Otto Blotter, vogelspotter: een GROOT avontuur

Otto Blotter, vogelspotter: wat een enorm grappige titel. Een beetje een tongbreker, mijn dochter heeft het een aantal keer moeten zeggen voor dat het goed lukte. Otto gaat op ontdekkingstocht, en vindt…. een vriend!

vogels

Het geheim van Otto Blotter, vogelspotter

De familie Blotter zijn wereldberoemde vogelspotters, behalve Otto. Terwijl de rest van de familie in hun perfecte uitkijkpost zit, en nooit naar buiten komt, doet Otto niets liever dan op avontuur gaan. Hij houdt er niet van om de hele dag binnen te zitten.
Dan ontdekt hij een vreemd spoor: een enorme pootafdruk, een grote drol én een gigantische veer. En dan ontdekt hij een piepklein vogeltje. Maar die vogel wordt groter en groter, en dan heeft Otto een groot probleem!

vogels

Verrassend verhaal

Otto Blotter, vogelspotter is een enorm leuke en verrassend verhaal. Sommige prentenboeken zijn heel voorspelbaar, maar bij dit verhaal had ik geen idee waar de verhaallijn naartoe zou gaan. Ook vond ik het heel leuk dat de vogel speciale krachten heeft, die het verhaal dan weer een andere wending geven.
Het verhaal van Otto Blotter is bovendien vooral ook nog eens heel lief. Echt een hartverwarmend verhaal, over vriendschap en afscheid nemen van een goede vriend.  

Sfeervolle en warme illustraties

De illustraties in het boek dragen bij aan die warme sfeer. De kleuren van de illustraties zijn prachtig. En de afbeeldingen zijn ook nog eens enorm grappig! Als Otto Blotter, vogelspotter met zijn gecamoufleerde vriend op pad is, zijn er veel grappige details in de tekeningen te zien. Ik heb het boek samen met mijn dochter van 6 jaar met heel veel plezier gelezen, en dat gaan we zeker weten nog veel vaker doen. Zeker zo in deze donkere dagen is een boek met zoveel warmte en liefde in zich een pareltje!

Specificaties Otto Blotter, vogelspotter

Auteur: Graham Carter │ Uitgever: De Eenhoorn │9789462915299 │ juli 2020 │ 40 pagina’s │ meer informatie vind je hier

footer5

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.