Team Mortis: De slaventocht, een tiende deel van deze spannende YA serie

Team Mortis is kortgeleden in mijn leven gekomen. Deze serie kent tijdens dit schrijven maar liefst 12 delen! Blind verdriet was mijn kennismaking, het negende deel. Je kan deze serie prima instappen waar je maar wilt. Dat deel wist me te vermaken, was spannend en leuk. Dit tiende deel, Team Mortis De slaventocht heeft mijn hart weten te veroveren en laat me in shock achter na de laatste pagina. Door dit deel ben ik helemaal in de ban van Erika, Felix, Nielsen en Andreas.

hoofd

Team Mortis: De slaventocht

De Noorse tienersterren en influencers, Livia Holt en Finn Thorsen, worden ontvoerd en zijn beiden gedoemd te sterven tijdens een luguber spelletje. Slechts één van hen kan aan de dood ontsnappen, maar alleen als de ander bereid is om zijn leven te geven voor zijn geliefde. De hoop dat het om een eenmalige vergelding gaat, vervliegt al snel. Nadat opnieuw twee geliefden de dodelijke test moeten doorstaan, krijgt een derde slachtoffer een vreemde post op haar social media. Ruth Bentzen kan op dat moment nog niet weten dat ze binnen 48 uur dood zal zijn in dit spannende deel van Team Mortis: De slaventocht.

Teamleider Celine Schield zit met de handen in het haar. Het enige lid uit haar team dat snel genoeg kan infiltreren om bij het volgende slachtoffer in de buurt te komen, wordt actief gezocht voor moord en is voortvluchtig. Kunnen de jongens uit Erika’s ex-team haar snel genoeg vinden? En is het wel een slim idee om het tienermeisje in te schakelen? De risico’s en de inzet waren voor Erika nog nooit zo hoog als in dit tiende deel van Team Mortis: De slaventocht. Ook prima los te lezen!

‘Hoe ver durf je te gaan
om je doel te bereiken?’

Erika Storm – Lid van Team Mortis

Luguber spelletje

Bjorn weet dit deel wel erin te knallen zeg. Jeetje wat een luguber spel wordt er gespeeld met de nieuwe slachtoffers. Het doet me denken aan Saw… and I like it! Bizarre situaties die gemaakt worden door een grote mysterieuze partij waarbij twee deelnemers moeten kiezen tussen leven of dood. Meteen gaan mijn eigen hersens malen… Wat zou ik doen? Die twee deelnemers zijn namelijk niet willekeurig, het zijn elkaars geliefden. Kies je dan voor het leven van een ander? Of ga je ellende en pijn dragen van een leven met een groot gemis. Team Mortis: De slaventocht is geen boek voor tere zieltjes.

Ook het bekende team van Erika, Andres, Nielsen en Felix knallen dit boek uit. Waar ik bij het vorige deel soms struikelde over het vele gekibbel, zo in balans is het in dit deel. Het zijn jongeren die op gevaarlijke missies gaan. En als dat niet al genoeg is, spelen er nog meer zware dingen naast die levensgevaarlijke missies. Er moeten dus keuzes op leven en dood gemaakt worden en dat botst dan wel eens. Zeker als je om elkaar geeft. Ik vond het nu dus ook echt heel goed in balans allemaal en voelde opeens die sterke onderlinge band veel meer in Team Mortis: De slaventocht.

Inspiratie uit het boek: Liebestraum Frans Liszt

Los lezen

Team Mortis: De slaventocht is alweer het tiende deel. Ik ben bij deel 9 ingestapt. Je kan de boeken prima los lezen van elkaar. Mijn ervaring na 2 boeken is dat elk deel los een ontzettend spannend verhaal bevat. Een whodunnit van een moordzaak. Hele filmische moordzaken die spannend en luguber zijn. Er zit actie in, liefde, vriendschap en heel veel spanning. Ook seksuele gevoelens en ontdekkingen worden niet geschuwd door Bjorn. Net zoals zware onderwerpen zoals zelfmoord, verlies, overlijden en zelfmutilatie (automutilatie/zelfbeschadiging). Een spannend verhaal, belangrijke actuele onderwerpen plus een rode draad is wat ik tot nu toe in elk boek vind.

