In de spotlights, een gevaarlijk spelletje van Manon Visser

In de spotlights gaat over Kate, Kate leidt een dubbelleven, ze is namelijk ook de popster Skyler. In het nieuwe schooljaar duikt er een nieuwe jongen op genaamd Kyle. En dan plots krijgt Kate te maken met een stalker, iemand die haar en haar geliefden pijn wil doen en Skyler wil ontmaskeren. Om de schade zoveel mogelijk te beperken moet Kate opdrachten uitvoeren. De vraag is, hoe komt Kate uit dit gevaarlijke spelletje, en wie is die anonieme stalker. Je leest het allemaal in deze spannende Young Adult van Manon Visser. Dit is een jonge, Nederlandse Young Adult auteur. In de spotlights is haar debuut. 

in de spotlight

Stalking in In de spotlights

Een groot thema in dit verhaal is stalking. Kate krijgt een stalker. De manier waarop Manon deze stalking heeft laten plaatsvinden was heel erg realistisch. Dit verhaal laat zien dat stalking iedereen kan overkomen, en laat zien wat stalking met mensen doet. Je merkt tijdens het lezen dat Manon dit zo realistisch mogelijk heeft beschreven, en dit maakt het verhaal van ‘In de spotlights’ ook meteen zo goed om in te leven.

in de spotlights

Setting In de spotlights 

Iets wat meteen opvalt bij het lezen van In de spotlights is dat dit boek zich afspeelt in de Verenigde Staten. Kate is cheerleader en Kyle speelt American football. Dit zijn details die ervoor zorgen dat de setting helemaal klopt. Verder kon ik niet echt details vinden die alleen passen in deze setting. Jammer, want hierdoor vergeet je tijdens het lezen even waar in de wereld dit verhaal zich afspeelt. 

in de spotlights

Mijn ervaring 

Toen ik de flaptekst van In de spotlights las, wist ik dat dit een spannende Young Adult zou zijn. Normaal gesproken zou ik niet gaan voor een spannend boek, maar ik was zo benieuwd naar dit debuut, dat ik deze zeker moest gaan lezen.

Dit verhaal heeft mij zeker verrast. Hoewel ik een vermoeden had wie de stalker was, wist Manon hier toch nog een leuke en extra spannende draai aan te geven. De bedreigingen van de stalker waren iets minder heftig dan ik in eerste instantie dacht, echter op een gegeven moment wist Manon mij hiermee als lezer echt te verrassen. 

Het verhaal leest echt ontzettend snel, de dialogen zijn prettig om te lezen en de hoofdstukken hebben een prettig formaat. Daarbij wil je natuurlijk meteen doorlezen om te weten wie de stalker is. Manon Visser heeft een fijne schrijfstijl, waardoor je door het boek heen vliegt.

Manon Visser schreef al heel lang Young Adult verhalen, In de spotlights is haar echte debuut. Dit verhaal begon via Wattpad, waar het My secret life heette. Nu jaren later is het een echt boek. Manon haar tweede Young Adult, Wens voor de wereld, staat gepland voor eind dit jaar, en zal ook worden uitgegeven bij Clavis. Ook krijgt In de spotlights een vervolg.

Specificaties In de spotlights

Auteur: Manon Visser | Uitgeverij: Clavis | 9789044840223 | mei 2021 | 367 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

in de spotlights
Footer5
Delen is enorm lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.