Het bospretpark – een stripverhaal over Tim de kleine boswachter

Meer Tim, meer bos, meer pret! Dat lezen we over dit derde avontuur van Tim de kleine Boswachter, geïnspireerd op de grappige NPO presentator en boswachter Tim Hogenbosch. Een stripverhaal, afgewisseld met een aantal leuke doe-opdrachten om zelf mee aan de slag te gaan. Tim de kleine boswachter gaat met zijn klas op schoolreis. Maar helaas gaat de bus kapot en het uitje lijkt niet door te gaan. Gelukkig heeft Tim een goed idee! Samen met zijn vader en goede vriendin Tippi legt hij dan zelf maar een bospretpark aan. Een leuk en leerzaam stripverhaal voor kinderen van ongeveer 7 tot 10 jaar oud.

het bospretpark

Tim de kleine boswachter – een groen stripverhaal

Kinderen op een speelse wijze enthousiast maken voor de natuur, dat is enorm belangrijk. Het programma Beestenbrigade van presentator Tim Hogenbosch weet dat ook heel goed over te brengen. Zoals opdrachten doen in de natuur, een beetje vies worden, lol maken en vooral heel veel leren over flora en fauna. Dat is top! Deze boekenreeks over Tim de kleine Boswachter is daarop een mooie aanvulling.

Het bospretpark is alweer het derde deel. Eerder verschenen Tim de kleine Boswachter en de Baas van het bos. Tim is een jongen die gek is op de natuur en allerlei avonturen beleeft. Hij hoopt zelf later ook een echte boswachter te worden, net als zijn vader. In dit derde deel gaat Tim met zijn klas op schoolreis. Maar helaas krijgt de bus motorpech en het schoolreisje kan dus niet doorgaan. Gelukkig heeft Tim een goed idee. Hij vraagt zijn vader en beste vriendin Tippi om hulp. Met elkaar sjouwen ze allerlei spullen bij elkaar en zagen ze een mooi bospretpark. Maar zou de klas het ook leuk vinden?

Een schoolreis in een bospretpark

Natuurlijk kan een bos ook net een pretpark zijn! Er is volop vermaak, stoere speelplekken en je kunt er ook nog eens veel leren. Dat zien we terug in dit verhaal in stripvorm, met tekeningen van Emanuel Wiemans. Het leuke van dit boek is dat het verhaal wordt afgewisseld met onder andere een zoekplaat, quiz en kleurplaat. Zo zijn kinderen actief met het onderwerp natuur bezig en leren ze ook wat! Een voorbeeldvraag uit de quiz:

Vraag: wat is niet waar over bomen?

  • A. Bomen poepen via hun wortels in de grond
  • B. In en rond een boom leven meer dan 100 soorten dieren
  • C. Een boom is onder de grond bijna net zo groot als boven de grond

Voor wie is dit boek leuk?

Jan Paul Schutten is de auteur van Tim de kleine Boswachter en het bospretpark. De stripvorm leest natuurlijk makkelijk en zal ook minder enthousiaste lezers aanspreken. Het is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar, bijvoorbeeld voor de echte Beestenbrigade fans! We vinden ook nog een uitdagende kleurplaat en tekstballonnen om in te vullen, dus pennen en potloden bij de hand houden! 

  • Een leuk boek voor natuurliefhebbers en creatieve kinderen die graag een eigen inbreng willen hebben in een verhaal!
  • Haal inspiratie uit de huttenbouwwedstrijd van het bospretpark. Want als kinderen zelf iets creëren met hun handen, actief bezig zijn, risico’s durven nemen en buiten bezig zijn dan leren ze allerlei belangrijke ontwikkelingsvaardigheden!
  • Meer over het programma Beestenbrigade vind je op de website, waaronder ook een lijst met leuke gratis buitenactiviteiten voor kinderen.
  • Het antwoord op de quiz-vraag verklappen we vast: A!
  • Voor meer pret in het bos kijk ook eens bij deze leuke herfstbingo!
het bospretpark

Specificaties Tim de kleine boswachter – het Bospretpark

Auteur: Jan Paul Schutten | Illustraties: Emanuel Wiemans | Uitgeverij: Volt | 9789021468655 | juli 2023 | 80 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.