De legende van de Feniks – een eeuwenoud volksverhaal

De legende van de Feniks, gaat niet over de bekende Feniks uit de Harry Potter films. Dit gaat over een eeuwenoud Chinees volksverhaal. Een prentenboek met honderden vogels en een mooi verhaal.

de legende van de feniks

De legende van de Feniks

Het verhaal van de legende van de Feniks gaat erover dat er heel vroeger een gewone vogel was. Deze vogel was dag in, dag uit voedsel aan het verzamelen. Hij waarschuwde de andere vogels dat ze dit ook moesten doen, maar die wilden niet luisteren.

Op een dag breekt er een grote brand uit in China. Als het winter is is het vuur eindelijk gedoofd, maar er is geen eten meer. De Feniks deelt al zijn verzamelde eten met de honderd andere vogels en redt daarbij hun leven.

prachtige vogels

De andere dieren zijn de Feniks zo dankbaar dat ze allemaal hun mooiste veer aan hun geven, en zo wordt hij de prachtigste vogel van allemaal!

Het verhaal deed mij een beetje denken aan de mooiste vis van de zee, maar ook van het sprookje Het lelijke eendje, van Hans Christian Andersen.

Op avontuur met een leeuw

In het prentenboek van de Legende van de Feniks zijn we in China. Tuanzi speelt thuis met zijn hondje Wangwang en dan gaat de bel. Alles in de kamer verandert, er verschijnen prachtige bloemen en zijn kleine hondje verandert in een prachtige kleurrijke leeuw die kan vliegen!

Ze vliegen op een magisch avontuur door een bos en allerlei dieren volgen ze op weg naar een oude stad. Er waren heel veel mensen en iedereen was bijzonder op zijn eigen manier.

Wensballonnen vliegen door de lucht en Tuanzi hoort dat het vandaag de dag van de honderd vogels die de Feniks vieren is. Het verhaal gaat verder met de legende van de Feniks..

oud china

Prachtige illustraties en een prijs

In dit kleurrijke boek zijn de illustraties van hoog niveau! Zoveel details in de vogels, zoveel kleuren, een prachtige natuur en een eeuwenoude stad met haar bewoners. Dit verdient een prijs, en die kreeg het ook. De illustratorenwedstrijd Key Colours Competition China, 2019.

Een prachtig boek over de Chine volkscultuur voor kinderen vanaf 6 jaar.

Specificaties De legende van de Feniks

de legende van de feniks

Auteur: Yang Fan | Illustrator: Ran Debo | Co-illustrator: Zang Xu | Su Wenhao | Guo Yihong |  Clavis Uitgeverij | 9789044839746 | november 2020 | meer informatie vind je hier

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.