde Bridgerton. Zou hij dan de man voor Honoria zijn? Of is er voor Marcus ook een kans om haar hart te veroveren?

Boek op de ereader

Een liefdesverhaal met een twist

Vroeger waren er verschillende regels en evenementen om je partner te vinden. Heel anders dan wij gewend zijn. Dit komt natuurlijk ook weer duidelijk naar voren in een onverwacht duet. Een van de regels is dat een huwbare vrouw niet in haar eentje bij een man in de buurt, dit kan wel met een chaperonne. Wanneer dat wel gebeurd bedenkt Honoria steeds redenen waarom dat in haar geval wel kan. Ondertussen komt er een kriebel in haar buik en valt ze voor Lord Chatteris. Maar kan dat wel? Ze ziet hem toch meer als een soort broer, de beste vriend van haar broer Daniel. Het lastige blijft dat ze niet weet wat Marcus voelt.

Soms lijkt hij ook gevoelens voor haar te hebben, als dat toch ineens weer anders blijkt te zijn. Of dat denkt ze in elk geval. Een lastig dilemma waarin het verhaal je meeneemt. Een onverwacht duet is anders dan Bridgerton waarin het veel gaat over de feestjes waar de dames heen moeten gaan om te dansen met de heren. Dit verhaal is kleiner, liefdevoller en toch in die zin herkenbaarder voor mij. Natuurlijk zijn de dames in dit boek bezig met de ton en de uitnodigingen die zij krijgen. Maar dat is niet waar het verhaal om gaat. Zo uit het leven gegrepen en opgeschreven in een verhaal. Een geweldig boek voor iedereen die van historische romans houdt.

Een onverwacht duet lezen

Een verhaal met details

Een onverwacht duet is een prachtig verhaal waar je steeds verder in wilt lezen. Toch ‘schrok’ ik ineens van de intimiteit die het verhaal beschreef. Deze wending zag ik persoonlijk niet aankomen, ze mochten niet alleen zijn in die tijd. Samen het bed delen was al helemaal niet gebruikelijk wanneer je niet getrouwd was. Toch kwamen er in een klein stuk best wat details naar voren. Het paste in het verhaal en ik vond het zelf niet storend, al ben ik dat niet gewend van boeken die ik normaal lees. Ik had het wel kunnen weten na het zien van Bridgerton op Netflix natuurlijk. Dus even een headsup voor iedereen, wees er op voorbereid om wat meer details te lezen dan je gewend bent van andere boeken. En laat het je niet afleiden van het verhaal. Want het is de moeite waar om het te lezen.

Specificaties Een onverwacht duet

Auteur: Julia Quinn | Uitgeverij: Boekerij | Vertaling: Karin Breuker | Eerste uitgave: 27 mei 2021 | Originele titel: Just like heaven | ISBN: 9789022596999 | 368 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Minke
Delen is enorm lief

Ik vind lezen erg leuk en vind het dan ook super tof dat ik voor StoerLeesVoer mag schrijven. Verder ben ik werkzaam als juridisch assistent bij Wageningen Universiteit sinds een aantal maanden. Mijn hobby's zijn creatief bezig zijn met de Bijbel, gebruik van essentiële oliën, lezen en uitstapjes maken met mijn gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.