Zoete soep en andere verhalen om van te snoepen, een Vos & Haas doeboek

Vos en haas zitten lekker te lezen. Althans haas, want vos is nog een boek aan het zoeken. Het moet niet te dik zijn, en veel plaatjes hebben. Bovenal moet het natuurlijk leuk zijn. Hij vindt een speciaal boek. Een doeboek! Een kookboek met Zoete soep en andere verhalen om van te snoepen!

Zoete soep en andere verhalen om van te snoepen!

Die vos heeft het kookvirus flink te pakken. Hij maakt van alles uit het kookboek. Zoete soep en andere dingen om van te smullen. Zoals koekjes! Hij wil ook een keek bakken voor haas, maar hij kan het recept niet vinden. Zo leert vos ook nog dat je het spelt als cake. 

Haas huilt niet omdat ze uil heeft gesneden, maar ui. En kersen plant je niet in de tuin, maar tuinkers kun je wel zaaien en snel eten. Naast dat het een leuk voorleesboek of zelfleesboek is, is het dus ook informatief en een doeboek!

Elk hoofdstuk in Zoete soep en andere verhalen om van te snoepen! heeft een verhaal dat gevolgd wordt door 1 of meerdere recepten. Van zoete recepten tot hartige recepten. Groente, fruit en suiker het komt allemaal voorbij. 

Illustraties 

De illustraties in Zoete soep en andere verhalen om van te snoepen! zijn zoals altijd van Thé Tjong-Khing en de teksten van Sylvia. Ze werken al jaren samen en op StoerLeesVoer kun je al heel wat recensies vinden van vos en haas. 

Leuk om voor te lezen in de onderbouw, perfect om zelf te lezen of voor te lezen in de middenbouw en er een project aan te koppelen. 

Lesideeën 

Voorin het boek staat de inhoudsopgave met hoofdstukken van Zoete soep en andere verhalen om van te snoepen! Maar achterin het boek de lijst met alle recepten uit het boek. Kies samen een recept uit, haal de boodschappen in huis en koken maar! Hoeveel verschillende koekjes maken jullie? 

Kunnen de kinderen thuis hun lievelingsrecept overschrijven en wellicht het eten maken. 

Maak met de klas je eigen kookboek. Bundel alle recepten, zorg voor leuke illustraties van de kinderen. 

Dat wordt fijn samenwerken en smikkelen!! 

Specificaties Zoete soep en andere verhalen om van te snoepen!

Uitgever: Lannoo | Auteur: Sylvia Vanden Heede | Illustraties: Thé Tjong-Khing | 9789401487054  | 27 september 2022 | 46 pagina’s | meer informatie via de lokale boekhandel of via deze link

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Zoete soep en andere verhalen om van te snoepen
footer 5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.