Kijk eens wat ik kan – Annemie Vandaele

Kinderen willen altijd heel graag laten zien wat ze kunnen. Dat is mooi en laat zien dat ze zelfvertrouwen hebben. Iets dat in mijn ogen als moeder, maar ook als juf heel belangrijk is. Een kind dat geen zelfvertrouwen heeft loopt namelijk altijd tegen een uitdaging op dat het iets niet durft te proberen. Maar van proberen kun je leren! En dat gebeurt ook in Kijk eens wat ik kan. Of het altijd goed afloopt, dat is weer een andere vraag natuurlijk!

kijk eens wat ik kan

Kijk eens wat ik kan

Kijk eens wat ik kan is een prachtig prentenboek voor waaghalzen vanaf 4 jaar. Aap speelt samen met zijn vrienden bij een hoge boom. Ze klimmen als de beste en ze waren er dol op om allemaal gevaarlijke stunts uit te halen. Aap hield van die momenten in de hoge boom. De wind in zijn vacht, zijn hart dat sneller klopt maar bovenal genoot Aap van het grote applaus dat hij van zijn vrienden kreeg als hij een gewaagde stunt deed.

Een hele hoge boom

Maar dat was niet genoeg. Aap had wekenlang getraind en hij klom heel hoog in de boom! Hij stond op de hoogste tak en liet zich zo naar beneden vallen. Kijk eens wat ik kan! Hij genoot en gilde het uit van plezier maar het liep niet goed af.

Toen lag Aap op de grond. Zijn arm deed pijn en hij vroeg om zijn moeder. Aap moest naar de dokter en zijn arm ging in het gips. Hij had een gebroken arm. Aap was verdrietig.

Zijn vrienden vroegen of hij nog wel kwam spelen. Maar Aap wist het niet. Hij kon niets. En toen kwamen de wijze woorden van zijn moeder in Kijk eens wat ik kan:

Echte vrienden houden niet van je om wat je kunt, maar om wie je bent!

Illustraties in Kijk eens wat ik kan

De illustraties zijn lief en kleurrijk! Je ziet het plezier van de apen in de boom en ook hoe hoog de boom is! De gezichtsuitdrukkingen zijn sprekend en je kunt goed de bezorgdheid van de vrienden van Aap zien in kijk eens wat ik kan. Maar ook het verdrietige sippe gezichtje van Aap als hij een gipsverband krijgt.

kijk eens wat ik kan

Kijk eens wat ik kan is een mooi boek om te hebben als je ook zo’n waaghals in de klas of thuis hebt. Een kind wat altijd in de hoogste boom wil klimmen, dat de gevaarlijkste stunts uithaalt met een fiets of skates en gewoon nooit niet bang is! Klimmen op kasten, gek doen boven op tafels en altijd in voor een geintje. Vrienden houden van je wie je bent! En niet wat je allemaal voor geks doet. Ga jij het gesprek aan?

Specificaties Kijk eens wat ik kan

kijk eens wat ik kan

Auteur: Annemie Vandaele | Illustrator Renske de Kinkelder | Clavis Uitgeverij | 9789044838138 | april 2020 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.