De Spiegelridders, een rekenprentenboek met spiegel!

Spelenderwijs experimenteren met vormen en figuren in de spiegel. Dat wil toch elk kind? De Spiegelridders is een geweldig rekenprentenboek voor iedere ouder die zijn kind op een leuke manier met voorbereidend rekenen om wil laten gaan. Pak je spiegel erbij en lees mee!

De spiegelridders voorkant

De spiegelridders Nayan en Efe

Twee stoere ridders die een tweeling zijn, maar ook zo ontzettend verschillend. Dat zijn de hoofdpersonen uit dit boek. Nayan wil snel naar huis om zijn nieuwe harnas aan te doen, maar Efe wil graag die rover nog even vangen. Ze besluiten uit elkaar te gaan en ieder kiest zijn eigen route. Nayan neemt een korte route naar huis, maar of dat wel zo slim is?

Prentenboek of rekenboek

Is dit nou een prentenboek of een rekenboek? Ga je alleen maar opdrachten maken of stimuleer je jouw kind tijdens het lezen om opdrachten te doen? Laat ik je zeggen dat De Spiegelridders eruit ziet als een prentenboek net als alle anderen. Er staan tijdens het lezen namelijk geen opdrachten in van doe dit of doe dat. Een heel gewoon prentenboek. Maar op de eerste pagina staan vragen die jij jouw kind tijdens het lezen kan stellen. En juist door die vragen laat jij jouw kind na denken hoe hij deze vraag kan beantwoorden. En dat doet hij door middel van het gebruik van een spiegel!

Je hoeft het niet zelf te verzinnen

Je activeert je kind tot nadenken en handelen. Erg leuk bedacht. En het fijne is, je hoeft zelf niet na te denken over de vragen die je moet stellen! Voorin staat genoeg informatie en uitleg die jou helpen om je kind ertoe te zetten om met de spiegel aan de slag te gaan. Zo eenvoudig is het. Samen ontdekken jullie wat je allemaal met een spiegel kan doen. Kunnen jullie de ridder laten zwaardvechten of het land groter maken? De vragen zijn ontzettend leuk en je kind leert dat het heel belangrijk is hoe je de spiegel neer zet.

Eindeloos spiegel- én leesplezier

De spiegelridders is een heerlijk boekje om elke keer te pakken. Of je het gebruikt om voor te lezen of om te kijken wat je allemaal kan doen met een spiegel. Het kan allebei. Daarnaast staat er ook een tip om actief voor te lezen. Door de juiste vragen te stellen zet je jouw kind aan tot nadenken. Hoe fijn is dat? In ieder zorgt dit prentenboek ervoor dat je er eindeloos van kan genieten.

Reactie van mijn kinderen en groep 2

Als leerkracht van groep 2 ben ik altijd op zoek naar materiaal en boeken die kinderen stimuleren tot actie. Vooral als dit spelenderwijs kan. Toen ik dit boek bij Zwijsen zag, wilde ik hem heel graag hebben. Voorlezen is altijd goed, maar het is nog beter als de kinderen daarna zelf ermee aan de slag gaan. En dat is gelukt! Mijn eigen kinderen zijn graag met de spiegel bezig, maar ook mijn groep 2 pakt regelmatig het boekje erbij. Sommige leerlingen vinden het frustrerend, maar met een beetje hulp komen ze er ook.

De makers van De Spiegelridders

Ik zelf ben altijd nieuwsgierig wie de auteur en illustrator is. Soms moet ik het opzoeken, maar af en toe staat er ook een stukje van dit duo in het boek. Zo ook bij De Spiegelridders. Een foto en een stuk tekst van de makers van dit boek. Anke wilde graag schrijven over helden en het liefst over ridders. Dat is haar gelukt. En daarnaast geeft ze jouw kind ook nog eens een compliment. Bedankt, Anke!

De tekenaar van dit boek is Hugo. Ook hij is een groot fan van ridders en kastelen. Je kan zien dat hij met veel plezier de magie van het spiegelen heeft getekend. Zijn enthousiasme druipt van de tekeningen af. Mijn kinderen en mijn groep 2 vonden het namelijk erg leuk om mee aan de slag te gaan. En dat komt mede door de tekeningen van Hugo!

Specificaties De Spiegelridders

Auteur: Anke Werker | Illustrator: hugo van Look | Uitgeverij Zwijsen | 9789048741144 | juli 2021 | 32 pagina’s | voor meer informatie ga naar je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Winactie De Spiegelridders

Heb jij ook zin om met jouw kind of klas om spelenderwijs om te gaan met vormen en figuren in de spiegel? Of vind je het gewoon een erg leuk prentenboek? We mogen er twee weggeven! Winnen? Doe dan de volgende stappen.

 • Laat hieronder in een reactie achter waarom jij graag zou willen winnen.
 • Volg StoerLeesVoer op Social Media. Je kunt ons vinden op InstagramFacebookTwitter , TikTok YouTube, en Pinterest. Geef dit aan door een like op de winactie achter te laten.
 • Delen van de winactie is een extra winkans. Vergeet ons dan niet te taggen.

Winnaars zijn bekend gemaakt!

De spiegelridders hoofdfoto
Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

51 reacties

 1. Dit boek lijkt me super tof voor onze school! Onze leerlingen hebben de leeftijd van lagere schoolkinderen, maar hebben vaak moeite met voorbereidend rekenen. Dit lijkt me een heel speels boek om met de leerlingen samen aan de slag te gaan.

 2. Dit klinkt echt als een heel gaaf boek! Super leuk om op deze speelse manier met rekenen bezig te zijn. Ik werk op een school en zou het leuk vinden om met de kinderen met dit boek aan de slag te gaan.

