Intuïtieve ontwikkeling – Linda Keen. Een gids voor praktische bewustwording

In het dagelijks leven speelt je intuïtie een belangrijke rol. Maar soms kan je intuïtie je in de steek laten of zijn er sterkere invloeden van buitenaf. Dit kan je verwarren of leiden tot verkeerde beslissingen. Maar wat houdt intuïtie eigenlijk precies in? Waar komt het uit voort? Het is een moeilijk grijpbaar concept. Maar het speelt vaak een belangrijke rol bij het nemen van beslissingen, groot en klein. Dit boek van Linda Keen is dan ook een interessante gids over onze intuïtieve ontwikkeling. Hoe we het kunnen inzetten en versterken in het leven van alledag.

Ieder menselijk wezen beschikt van nature over de fantastische gave van helderziendheid. Voor dit helder zien gebruiken we niet onze ogen, maar onze innerlijke blik, oftewel ‘zesde zintuig’. Dit zesde zintuig levert ons inzichten op aangaande de wereld om ons heen die we niet met behulp van ons gezichtsvermogen of onze andere zintuigen kunnen verkrijgen.

Linda Keen
hoofd

Intuïtieve ontwikkeling

Wat hebben we in ons algemene taalgebruik veel uitdrukkingen die met intuïtie te maken hebben. Zoals een onderbuik gevoel hebben, iets aan je water voelen, het zesde zintuig, je voelsprieten aan hebben staan. En dat is best bijzonder voor een concept waar veel mensen sceptisch over zijn. Of waar we wetenschappelijk gezien heel moeilijk de vinger op kunnen leggen. Wat is intuïtie nu precies? En ook belangrijk: hoe kun je het ontwikkelen en versterken?

Wat mooi is om in dit boek te lezen, is dat de weg van de intuïtieve ontwikkeling niet pasklaar is. Er gaat onzekerheid en twijfel mee gepaard. Het kan helpen om een cursus te volgen om meer inzicht te krijgen, zoals de schrijfster zelf heeft gedaan. Maar ook daarin blijkt dat het vaak moeilijk is om met de opdrachten aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld met het voelen van aura’s of het gronden met de aarde. Het motto wordt dan ook: probeer het gewoon. En zo blijkt dat er voor personen met sterke intuïtieve of spirituele eigenschappen een hele bijzondere wereld kan opengaan.

Inhoud van het boek

Het boek bestaat uit twee delen: Het Ontwaken en een Werkboek Intuïtieve Ontwikkeling. In deel 1 worden we meegenomen in het proces van ontwaken van schrijfster Linda Keen. Zij is een Amerikaanse healer, auteur en docent metafysica. In 1978 startte zij met haar praktijk in Nederland en al in 1985 schreef zij het boek Intuïtieve ontwikkeling. Ze beschrijft hoe zij aan haar kennis op het gebied van intuïtie en spiritualiteit is gekomen.

Weer trof het me hoeveel ik nog te leren had over de toepassing van esoterische kennis. Iedere dag begreep ik weer iets beter wat het betekende een spiritueel wezen te zijn in een aards lichaam

Linda Keen

Mooi is bijvoorbeeld hoe de aanwezigheid van je ziel en wezen wordt omschreven. Hoe je dit zou kunnen zien als een boom in een botanische tuin. Waarin de dag en nacht elkaar afwisselen en hoe je verbonden bent met de aarde.

In deel 2 vinden we een meer praktisch werkboek met informatie en oefeningen. Hierdoor kun je aan de slag met het ontdekken en versterken van de intuïtieve ontwikkeling. Oefeningen die worden beschreven zijn bijvoorbeeld het centrumpunt van je hoofd vinden of kleuren waarnemen. Deze kunnen je helpen om een beeldende fantasie te ontwikkelen. De kracht van visualiseren komt hierin steeds terug. Ook chakra’s en auralezingen, persoonlijke gidsen en de innerlijke leraar worden uitgelegd. Zodat je je eigen magische innerlijke kracht kunt aanboren.

Maak je vrij

In het boek lees je mooie gedachten en tips om je te helpen bij het versterken van je intuïtie. En vooral zorgt het voor een stuk bewustwording van de aanwezigheid aura’s, chakra’s en energieën. De schrijfster is van mening dat ieder mens beschikt over de gave van helderziendheid. Met ons zesde zintuig kunnen we inzichten verkrijgen uit de wereld om ons heen. En door te vertrouwen op je intuïtie kun je de kwaliteit van je leven sterk verbeteren. Maak je vrij is een mooi hoofdstuk over wat je kan belemmeren, bijvoorbeeld door je jeugdervaringen. Twee tips die worden benoemd vanuit de school voor intuïtieve ontwikkeling:

  • Leer verantwoordelijkheid nemen voor je levensomstandigheden. Steeds naar anderen kijken of het de schuld geven houdt je gevangen.
  • Je mentale beelden zijn bepalend voor wat je aankan. Leer objectiever en met wat afstand te kijken naar je situatie en zie wat je hindert.

Het boek leest vlot, ondanks dat de onderwerpen moeilijk te bevatten kunnen zijn. Door de praktijkervaringen en vele voorbeelden, worden onderwerp als chakra’s en energieën inzichtelijk gemaakt. Bijvoorbeeld over wat je kunt zien of ervaren als je iemands aura leest. Als je feeling hebt met het onderwerp intuïtieve ontwikkeling en spiritualiteit is dit een verhelderend boek.

Intuïtieve ontwikkeling

De kracht van intuïtie

Een boek dat je doet beseffen wat de kracht van de menselijke geest is. En welke bijzondere gaven sommige mensen hebben. Van het lezen van aura’s tot het ervaren van persoonlijke gidsen. De uitleg van het chakrastelsel is ook erg inzichtelijk. Het kan veel zelfkennis opleveren als je weet waar je blokkades zitten.

Om de vaardigheden in dit boek daadwerkelijk eigen te maken zal veel inzet en energie nodig zijn. Hulp hierbij vanuit een praktijk of cursus zou helpend kunnen zijn bij dit proces van intuïtieve ontwikkeling.

chakrastelsel

Dus als je op zoek bent naar het versterken van je intuïtie is dit een bruikbaar boek. Een aantal oefeningen staan er in beschreven zoals gronden en visualiseren waarmee jij zelf in je intuïtieve ontwikkeling kan groeien. En wellicht wel tot een niveau van helderzien of -voelen. Vertrouwen lijkt daarin de sleutel. Mooi hoe de schrijfster de lezer ook meeneemt in haar eigen proces om dat vertrouwen te krijgen.

Je dagelijkse gedachten vormen een blauwdruk voor de toekomst. Dit maakt jou tot de architect van je eigen leven.

Linda Keen

Specificaties Intuïtieve Ontwikkeling

Auteur: Linda Keen | Vertaling Lucy Kooman | Omslag Villa Grafica | Uitgeverij AnkhHermes | 9789020218473 | juli 2021 | 184 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.