Kleine ijsbeer en de pandaberen – een avontuur in China

Kleine ijsbeer heeft inmiddels al heel wat avonturen beleefd. Natuurlijk op de Noordpool, maar ook bijvoorbeeld in de tropen. In Kleine ijsbeer en de pandaberen komt Lars zelfs in China terecht!

kleine ijsbeer en de pandaberen

Een nieuw avontuur in Kleine ijsbeer en de pandaberen

Lars is lekker aan het spelen, als hij een enorm cruiseschip in de baai ziet liggen. Lars is natuurlijk nieuwsgierig en neemt binnen even een kijkje, maar dan sluit ineens de klep. Ze vertrekken! En Lars zit opgesloten in het schip….
Bij de eerstvolgende tussenstop weet Lars van boord te komen. Maar dan raakt hij verdwaald in een dicht stengelwoud. Daar vindt hij 2 beren, die op hem lijken, maar zwart met wit zijn! Deze pandaberen zullen hem uiteindelijk weer helpen om de weg naar huis te vinden in Kleine ijsbeer en de pandaberen.

boot ijs

Herkenbare stijl

Wat zijn de verhalen van kleine ijsbeer toch leuk! Echte feelgood verhalen, met prachtige illustraties. De illustraties zijn gewoon schilderijtjes. Deze platen zouden ook prachtig zijn om op te hangen als poster in een kinderkamer. De kleuren en de details zijn heel mooi. En ook in Kleine ijsbeer en de pandaberen ziet Lars er gewoon heel lief en knuffelig uit. Ook de nieuwe karakters: de 2 panda’s veroveren onmiddellijk je hart!
En ik ben niet de enige die weg is van de boeken over kleine ijsbeer. Wist je dat er wereldwijd al 10 miljoen boeken zijn verkocht van kleine ijsbeer en dat deze boeken inmiddels worden gedrukt in 29 talen?

Gelukkig komt alles toch weer goed

Lars de kleine ijsbeer is een nieuwsgierig en ondernemend type. Elke keer komt hij weer in een nieuw avontuur terecht, vaak zonder dat hij er zelf erg in heeft. Als je de boeken van kleine ijsbeer vaker hebt gelezen, weet je dat het gelukkig toch altijd weer goed afloopt. In het echte leven zou zo’n avontuur vaak heel anders verlopen, maar Lars kan altijd rekenen op veel steun van vrienden. Vrienden die hij over de hele wereld leert kennen, net als dit boek ‘Kleine ijsbeer en de pandaberen’. En dat benoemt de kleine ijsbeer ook zelf in het verhaal: ‘Goh, iedereen helpt me maar. Nu jij ook weer, hartstikke aardig!’. Als reactie krijgt hij dan: ‘Tuurlijk vandaag help ik jou, morgen helpt iemand mij!’ En dat is zeker een mooie gedachte. Zo komt uiteindelijk alles goed….

Specificaties Kleine ijsbeer en de pandaberen

Auteur: Hans de Beer | Uitgever: De Vier Windstreken │ 9789051167955 │februari 2021│32 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

kleine ijsbeer en de pandaberen
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.