Dikke vriendjes durven alles – of toch niet? Een avontuur samen.

Een nieuw boek van Ingrid & Dieter Schubert! In ‘Dikke vriendjes durven alles’ gaan twee kleine hamsters samen op pad. Maar durven ze ook wel echt alles?

dikke vriendjes

Dikke vriendjes durven alles: samen op avontuur

Daaag, papa!
Vandaag gaan we op stap.
Helemaal alleen.
Want we zijn dikke vriendjes en wij durven alles.

Zo begint het ‘Dikke vriendjes durven alles’. Twee kleine, vrolijke hamsters gaan samen de wereld ontdekken. Ze zeggen heel stoer dat ze alles durven, maar ze dagen elkaar steeds uit:  ‘Jij eerst.’ ‘Nee jíj!’
Veel dingen waarbij ze eerst heel bluffend denken dat ze dat wel durven, blijken toch iets te spannend en ze zoeken dan een veiliger alternatief. Zo hebben ze kibbelend samen een heerlijke dag, vol avonturen. Maar dan horen ze ineens iets ritselen in de struiken….

Lief en herkenbaar boek voor jonge kinderen

Dikke vriendjes durven alles is echt een boek dat al heel goed geschikt is voor peuters. Sommige prentenboeken zijn wat moeilijk voor peuters, maar dit sluit perfect aan op hun belevingswereld.
Want hoe vaak laten ze jonge kinderen wel horen dat ze alles durven en nergens bang voor zijn? Maar ondertussen hebben ze papa of mama toch wel heel hard nodig. Ze zitten in een fase waarin ze veel willen ontdekken en hun wereld steeds groter wordt. Net als de dikke vriendjes uit dit boek.  

Dikke vriendjes durven alles: nieuw boek van een topduo

Als juf heb ik al heel wat boeken van Ingrid & Dieter Schubert in de kast staan. Echt geweldige titels, die alle kleuterleerkrachten zeker in de bibliotheek moeten hebben staan. Wat te denken van Platvoetje, Monkie, gekke buren en Woeste Willem?
Dit duo maakt al zo’n 30 jaar samen de mooiste prentenboeken. De tekeningen zijn elke keer prachtig en de verhalen echte klassiekers.
Toen ik hoorde dat dit boek uitkwam, wist ik dus al meteen dat ik dit boek heel graag wilde lezen, omdat vrijwel al hun boeken een schot in de roos zijn. Ook dit boek is weer een heerlijk boek om voor te lezen aan peuters en kleuters. En gaat dus weer zeker in mijn persoonlijke kleuterjuffen bibliotheek terecht komen!

dikke vriendjes

Specificaties Dikke vriendjes durven alles

Auteur: Ingrid & Dieter Schubert | Uitgever: Leopold│ 9789025880583 │november 2020│32 pagina’s│meer informatie vind je hier

footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.