 3. Wat een super leuk boek! Mijn zoontje is 4 en begint op school steeds meer te oefenen met rekenen, maar thuis speelt hij vooral ridder met zijn kasteel dat wij van lege bananendozen hebben gebouwd! Dit boek zou echt te gek zijn om samen met hem te lezen

 4. Ik doe heel graag mee voor de schatkamer op school. Zo hebben heel wat kinderen er plezier bij.

 5. Ik doe heel graag mee om het prentenboek ´De spiegelridders´ te winnen. Lijkt me supertof om in de klas te gebruiken. Een prentenboek waarmee je ook nog aan ´rekenen´ kan werken: ideaal!

 6. Wat een gaaf boek! Heel benieuwd om dit toe te passen! Fijn om ze nieuwsgierig te maken naar meer!

 7. Wat een leuke actie! Ik doe graag met voor mijn zoontje en mijn kleuterklas. Het lijkt me een super leuk prentenboek waardoor kinderen ongemerkt veel leren. En in dit geval spiegelen.

 8. Ik doe graag mee voor mijn kinderen! Lijkt mij erg leuk voor hun om spelenderwijs te leren! ❤️

 9. Dit zou super leuk zijn voor mijn 29 kleuters. Heerlijk om voor te lezen en het spiegelen te ontdekken.

 10. Wat een enorm leuk en aantrekkelijk boek voor mijn -net – zesjarige tweeling! Ze en zijn niet zo dol op lezen maar met dit boek moet dat wel lukken en ook hun vierjarige broer zal genieten van dit boek! Spiegelen en ontdekken! Super!

 11. Klinkt als een uitdagend prentenboek waar je ook nog iets van opsteekt.
  Leuk om mijn zoontje uit voor te lezen!

 12. Eerst mag mijn zoontje Sem het lezen. En dan gaat het mee naar school! Te gek voor mijn leerlingen in het speciaal basisonderwijs die gek zijn op mooie rekentrucjes. Wij doen heel graag mee voor deze te gekke prijs!

 13. Wat een gaaf boek! Super voor zowel mijn eigen kinderen als de kinderen op de school waar ik extra ondersteuning aan geef.

 14. Ik doe mee voor mijn neefje. Woensdag is mijn oppasdag, na school komt hij dan bij mij en doen we gezellige dingen samen. Dit prentenboek lijkt me heel leuk en leerzaam om dan samen te lezen.

 15. Als moeder en juf hou ik van kinderboeken. Dis is een leuk en interessant boek waar we spelenderwijs mee aan de slag kunnen. Ik loot graag mee.

 16. Ik ben erg benieuwd naar dit boek vol spiegel- en leesplezier! Benieuwd of mijn kinderen dit zonder frustratie zelfstandig kunnen doen. Maar anders is een helpende hand zeker geen probleem; samen spelend leren is gezellig en leuk!

 17. Al spelende leren, is natuurlijk de beste manier om het geleerde ook te laten “hangen”. Het blijft beter in het geheugen zitten. Ik doe graag mee.

 18. Rekenen is heek belangrijk voor jong en oud. Maar ben er niet meer zo goed in een beetje “stout”. En gebruik een rekenmachinetje op mijn telefoon. Maar dit is natuurlijk niet echt handig met een zoon. Die op spelender wijs graag zou leren rekenen. Samen met dit boek aan de gang zou veel voor ons betekenen. Dus ik doe graag mee. En mocht ik gekozen worden rekenen we met zijn twee. Ons heel gelukkig vrolijk en blij! Ik volg je op insta, veel groetjes van mij 😀

 19. Wat gaaf om samen met mijn zoon de werking van de spiegel te ontdekken! Leuk en educatief, dat is wel aan ons besteed!

 20. Heel erg leuk boek voor de kinderen 😀😀, ik doe erg graag mee 😊 Groetjes Anneliese de Waal

 21. Wat een leuk boek voor mijn kleinkinderen.
  Dat zullen ze zelf ook vast vinden .
  Ik heb om privéredenen geen Soc.Media, volg alleen bloglovin.
  Heel graag doe ik mee.

 22. Rekenen is voor mijn kleinzoon -die ernstige stuipen heeft gehad in zijn peuterjaren -een groot probleem. Hij heeft daar heel veel moeite mee en volgens de kinderarts een erfenis van zijn langste stuip die uren duurde! Met dit boek lijkt rekenen leuker en begrijpelijk! Ik doe graag mee voor hem!

 23. Dit lijkt me ’n leuk boek voor m’n kleinkinderen. Spelend leren is altijd leuk en samen met oma nóg leuker

 24. Erg leuk boek voor onze kleuter die zeer geïnteresseerd is in lezen en tellen. Wellicht dat zijn grote broer hem kan helpen die nu het lezen aardig onder de knie krijgt

 25. Wat ontzettend leuk! Een boek die met je kind meegroeit eigenlijk qua interesses. Onze zoon zit net op school en is heel leergierig én dol op ridders, dus dit zou een mooi boek voor hem zijn.

 26. Wat een vernieuwende manier van leren en plezier maken! Ik denk dat ikzelf eerst een beetje in de war zal raken van het spiegelen, maar dat mijn kinderen heel snel door zullen hebben hoe leuk ze hiermee spelend aan het leren kunnen zijn!

 27. Ik doe graag mee voor mijn 5 jarige dochter die nu erg bezig is met leren tekenen en getallen.

 28. Dit veelzijdig boek zou ik graag willen winnen voor mijn neefjes, maar met name voor de oudste van net 7 jaar. Hij is leergierig, zoekt graag dingen uit en kan zich hier uren mee amuseren. Hij is zo trots als een pauw dat hij nu zelfstandig kan lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.