Roze is voor iedereen – een kleurrijk prentenboek

Ik ben gek op kleur! Vooral op vrolijke kleuren. Maar als ik moet kiezen, is roze toch echt wel mijn lievelingskleur. Roze is voor iedereen is een ode aan deze fantastische kleur!

hoofd roze is voor iedereen

Voor iedereen die van roze houdt: deze kleur is voor iedereen!

Hoe vaak heb jij in je leven de opmerkingen al weleens gehoord: ‘Roze is voor meisjes?’ Kinderen onderling gebruiken deze uitspraak al regelmatig tegen elkaar. Ergens pikken ze toch op dat dit geen kleur is voor jongens, maar vooral voor meisjes. En dat is jammer, dat kinderen op jonge leeftijd al dit soort ideeën hebben. Want kleuren zijn er toch gewoon voor iedereen. Daarom vond ik de titel van dit boek ‘Roze is voor iedereen!’ ook al meteen een enorm fascinerende titel. Deze kleur is in ieder geval voor mij altijd een kleur waar ik heel bij van wordt, en ik weet zeker dat heel veel mensen ook van deze kleur genieten. Daarom een ode aan deze fantastische kleur!

Roze geeft kleur aan een saaie dag

Wat doe je op een regenachtige dag? Dan houd je een roze parade! Vijf vriendjes en één knorrige kat openen een kist met roze verkleedkleren. Het wordt een vrolijke dag vol fantasie, waarbij de kinderen op speelse wijze antwoord geven op de vraag: ‘voor wie is roze?’ Deze kleur is voor astronauten, voor marsmannetjes, voor dansers en draken. Eigenlijk is roze voor iedereen!

roze is voor iedereen

Een boek om vrolijk van te worden

Dit prentenboek geeft echt kleur aan je dag! Van dit mooie prentenboek werd ik helemaal vrolijk. Natuurlijk door mijn lievelingskleur, die door het hele prentenboek een centrale rol speelt, maar vooral ook door de fijne boodschap. Van kleur wordt je vrolijk! En roze is niet alleen voor meisjes, maar echt voor iedereen. Voor stoere jongens, circusartiesten, brandweerlieden, cowboys en piraten, leeuwen en tijgers. Roze is alleen niet voor…. wie niet van deze kleur houdt. Maar dan is er vast wel een andere kleur waar die persoon helemaal vrolijk van wordt en die helemaal bij hem of haar past.
De tekeningen zijn superleuk, en ook mooi om te zien dat naast de inclusieve boodschap, en ook gekozen is voor een gevarieerde groep kinderen. Echt een prentenboek van deze tijd!

Specificaties ‘Roze is voor iedereen’

Auteur: Ella Russell | Illustraties: Udayana Lugo | Vertaling: Kirsten Verhagen | Uitgeverij: Veltman Uitgevers | 9789048320295 | juni 2022 | 24 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.