De waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen, een nieuw vervolg van Andy Griffiths

Elk jaar rond mijn zoons verjaardag komt er een nieuw boek uit in de waanzinnige boomhut serie. Dus altijd een goed cadeau! Dit jaar is de boomhut maar liefst 130 verdiepingen hoog, en is dit al het tiende boek over deze knotsgekke boomhut. Ook dit jaar beleven Andy en Terry allerlei avonturen terwijl ze eigenlijk proberen op tijd een boek te schrijven en tekenen, voordat meneer Grootneus van de uitgeverij boos wordt. De waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen, een tiende deel.

de waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen

Oogbollia

Andy kijkt door de telescoop in het buitenaardse observatiestation. Hij is op zoek naar een goed idee voor het nieuwe boek. En door een vlieg die opeens voor de telescoop vliegt, enorm groot dus, ontstaat er een bizar avontuur dat Andy en Terry zelfs naar de ruimte brengt. Terwijl ze proberen de vlieg op allerlei manieren te verjagen. Worden ze ontvoerd door een gigantische vliegende oogbol uit de ruimte. Hij brengt hen naar planeet Oogbollia, waar ze belanden in een heus ‘intergalactische op-leven-en-dood-wedstijd’. De waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen begint erg spannend.

de waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen

Onmogelijk

Elk jaar wordt de boomhut 13 verdiepingen hoger en verschijnt er dus weer een nieuw boek. Mels (11) vertelt dat hij de boomhut boeken vooral zo leuk vindt omdat het onmogelijk kan wat er gebeurd. ‘Veel dingen die in het boek staan kunnen helemaal niet, en ze zijn erg grappig. En in het boek nemen ze die onmogelijke dingen erg serieus, waardoor het nog leuker is.’ De waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen is om die redenen bij jonge lezers dus erg geliefd.

Illustraties De waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen

Ook dit Boomhut boek is weer geweldig geïllustreerd door Terry Denton (dus de hoofdpersonen in de boeken zijn in werkelijkheid ook de schrijver en illustrator). Met als enige nadeel dat je het boek door de grote hoeveelheid illustraties wel snel uit hebt. En dan gewoon weer opnieuw kan lezen, omdat er steeds andere details te ontdekken zijn. Elk boomhut boek is een verhaal op zich. Maar het is ook leuk dat ze soms figuren of onderdelen uit vorige boeken laten terugkomen.

boek

143

In februari 2022 is Mels weer jarig, en komt de waanzinnige boomhut met 143 verdiepingen uit. Het aftellen is al begonnen! Nu nog even nagenieten van De waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen. Zoals boven aangegeven wordt dit boek gewoon nog een keer gelezen en ontdekken we weer nieuwe dingen uit het verhaal. En het volgende deel staat in ieder geval al mooi bovenaan het verlanglijstje van zijn verjaardag.

Specificaties De waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen

Auteur: Andy Griffiths | Illustraties: Terry Denton | Uitgeverij: Lannoo | Vertaald door Edward van de Vendel | 9789401473118 | Februari 2021 | 328 pagina’s | Meer informatie vind bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

de waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen
Footer5
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.