De rode draad is wel heel goed gedaan ook. Je krijgt voldoende informatie mee over eerdere delen. En over eerdere gebeurtenissen. Zonder dat dit cruciaal is. Wel maakt het mij heel nieuwsgierig. Bijvoorbeeld naar Erica haar verhaal met de spinnen. Dit komt heel sterk naar voren in Team Mortis: De slaventocht. Maar wil ik echt weten hoe dit haar gevormd heeft dan moet ik terug gaan lezen. En dat heeft Bjorn tof gedaan hoor. Alles is los te lezen, maar het verlangen om meer van deze helden te weten te komen groeit bij elk boek. En naast het heftige en lugubere is ook plek voor kunst en cultuur. Zoals de prachtige klassieke stukken die ik in deze review toevoeg. En De Schreeuw van Munch. Geweldig dat hier plek voor is!

Trotseer je liever je grootste angst en gun je hem je leven?
Of zie je hoe zijn liefde verdwijnt, die hij je nooit meer kan geven?

Uit Team Mortis: De slaventocht

Inspiratie uit het boek: Prokofievs Romeo & Juliet: Dark knight dance by Bolshoi ballet

Shock

Bij het vorige deel was ik niet helemaal overtuigd of ik meer wilde weten van Erika en co. Ik voelde wel een nieuwsgierigheid naar hoe het verhaal verder zou gaan. Maar ik had me vermaakt en was ergens wel voldaan. Na Team Mortis: De slaventocht was ik in shock. Wat een boek, wat een ontwikkelingen en wat een einde. Ik wil MEER! Vergeet mijn eerdere voldane gevoel, ik ben onverzadigbaar en wil het volgende boek. Nee ik wil de volgende boeken én de eerdere boeken allemaal verslinden. Bjorn got me hooked.

Team Mortis: De slaventocht leest heerlijk en het is bijna onmogelijk om dit boek weg te leggen. Het verhaal is los luguber, spannend en verrassend. Met belangrijke zware thema’s. Tegelijk is dit boek zo shocking dat ik niks anders kan dan me overgeven aan deze serie. Ik wil de rode draad volgen, van begin tot het einde. Team Mortis, ik wil alles van jullie lezen.

Leuk weetje en opvallend: Team Mortis is een internationaal opererend geheim team en in dit deel zijn ook linkjes met Oekraïne. Dat leest toch opeens anders met de huidige actualiteiten. Ik wil niet teveel prijsgeven maar de slotscènes zijn echt heel tof.

Boeken uit de serie van Team Mortis

Deze spannende boekenserie is geschikt vanaf ongeveer 14 jaar. Je kan instappen waar je wil en de delen kan je afzonderlijk lezen van elkaar. Wel wordt aangeraden om deel 1 tot en met 4 op volgorde te lezen en de delen daarna zijn het instappen vrij om te bepalen. Elk deel staat dus los maar het hangt zeker ook samen. Als vaste lezer wordt je beloond met extra laagjes en informatie! Pas op: zeer verslavende boekenserie…

 1. Het Romeo & Juliet Mysterie (oktober 2012)
 2. De bende van Venus (maart 2013)
 3. Het dodenspel (oktober 2013)
 4. De zwarte zon (november 2015)
 5. Kristalkinderen (november 2015)
 6. Bloedlijst (oktober 2016)
 7. De spiegelmoorden (november 2017)
 8. Engel des doods (oktober 2018)
 9. Blind verdriet (juni 2019)
 10. De slaventocht (oktober 2019)
 11. Stille waters (december 2020)
 12. Meisje van glas (november 2021)
 13. Grafstemmen (Oktober 2022)
boekenserie

Specificaties Team Mortis: De slaventocht

Auteur: Bjorn van den Eynde | Uitgever: Baeckens / Fantoom | 332 pagina’s | Oktober 2019 | 9789059247321 | Deel 10 serie Team Mortis | 13- 15 jaar | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Inspiratie uit het boek: Chopin Nocturne op.9 No.2
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.